DI Sydøstjylland

Erhvervsvenligheden falder i Hedensted, Odder og Horsens

Del
Odder og Hedensted er stadig i top ti over Danmarks mest erhvervsvenlige kommuner, og Horsens ligger i top-30. Flotte resultater, men alle tre kommuner taber terræn i DI’s årlige analyse. ”Kommunerne ligger stadig i et erhvervsvenligt smørhul, men konkurrencen er hård, så kommunerne skal hele tiden gøre sig umage, hvis de vil være blandt de mest erhvervsvenlige,” lyder det fra DI Sydøstjylland

Hedensted er den mest erhvervsvenlige kommune i Sydøstjylland og den fjerde mest erhvervsvenlige i hele Danmark. Lige i hælene følger Odder, som den niende mest erhvervsvenlige kommune i DI’s årlige analyse af kommunernes erhvervsvenlighed. Horsens placerer sig som nummer 28 ud af 93 kommuner.

- Det afspejler meget godt den oplevelse, som virksomhederne har i hverdagen, nemlig at Hedensted, Odder og Horsens er lydhøre og imødekommende og gerne vil gøre det attraktivt at drive virksomhed her i Sydøstjylland. Det er meget flot, at vi har to kommuner i top-ti og en i top-30. Stort tillykke og tak for indsatsen til Hedensted, Odder og Horsens, siger formand for DI Sydøstjylland Johannes Saugbjerg og uddyber:

- Konkurrencen blandt kommunerne er hård, og når vi i år ser, at erhvervsvenligheden falder en lille smule i Horsens, Odder og Hedensted, er det en påmindelse om, at kommunerne hele tiden skal gøre sig umage, ellers bliver de overhalet af andre kommuner, som også gerne vil være erhvervsvenlige og attraktive for virksomheder.

Hedensted stadig i førerfeltet

Hedensted placerede sig sidste år som nummer tre, og lander i år på plads nummer fire. Kommunen bliver af virksomhederne blandt andet rost for deres indsats med at sikre, at virksomhederne kan finde medarbejdere i nærområdet, og for en god dialog med de lokale politikere. Der opkræves ingen dækningsafgift, byggetilladelser sagsbehandles uden beregning, grundskylden er lav, og virksomhederne oplever, at der tages hensyn til erhvervslivet i kommunens planlægning og udlægning af arealer til erhverv.

- Virksomhederne roser generelt Hedensted for, at der er en god dialog på alle planer. Og kommunen er bedst i hele landet i kategorien skatter, gebyrer og erhvervsarealer. Det er virkelig flot at blive nummer fire ud af 93 kommuner, og i toppen af ranglisten er det decimaler, der afgør, om man rykker lidt frem eller tilbage. Hvis kommunen får gjort noget ved eksempelvis de lange ventetider på sagsbehandling af byggetilladelser, så tror jeg, de har en god chance for at løbe med titlen som Danmarks mest erhvervsvenlige kommune til næste år. For i Hedensted bliver erhvervsvenlighed tænkt ind i den daglige erhvervsservice, siger formand Johannes Saugbjerg, DI Sydøstjylland.

Odder en mønsterkommune

Odder placerede sig sidste år som nummer seks, og lander i år på plads nummer ni. Kommunen bliver af virksomhederne rost for dens indsats med at sikre, at virksomhederne kan finde medarbejdere i nærområdet og for deres hurtige og professionelle sagsbehandling af både byggetilladelser og sygedagpengesager.

- Odder er på mange måder en mønsterkommune, som andre kan lade sig inspirere af. De har en effektiv erhvervsservice med korte ventetider, dialogen med virksomhederne er i top, og de er godt på vej med grønne tiltag i forhold til f.eks. at investere i grønne biler og bygninger med et lavt energiforbrug. Desværre er der alt for få, der i Odder vælger en erhvervsuddannelse efter folkeskolen. Jeg håber derfor, at kommunen vil gøre en ekstra indsats for at vise eleverne i folkeskolen, de mange muligheder en erhvervsuddannelse giver. Vi ved af erfaring, at det gør en forskel, siger Johannes Saugbjerg.

Horsens rykker tilbage – men er på vej frem

Horsens placerede sig sidste år som nummer 17, og lander i år på plads nummer 28. Virksomhederne roser kommunen for aktivt at inspirere eleverne i folkeskolen til at tage en erhvervsuddannelse, ligesom virksomhederne også er tilfredse med kommunens indsats med at sikre, at virksomhederne kan finde medarbejdere i nærområdet. Horsens bliver også rost for at sikre, at der er arealer udlagt til erhverv.

- Konkurrencen er virkelig hård, og en plads i top-30 er flot. Horsens har desuden iværksat mange gode tiltag, som helt sikkert vil påvirke kommunens placering positivt til næste år. F.eks. investerer Horsens i vejene i øjeblikket, hvilket endnu ikke kan ses i virksomhedernes tilfredshed med vejnettet. Der er indført straks behandling af byggesager, så ventetiden reduceres, ligesom kommunen også arbejder på at forkorte sagsbehandlingstiden på sygedagpengeområdet. Horsens er godt på vej flere af de steder, hvor det halter lidt. Ros til kommunen for at gøre noget ved udfordringerne, siger Johannes Saugbjerg, formand for DI Sydøstjylland.

FAKTA OM LOKAL ERHVERVSVENLIGHED 2022

  • DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2022, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 13. år i træk DI laver en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.
  • 7.915 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen.
  • Undersøgelsen er sammensat af to typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder og statistik. Typerne af indikatorer vægter 50/50 i kategorierne.
  • Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.
  • 93 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

Formand for DI Sydøstjylland Johannes Saugbjerg, telefon 3027 4929


Regional konsulent for DI Sydøstjylland Anette Sørensen, telefon 3036 0265

Information om DI Sydøstjylland

DI Sydøstjylland
DI SydøstjyllandFor yderligere information om DI Sydøstjylland:

Chefkonsulent Anette Sørensen
Mail: anes@di.dk   
Tlf. 7216 0213
Mobil: 3036 0265

Sekretær Nadia Bartoft Lind
Mail: nabl@di.dk
Tlf. 3377 3309

Følg pressemeddelelser fra DI Sydøstjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Sydøstjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye