Vinderne af Slagterprisen 2022 er fundet
Slagterfaget er et traditionelt håndværk, men det handler i dag om meget mere end at skære kød op. Kunderne kræver mere af en slagter, og forventer vejledning til at sammensætte hele måltider, hvor kødet indgår sammen med andre råvarer.
Derudover skal en moderne slagter have håndværket på plads og kunne forædle kødet til nye, lækre produkter. I hvert fald hvis man gør sig forhåbninger om at vinde Slagterprisen 2022.
”For at vinde Slagterprisen kræver det, at man har et meget højt slagterfagligt niveau, og det har alle de nominerede. Samtidig med, at man formår at tænke i nye baner i forhold til sortimentet, den gode fortælling og de grønne og nemme løsninger. Det er alt sammen noget, som kunderne forventer af den dygtige slagter. Det har de to vindere af årets slagterpris til fulde bevist”, siger chefkonsulent fra Landbrug & Fødevarer Eva Kunnerup Mohrsen, som er en del af juryen.
Juryen har især lagt vægt på, at det er en slagter med en nytænkende tilgang til faget, der samtidig udviser ekstraordinært godt håndværk, har et inspirerende udvalg af hjemmelavede produkter og formår at sammensætte måltidsløsninger til både hverdag og fest.
Passion og flair for slagterfaget hædres
Slagterprisen er opdelt i to kategorier: Kategorien for super- og hypermarkeder og kategorien for privatslagtere. Prisen går til de slagtere, der inspirerer kunder til lækre måltider og formår at sætte kødet i en moderne kontekst. Den store passion for slagterfaget skinnede tydeligt igennem, da juryen besøgte de senere vindere af Slagterprisen.
De to stolte vindere modtog priserne som årets slagtere foran en begejstret fødevarebranche, som netop har været samlet til Fødevaredagen 2022.
”Min forgænger vandt prisen tilbage i 2009, og jeg har så sidenhen forsøgt at arbejde videre med det projekt, som han startede. Vi har udviklet butikken, og personalet har virkelig fortjent den her pris. Nu lykkedes det. Jeg er så glad for, at jeg kan tage den her pris med hjem”, siger Christian Steen Hansen fra Salling Super i Aarhus, der vandt i kategorien ”Supermarkeder og hypermarkeder”.
”Jeg har ikke turde tro på det før nu. Så lige nu føles det hele ekstra overvældende. Jeg er rørt, for både familie, medarbejdere og min søster Line er et team hos Slagter Munch. Vi får det til at spille som 4. generation. Hvad sagde jeg: Vi kan godt!”, siger Marie Munch fra Slagter Munch i Skagen, der vandt i kategorien ”Privatslagtere”.
Se vinderbilleder og mere information på https://goderaavarer.dk/priser/slagterprisen#jury-2022
Information om Landbrug & Fødevarer
NOMINEREDE
I kategorien ”Privatslagtere”
Slagtermestre Dorthe og Henrik Schmelling, Slagter Schmelling, Gilleleje
Slagtermester Marie Munch, Slagter Munch, Skagen
Slagtermester Sune Hansen, RønhaveSlagteren, Sønderborg
I kategorien ”Slagter i supermarked/hypermarked”
Slagtermester Christian Steen Hansen, Salling Super Aarhus
Slagtermester Mikkel Bomann West Krogsbæk, SuperBrugsen, Fensmark
Slagtermester Danny Petersen, MENY Fredericia
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer: Der er brug for klare rammer for virksomhedernes emballagehåndtering – godt regeringen handler11.9.2025 17:08:57 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen har truffet beslutning, som indebærer et loft over kommunernes emballagegebyrer samt statslig dækning af en række administrative gebyrer.
EU’s landbrugsministre lader sig inspirere af dansk landbrug8.9.2025 16:54:45 CEST | Pressemeddelelse
EU's landbrugsminstre er samlet i Danmark. På programmet er både landbrugsbesøg og besøg hos en række virksomheder, der tilsammen viser dansk landbrug og fødevareindustriens styrker, når det kommer til kvalitet, teknologi og klimaomstilling.
Forbrugerne mangler viden om økologisk produktion1.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Hver femte dansker ville købe mere økologi, hvis de fik mere viden om forholdene i økologisk produktion. Det viser en ny analyse fra Landbrug & Fødevarer.
L&F om finanslovsudspil: Vigtigt forslag om ændringer i ejendomsvurderinger og stor ros til regeringen for at sætte handling bag ord i forhold til at nå det økologiske fordoblingsmål29.8.2025 12:57:43 CEST | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarer glæder sig over et finanslovsudspil med et markant løft til økologien og et forslag, der skal sikre, at landbrugere ikke risikerer en urimelig høj ejendomsskat på grund af en fejlagtig ejendomsvurdering, men undrer sig over manglende ressourcer til at styrke den globale samhandel.
Salget af økologi til foodservice sætter ny rekord26.8.2025 10:06:00 CEST | Pressemeddelelse
Der blev i 2024 solgt økologiske fødevarer til foodservice for 3,6 mia. kr., og det er ny rekord. Det er en stigning på 6 procent i forhold til året før.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum