OKNygaard A/S

OKNygaard skruer ned for CO2-udledningerne

Del
Et lavt klimaaftryk er højt på to-do-listen hos anlægsgartner og klimaentreprenør OKNygaard, som sætter alle sejl til for at reducere udledninger og optimere energiforbrug. Det afspejler samtidig den stigende interesse, som stadig flere af OKNygaards kunder og offentlige udbud tillægger CO2-reduktioner og klimahensyn.
OKNygaards CO2-reduktion sker bl.a. gennem omstilling af håndholdte maskiner og biler til el
OKNygaards CO2-reduktion sker bl.a. gennem omstilling af håndholdte maskiner og biler til el

Hensynet til miljø og klima er en af OKNygaards grundværdier. En grundværdi, som kun er blevet styrket efter anlægsgartnervirksomhedens indtræden i idverde. Derfor går OKNygaard også stålfast til opgaven med at reducere virksomhedens CO2-udledninger med 5 % om året. Det er bl.a. fastlagt med en bæredygtighedsstrategi, der lever ude i OKNygaards elleve afdelinger. 

”Som en del af vejen mod at blive en mere bæredygtig virksomhed tager vi ansvar for skabelsen af en grønnere fremtid med færre CO2-udledninger. Derfor sætter vi i OKNygaard ind, når og hvor det kan lade sig gøre at nedsætte vores eget klimaaftryk”, udtaler Ole Kjærgaard, adm. direktør i OKNygaard.

Elektrificering og data er en vigtig del af løsningen
For en landsdækkende anlægsgartnervirksomhed som OKNygaard er det typisk maskiner og materiel, der er den væsentligste kilde til CO2-udledning. Traditionelle maskiner til grøn drift som hækklippere, plæneklippere og løvblæsere kører på diesel, men det er ikke tilfældet i OKNygaard ret meget længere; OKNygaard har omstillet deres store maskinpark igennem flere år, så der nu er over 1.000 batteridrevne håndholdte maskiner og knap 200 robotplæneklippere. Konverteringen til el-værktøj betyder en markant CO2-reduktion på over 90 % samt færre vibrationer, mindre støj og ingen brændstofdampe til gavn for medarbejderne og omgivelserne, der arbejdes i. 

Det er dog ikke kun selve maskinerne, der er vigtige for at kunne reducere udledningerne. Det er information om, hvordan de skal bruges, også, fortæller Klavs Thorsø Nielsen, der er indkøbschef hos OKNygaard: 

”Hos OKNygaard bruger vi flådestyring til vores værktøj. Det betyder bl.a., at vi helt præcist kan se, om de forskellige ruter har det rette el-materiel til at løse opgaven. Vi kan også lave en nøjagtig udskiftningsplan for maskinerne. Når vi ved, hvor mange timer hver enkelt maskine har været i anvendelse, undgår vi at udskifte nogle for tidligt, og vi kan fokusere mere på service på maskinerne”.

Flere kunder efterspørger CO2-regnskab og klimatiltag
OKNygaards indsatser målrettet CO2-reduktion kommer samtidig med en stadig større samfundsinteresse for klimahensyn. I OKNygaard oplever man også, at både virksomheder og offentlige udbud i stigende grad efterspørger informationer om bl.a. CO2-udledning og indsatser for at modgå disse. 

Den interesse har anlægsgartnervirksomheden brugt innovativt. De er bl.a. i fuld gang med at udvikle og implementere et værktøj, som kan måle de enkelte maskiners CO2-udledning og vise forskellen på klimapåvirkningen ved brug af eldrevne versus dieseldrevne maskiner. Det nye værktøj skal hjælpe med at tydeliggøre det konkrete klimaaftryk ved forskellige projekt- og opgavebeskrivelser. 

Værktøjet er fuldt implementeret hos OKNygaard Fyn, mens det videre arbejde pågår i de øvrige afdelinger. Det er ambitionen, at værktøjet udbredes til alle OKNygaards 11 afdelinger. 

Fakta
OKNygaard reducerede fra 2020 til 2021 sit samlede CO2-udslip med 11 % målt på ton CO2 pr. million kr. omsætning 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

OKNygaards CO2-reduktion sker bl.a. gennem omstilling af håndholdte maskiner og biler til el
OKNygaards CO2-reduktion sker bl.a. gennem omstilling af håndholdte maskiner og biler til el
Download

Information om OKNygaard A/S

OKNygaard A/S
Rosbjergvej 5G, Årslev
8220 Brabrand

+45 7021 5400https://oknygaard.dk/

OKNygaard – hele Danmarks anlægsgartner og klimaentreprenør

Vores ambition er klar – vi vil være dem, der skaber, anlægger og vedligeholder Danmarks grønne udearealer og byrum – og vi vil være anerkendt som Danmarks førende anlægsgartner og klimaentreprenør både lokalt og landsdækkende.

Vi har hovedkontor i Aarhus og 10 afdelinger fordelt over hele Danmark. Det giver os mulighed for at arbejde for både store landsdækkende og mindre lokale kunder – vi er nemlig altid lige i nærheden. I højsæsonen er flere end 600 anlægsgartnere og klimaspecialister klar til at løse kundernes opgaver, uanset hvor i landet der er brug for os. 

OKNygaard er kendt for god service, faglig stolthed og komplette løsninger. Det er ikke bare noget, vi siger, det er dét, vi gør. Vi sætter en ære i en velstyret proces med god dialog og grundig kvalitetssikring – det gælder, når vi udfører drift og vedligeholdelse, når vi løser anlægsopgaver, når vi leverer klimasikring eller skaber nye biodiverse grønne byrum.

Som en del af Europas største anlægsgartnergruppe, idverde, kan vi trække på kompetencer og erfaringer fra Frankrig, England, Holland, Tyskland og Schweiz, og vores medarbejdere får nye muligheder for at uddanne og videreudvikle sig på tværs af landegrænser.

Følg pressemeddelelser fra OKNygaard A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra OKNygaard A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye