DI Sønderjylland

Aabenraas erhvervsvenlighed går tilbage i DI-undersøgelse

Del
Aabenraa må tage til takke med lidt færre skulderklap fra det lokale erhvervsliv ifølge den årlige, landsdækkende undersøgelse fra DI om erhvervsvenlighed. Aabenraa går seks pladser tilbage og lander på en 34. plads i undersøgelsen i 2022.

Efter et par år med fremgang går kommunen tilbage på seks af undersøgelsens kategorier, mens der er fremgang på to.

- Aabenraa gør det jo generelt slet ikke dårligt, men årets undersøgelse viser, at der er plads til forbedringer, og at fine placeringer kun kan bevares med en vedholdende indsats, siger formanden for DI Sønderjylland, adm. direktør Tommy Seeberg,
Hydro Precision Tubing Tønder A/S.

Overordnet  erhvervsvenlighed

I kategorien ”Overordnet erhvervsvenlighed” er virksomhederne i år mindre tilfredse med kommunens indsats, og Aabenraa er derfor gået 13 pladser tilbage. Kommunen er status quo i kategorien ”Information og dialog”, og fastholder en 47. plads.

- Er der noget, kommunerne skal leve af, så er det, at der hele tiden kommer nye virksomheder og nye borgere til området. Det er vigtigt, at kommunen overordnet har en høj erhvervsvenlighed, for samlet at sikre virksomhederne de bedst mulige lokale vækstvilkår, siger Tommy Seeberg.

- Det er også vigtigt, at der er en god dialog mellem erhvervslivet og kommunen, der kan være med til at skabe forståelse for hinandens udfordringer og synspunkter og kan bidrage il at finde løsninger, siger DI-formanden.

Mere tilfredshed med infrastruktur

Aabenraa går gevaldigt frem i kategorien ”Infrastruktur og transport”, hvor de har rykket sig 25 pladser til en 23. plads. I kategorien ”Skatter, gebyrer og erhvervsarealer” rykker de fire plads frem til en 13. plads.

- Det er glædeligt, at Aabenraa er gået markant frem på infrastruktur og transport. Hvis virksomhederne skal fastholde deres konkurrenceevne, er det afgørende , at varer, kunder og medarbejdere kan komme hurtigt frem, siger Tommy Seeberg.

Uddannelserne

Kommunen gør det fortsat godt på uddannelsesområdet, hvor de bevarer deres 6. plads fra sidste år. Det er specielt Aabenraas andel af de 25-64 årige med en uddannelse efter grundskolen, der er blevet forbedret.

- Det er også vigtigt, at der er fokus på de uddannelsesmæssige kompetencer. De unge skal motiveres til at uddanne sig bl.a. gennem kendskab til virksomhederne, siger Tommy Seeberg.

FAKTA OM LOKAL ERHVERVSVENLIGHED 2022

  • DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2022, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 13. år i træk DI laver en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.
  • 7.915 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen.
  • Undersøgelsen er sammensat af to typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder og statistik. Typerne af indikatorer vægter 50/50 i kategorierne.
  • Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.
  • 93 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos chefkonsulent i DI Sønderjylland, Peter Houmann Wagner, tlf. 2566 6309, e-mail phw@di.dk, eller presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Information om DI Sønderjylland

DI Sønderjylland
DI SønderjyllandFor yderligere information om DI Sønderjylland:

Chefkonsulent Peter Houmann Wagner
Mail: phw@di.dk  
Tlf. 7216 0188
Mobil: 2566 6309

Følg pressemeddelelser fra DI Sønderjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Sønderjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye