DI Sønderjylland

Haderslev er ny sønderjysk mester i erhvervsvenlighed

Del
Haderslev går markant frem i Dansk Industris årlige, landsdækkende undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed. I samtlige 10 kategorier, som virksomhederne vurderer i undersøgelsen, rykker Haderslev frem, og går hele 11 pladser frem til en flot 18. plads blandt landets kommuner

- Med den flotte fremgang snupper Haderslev førertrøjen i Sønderjylland, når det gælder virksomhedernes tilfredshed med erhvervsvenlighed. Det er rigtig positivt, siger formanden for DI Sønderjylland, adm. direktør Tommy Seeberg, Hydro Precision Tubing Tønder A/S.

Især den kommunale sagsbehandling, brug af private leverandører og digitale rammer er blevet bedre ifølge virksomhederne.

Med resultatet af årets DI-undersøgelse fortsætter Haderslev Kommune den fine fremgang fra sidste år. Den mest markante fremgang i undersøgelsen er virksomhedernes bedømmelse af den overordnede erhvervsvenlighed, den gode dialog mellem erhvervslivet og kommunen, hvor kommunen rykker 11 pladser frem, og en velfungerende digital infrastruktur. Her er kommunen gået 21 pladser frem.

Dykker man ned  i undersøgelsen, er der tre kategorier, hvor kommunen nu er kommet i top-ti listen. En fjerdeplads henter kommunen i kategorien ”digitale rammer”, og i brug af ”private leverandører” bliver det til en sjetteplads, og endelig i ”kommunal sagsbehandling” bliver det til en niendeplads.

- Det er glædeligt, at Haderslev kommune er gået så markant frem på flere kategorier. Det viser, at en målrettet indsats lønner sig, siger Tommy Seeberg.

Selvom kommunen er gået fem pladser frem i kategorien ”infrastruktur og transport”, så er der stadig plads til forbedringer. Kommunen ligger nu på 61. plads. Det er især medarbejdernes mulighed for at benytte kollektiv transport for at komme op arbejde, der trækker ned, men også mangel på cykelstier.

- Hvis virksomhederne skal fastholde deres konkurrenceevne, er det afgørende, at varer, kunder og medarbejdere kan komme fra A til B. Derfor er virksomhederne afhængige af et godt lokalt vejnet og en velfungerende kollektiv trafik, siger Tommy Seeberg.

I kategorien ”Overordnet erhvervsvenlighed”  er kommunen gået hele 14 pladser frem til en flot 26. plads. Det dækker over virksomhedernes tilfredshed med kommunens erhvervsvenlighed på tværs af områder og emner og virksomhedernes anbefaling af kommunen.

Er der noget, kommunerne skal leve af, så er det, at der hele tiden kommer nye virksomheder til området. Så det er positivt, at kommunen også går frem i denne kategori, siger Tommy Seeberg.   

FAKTA OM LOKAL ERHVERVSVENLIGHED 2022

  • DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2022, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 13. år i træk DI laver en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.
  • 7.915 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen.
  • Undersøgelsen er sammensat af to typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder og statistik. Typerne af indikatorer vægter 50/50 i kategorierne.
  • Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.
  • 93 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos chefkonsulent i DI Sønderjylland, Peter Houmann Wagner, tlf. 2566 6309, e-mail phw@di.dk, eller presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Information om DI Sønderjylland

DI Sønderjylland
DI SønderjyllandFor yderligere information om DI Sønderjylland:

Chefkonsulent Peter Houmann Wagner
Mail: phw@di.dk  
Tlf. 7216 0188
Mobil: 2566 6309

 

Følg pressemeddelelser fra DI Sønderjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Sønderjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye