Det Kriminalpræventive Råd

Vestegnens Politi Cup vinder Den Kriminalpræventive Pris

Del
Vestegnens Politi Cup, en fodboldturnering for Vestegnens børn og unge, modtog i dag Den Kriminalpræventive Pris 2022. Med prisen følger 50.000 kr. til forebyggelse af kriminalitet.

Vestegnens Politi Cup er en årlig fodboldturnering, der bygger bro mellem politiet og unge på Københavns Vestegn. Justitsminister Mattias Tesfaye skulle overrække prisen, men blev forhindret i sidste øjeblik. Derfor havde formand for Det Kriminalpræventive Råd Erik Christensen æren af at overrække prisen og viderebringe rosen: 

- Vestegnens Politi Cup fortjener i den grad at vinde prisen. Politicuppen bidrager til, at de unge ser politiet som nogen, der ikke ’kun uddeler bøder’, og politiet kan nemmere forstå og tale med de unge ved at møde dem i øjenhøjde. På fodboldbanen er det hårdt mod hårdt. Men rundt om sporten skabes der venskaber og tillid. Det er en god investering, hvor der også er mulighed for at nedbryde fordomme - både den ene og den anden vej, sagde Erik Christensen, der overrakte prisen på Det Kriminalpræventive Råds konference om forebyggelse af ungdomskriminalitet. På konferencen deltager kommuner og politifolk fra hele landet. 

Dialog nedbryder fordomme og mindsker risikoadfærd 

Brøndby Stadion danner ramme om den tilbagevendende turnering, hvor politiet udfordrer områdets børn og unge i fodbold, og de unge får lov til at kigge på politiets biler og motorcykler. Projektet vinder prisen, da det sportslige samvær skaber en god dialog mellem unge og politi, og det er en fordel i politiets arbejde med at reducere risikoadfærd blandt de unge.   

- Det gælder om at have et godt forhold til de unge og give dem et alternativ til kriminalitet. Det er det lange seje træk, der virker, siger Kim Christiansen, politidirektør ved Københavns Vestegns Politi, der stolt modtog prisen sammen med forebygger Mads Clausen fra projektet:

- Vi er sindssygt stolte over prisen. vi kan mærke på de unge på skolerne, i ungdomsklubberne og på gaden, at forståelsen for politiets arbejde er vokset, sagde Mads Clausen. 

Udover Vestegnens politi har Hovedstadens Beredskab, Brøndby IF, SSP og medarbejdere fra Rødovre, Hvidovre og Brøndby Kommuner været med til at stable cuppen på benene. I 2023 afholdes turneringen for tredje gang. 

Tre projekter var nomineret til Den Kriminalpræventive Pris 2022. Udover Vestegnens Politi Cup var ‘Isbjørn’ og‘Det er bedst når alle er med’ indstillet til prisen.  

Læs om alle de nominerede projekter på DKRs hjemmeside

FAKTA OM DEN KRIMINALPRÆVENTIVE PRIS 

Det Kriminalpræventive Pris uddeles hvert år af justitsministeren til en person, gruppe eller et projekt, der gør en særlig indsats for at forebygge kriminalitet.

Prisen er blevet uddelt i knap 30 år.
 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Det Kriminalpræventive Råd

Det Kriminalpræventive Råd
Det Kriminalpræventive Råd
Artillerivej 55
2300 København S

45 15 36 50http://www.dkr.dk

Det Kriminalpræventive Råd arbejder for at forebygge kriminalitet og skabe et tryggere samfund. 

Følg pressemeddelelser fra Det Kriminalpræventive Råd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kriminalpræventive Råd

It-kriminaliteten vokser markant: Flere og flere danskere rammes af digital svindel14.6.2024 07:15:00 CEST | Pressemeddelelse

I 2023 blev næsten 190.000 danskere udsat for digital svindel mod knap 150.000 i 2022. Flere former for it-kriminalitet er i vækst, bl.a. snyd ved onlinehandel og bedrageri, hvor offeret overfører penge til en svindler, vedkommende får kontakt til på sociale medier, mail eller datingsider. Det viser en ny undersøgelse fra Justitsministeriet, Rigspolitiet, Københavns Universitet og Det Kriminalpræventive Råd.

Ny undersøgelse: Utryghed for indbrud kan være nyttigt og tryghed et problem22.5.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Utryghed fremstilles ofte som noget entydigt negativt, der skal bekæmpes. Men det er langtfra så simpelt. Det viser en ny undersøgelse fra Bo trygt og Det Kriminalpræventive Råd. Utryghed kan nemlig i nogle tilfælde være gavnligt, hvis det får folk til at indbrudsforebygge – uden at utrygheden skader livskvaliteten. Omvendt kan tryghed være problematisk, hvis man fx undlader at indbrudssikre sin bolig. Undersøgelsen viser også, at hvis man fx bruger peberspray, kan det gøre folk mere utrygge, mens indbrudsforebyggelse sammen med naboer øger trygheden.

Stor Christiansborg-konference: Bandekriminalitet knækkes med øget forebyggelse7.2.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Rockere og bander står bag drab, vold og narkohandel, og de seneste års strafskærpelser har langt fra løst problemerne. Derfor skal der satses meget mere på forebyggelse i bl.a. kommuner og foreninger. Det Kriminalpræventive Råd samler i dag justitsministeren, retsordførere, borgmestre, politiet og eksperter til en konference om, hvordan rocker- og bandekriminalitet forebygges mest effektivt, så færre unge ender i kriminelle miljøer.

Samtykke på skoleskemaet skal bidrage til færre overgreb10.1.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse

Siden 2021 har samleje uden samtykke været en voldtægt, men mange unge er i vildrede med, om de har fået ja eller nej til sex – de efterspørger viden om samtykke. Det Kriminalpræventive Råd lancerer derfor nyt undervisningsmateriale, der skal sætte gang i diskussioner om grænser, signaler og samtykke. Alle unge – og ikke kun gymnasieelever – bør undervises i grænser og samtykke, lyder opfordringen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye