DI Thy Mors

Morsø Kommune er flyvende i DI-undersøgelse

Del
Danmarks næstbedste erhvervskommune. Det er en titel, som Morsø Kommune kan pryde sig med det næste års tid. Det er nemlig kun Vejen Kommune, som lige er et mulehår foran. Ikast-Brande Kommune, som har taget førstepladsen hele 11 gange tidligere, ligger nummer tre i årets undersøgelse.

Det er 13. år i træk, at DI tager temperaturen på den lokale erhvervsvenlighed i hele Danmark. De seneste år har været kendetegnet af gode resultater i Thy og på Mors. Med en andenplads til Morsø Kommune og en 19. plads til Thisted Kommune ser det ud til at være en stime, som bare bliver ved. Det er dog noget udover det sædvanlige, at Morsø Kommune løber med andenpladsen, og det kan godt mærkes på den lokale DI-formand.

- Det er helt vildt. Det er slet ikke til at forstå. Jeg er jo enig i, at det er fantastisk at drive virksomhed her på Mors. Og jeg ved, at kommunen altid har erhvervslivet øverst på dagsordenen, det mærker vi hver dag. Men at de stormer frem og nærmest indtager hele den her undersøgelse, det må jeg alligevel sige, at jeg ikke havde set komme. Det gør mig glad, og det gør mig også rigtig stolt, siger Tage Odgaard Nielsen, som er direktør hos Frontego A/S og formand for DI Thy/Mors

Aldrig set før

Ikke nok med at Morsø Kommune samlet set bliver nummer to i undersøgelsen, så blev det offentliggjort på Kulturmødet i forrige uge, at kommunen ligger nummer 1 i kategorien ”Uddannelse”. Det skyldes blandt andet, at rigtig mange elever fra 9. og 10. klasse vælger en erhvervsuddannelse, og så skyldes det en høj kvalitet i grundskolen, som får store roser fra de adspurgte virksomheder.

Sidste år blev Morsø Kommune kåret som årets digitale kommune. Den kategori vinder de såmænd igen i år. Og endelig ligger Morsø Kommune også nummer 1 i kategorien ”Sagsbehandling”, hvor de lokale virksomheder har kvitteret for en hurtig og kompetent håndtering af sagerne. Morsø Kommune vinder altså tre ud af i alt 10 kategorier, og det er aldrig sket før i undersøgelsens historie.

- Man kniber sig jo lidt i armen her. Men på den anden side, så er det ikke nyt for mig, at Morsø Kommune er særligt dygtige til sagsbehandling. Det har jeg mærket på egen krop, men jeg ved det også fra en række andre virksomheder på øen. Også byggevirksomheder, som har erfaringer fra mange kommuner. På Mors er de altså bare et niveau over. Det går stærkt. Og når der er udfordringer, så er de medspillere, og hjælper med at finde løsninger. Faktisk kan jeg sige det samme om Thisted Kommune. Det er virkelig med til at understøtte udviklingen i begge kommuner, lyder det fra Tage Odgaard Nielsen.

Erhvervskultur i Thisted Kommune

For fjerde år i træk er Thisted Kommune at finde i toppen af tabellen. Samlet set er det blevet til 19. plads i år. En af forklaringerne er den effektive og erhvervsvenlige sagsbehandling, som DI-formanden er inde på. Selvom sagsbehandlingstiden er steget en anelse det seneste år, så er de fortsat blandt de hurtigste kommuner i Danmark. Samtidig får kommunen flotte anmeldelser fra de adspurgte virksomheder, hvilket placerer kommunen på en samlet 11. plads i den kategori.

- I Thy har de jo skabt en helt ny kultur omkring det at samarbejde med erhvervslivet. En kultur, hvor dialog og service er i centrum. Det gælder både på beskæftigelsesområdet og på det tekniske område, og det gør bare, at alle går derfra som vindere. Det har krævet en målrettet og ledelsesmæssigt indsats, men jeg synes, de er kommet godt i mål med det, og jeg synes, at mange andre kommuner bør lade sig inspirere her, siger Tage Odgaard Nielsen.

Thisted Kommune har desuden topplaceringer i digitale rammer, hvor de er sjettebedst i Danmark. Samme placeringer har de i den kategori, som handler om skatter, gebyrer og erhvervsarealer. I information og dialog mellem kommune og erhvervsliv, kommer Thisted ind som nummer 19 blandt de 93 kommuner, som indgår i undersøgelsen.

Kun i én kategori er Thisted og Morsø Kommune i den tunge ende af tabellen, og det er i ”Infrastruktur og transport”, hvor de ligger henholdsvis 75 og 85.

- Infrastruktur er en svær nød at knække. Der er forhold her i området, hvor vi aldrig kommer til at kunne måle os med de store byer. Det gælder blandt andet cykelstier og offentlig transport. Men vi kan helt sikkert rykke os i en positiv retning, og det skal vi også, hvis vi skal følge med tiden. Lykkes vi med det, så tør jeg da slet ikke tænke på, hvor det her kan ende, slutter DI-formanden med et smil.

FAKTA OM LOKAL ERHVERVSVENLIGHED 2022

• DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2022, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 13. år i træk DI laver en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.

• 7.915 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen.

• Undersøgelsen er sammensat af to typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder og statistik. Typerne af indikatorer vægter 50/50 i kategorierne.

• Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.

• 93 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.

Følg Dansk Industri på:

    

Information om DI Thy Mors

DI Thy Mors
DI Thy MorsFor yderligere information om DI Thy/Mors:

Chefkonsulent Henrik Marcher Larsen
Mail: heml@di.dk
Tlf. 3377 3962
Mobil: 4015 8858

Sekretær Susanne Graversen
Mail: sug@di.dk
Tlf.: 3377 3372

Følg pressemeddelelser fra DI Thy Mors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Thy Mors

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye