70 skolebørn med autisme møder musikken i Furesø

Et unikt skoleår er startet på Lille Værløse Skoles gruppeordning for børn og unge indenfor autismespektret i Furesø. Frem til årsskiftet får mere end 70 elever for første gang i skolens historie musikundervisning på skoleskemaet to gange. Det er unikt for Danmark. Undervisningen er et modelforsøg, som er muligt med støtte fra Slots- og Kulturstyrelsen på 1.010.000 kr.
De første uger med musikundervisning er gået over al forventning på Lille Værløse Skole. Musikskoleleder Jes Gram fra Furesø Musikskole fortæller:
"Musikundervisningen er skudt godt i gang efter et forår med grundig planlægning og kompetenceudvikling af vores musikskolelærere. Det er noget, der får smilene frem hos os alle, at skolebørnene nu kan få den bedst mulige musikundervisning.”
Formålet med projektet ’Mød Musikken’ er at tilbyde børn og unge indenfor autismespektret musikundervisning, da de sjældent eller måske endda aldrig har oplevet at få musikundervisning. Projektet er et samarbejde mellem Furesø Musikskole, Lille Værløse Skole, en lektor og underviser fra Musikterapiuddannelsen på Aalborg Universitet samt Furesø Kommune.
Lille Værløse Skole er begejstret for samarbejdet
Modelforsøget er ikke blot nyt i Furesø Kommune. ”Det er helt enestående, at specialtilbud kan modtage musikundervisning i så stor en skala”, fortæller Emilie Schou Svejstrup, souschef og afdelingsleder for gruppeordningen og tilføjer: ”Forskningen peger tilmed på, at musikundervisning kan understøtte elevernes personlige, sociale og faglige udvikling”.
Skoleleder på Lille Værløse Skole, Peter Thomsen, fortsætter:
”Vi er stolte over, at vi kan tilbyde musikundervisning til vores elever i deres trygge og velkendte rammer som del af deres skoleskema i efteråret. Det skaber stor værdi for alle, når vi kan skabe tværfaglige samarbejder med musikskolen og den vej lave nye undervisningstilbud til børn og unge i Furesø.”
Projektet med musikundervisning løber over 16 uger. Alle erfaringer samles op, så de fortsat kan være en ressource for kommunens børn og unge indenfor autismespektret.
Nøgleord
Kontakter
Jes Gram, musikskoleleder, Furesø Musikskole, tlf. 7216 4101, mail jgra@furesoe.dk
Peter Thomsen, skoleleder, Lille Værløse Skole, tlf. 7216 4645, mail peth@furesoe.dk
Emilie Schou Svejstrup, souschef og afdelingsleder for gruppeordningen, tlf. 7216 4646, mail ess1@furesoe.dk
Kommunikation
Tlf:72354012kommunikation@furesoe.dkBilleder

Information om Furesø Kommune
Om projektet
Furesø Musikskole og Lille Værløse Skole har modtaget 1.010.000 kr. fra Slots- og Kulturstyrelsen til projektet ”Mød Musikken” i Furesø Kommune. Midlerne bidrager til at udvikle nye musiktilbud til børn og unge med autisme. I alt har den landsdækkende pulje ”Grib Engagementet” uddelt 40 millioner kroner til 25 forskellige kommunale modelforsøg, der skal udforske langtidsholdbare modeller for at give flere børn og unge adgang til kunst- og kulturaktiviteter.
Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune
Furesø Kommune opfylder mål for genanvendelse af affald30.6.2025 15:05:05 CEST | Pressemeddelelse
Furesø Kommune har et år før tid nået mål for reel genanvendelse af husholdningsaffald. Desuden er tendensen, at mængden af affald fra husholdninger ikke længere stiger.
Furesø Kulturskole lancerer Kulturpakker til kommunens dagtilbud og skoler23.6.2025 10:47:42 CEST | Pressemeddelelse
Furesø Kulturskole blev en realitet i 2024, da Farum Billedskole blev lagt ind under Furesø Musikskole, og har siden kunnet tilbyde en bred vifte af hold og aktiviteter for børn og unge indenfor kunstneriske og musiske fag. Nu lancerer Kulturskolen et nyt program med tilbud til skoler og dagtilbud under navnet Kulturpakker.
Faglighed og omsorg i højsædet: Kvalitet og nærvær i Børnehuset Vingesus19.6.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I Børnehuset Vingesus i Furesø Kommune starter relationen mellem barn og dagtilbud ikke ved lågen – den begynder hjemme i stuen. Her møder pædagoger og forældre hinanden for første gang, og et spirende tillidsbånd bliver skabt. Det er ikke bare en gestus – det er en grundsten i den pædagogiske tilgang, hvor tryghed, respekt og ægte nysgerrighed på barnet er i centrum.
Lokale unge vil få flere unge til at stemme i Furesø18.6.2025 13:57:13 CEST | Pressemeddelelse
Støtte fra Furesø Kommune, Nordea-fonden og Tuborgfondet har gjort det muligt at ansætte fire lokale unge, som vil hæve valgdeltagelsen blandt unge i Furesø Kommune. De har allerede store planer.
Furesø Kommune inviterer lokale lodsejere til møde om grøn trepart17.6.2025 10:31:55 CEST | Pressemeddelelse
Nordsjællands Landboforeninger, den lokale grønne trepart og Furesø Kommune inviterer lokale lodsejere til møde den 26. juni om mulighederne for at omlægge landbrugsjord.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum