DI Sønderjylland

Ny fremgang for erhvervsvenligheden i Tønder

Del
Tønder fortsætter med at forbedre den lokale erhvervsvenlighed. Det viser Dansk Industris årlige, landsdækkende undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed, hvor virksomhederne bedømmer den kommunale indsats for at skabe gode rammer for virksomhederne og deres medarbejdere.

Tønder går 6 pladser frem til en placering som 39 blandt landets kommuner i DI’s undersøgelse. I hele syv kategorier i undersøgelsen rykker Tønder frem, og der er en række markante forskelle på flere punkter i forhold til sidste år.

-Det er meget glædeligt at se den stigende tilfredshed med erhvervsvenligheden, som undersøgelsen er udtryk for. Gode rammer for at drive virksomhed er med til at skabe lokal fremgang og arbejdspladser. Derfor er der god grund til at rose Tønder for fremgangen i erhvervsvenligheden, siger formand for DI Sønderjylland, adm. direktør Tommy Seeberg, Hydro Precision Tubing Tønder A/S.

I kategorien ”Arbejdskraft” går kommunen hele 24 pladser frem, og det er virksomhederne der kvitterer for kommunens indsats for at tiltrække og sikre kvalificeret arbejdskraft.

- Det glæder mig meget, at Tønder har den største fremgang på arbejdskraft. Adgangen til kvalificeret arbejdskraft er afgørende for virksomhedernes muligheder for vækst og udvikling, siger Tommy Seeberg.

Jobcentrenes samarbejde med virksomhederne går også frem i undersøgelsen. I kategorien ”Sagsbehandling” går kommunen 21 pladser frem til en 37. plads. Virksomhederne tilkendegiver en generel tilfredshed med kommunens sagsbehandling. I kategorien ”Grøn udvikling” går kommunen 18 pladser frem til en 69. plads. Det er specielt kommunens tiltag for at energioptimere de kommunale bygninger, der er skyld i fremgangen.

- Det er vigtigt, når virksomheder henvender sig til kommunen, at de får en effektiv og kompetent sagsbehandling. Og i en tid med energikrise, er det helt centralt, at indsatsen for den grønne omstilling er i fokus hos kommunen, siger Tommy Seeberg.

Tilbagegang

Tønder er gået markant tilbage i to kategorier. Det er i kategorierne ”Uddannelse” og ”Brug af private leverandører”. På uddannelsesområdet rykker kommunen hele 51 pladser tilbage til en 65. plads. Faldet skyldes dels andelen af undervisningstimer, der varetages af lærer med undervisningskompetencer i det pågældende fag, og dels kommunens tiltag for at flere unge i kommunen tager en erhvervsuddannelse.

- En høj kvalitet i de kommunale folkeskoler er vigtig for at sikre fremtiden, og samtidig en vigtig faktor for at de lokale virksomheder kan tiltrække arbejdskraft, siger Tommy Seeberg.

Kommunen går hele 25 pladser tilbage på ”Brug af private leverandører” til en 50. plads. Det handler om konkurrenceudsættelse af byudvikling, undervisning, kultur samt administration og sundhed og sociale opgaver.  

- En attraktiv erhvervskommune er åben for at lade private leverandører byde på kommunale opgaver, hvilket er med til at sikre en mere effektiv konkurrence, og her er der altså plads til forbedringer. Det tager vi gerne en positiv dialog med kommunen om, siger Tommy Seeberg.

FAKTA OM LOKAL ERHVERVSVENLIGHED 2022

  • DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2022, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 13. år i træk DI laver en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.
  • 7.915 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen.
  • Undersøgelsen er sammensat af to typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder og statistik. Typerne af indikatorer vægter 50/50 i kategorierne.
  • Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.
  • 93 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos chefkonsulent i DI Sønderjylland, Peter Houmann Wagner, tlf. 2566 6309, e-mail phw@di.dk, eller presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Information om DI Sønderjylland

DI Sønderjylland
DI SønderjyllandFor yderligere information om DI Sønderjylland:

Chefkonsulent Peter Houmann Wagner
Mail: phw@di.dk  
Tlf. 7216 0188
Mobil: 2566 6309

 

Følg pressemeddelelser fra DI Sønderjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Sønderjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye