World Animal Protection Danmark

Dumt og dyrt at genoptage minkavl

Del
Omkostningerne for det danske samfund er alt for store, hvis vi genoptager minkavl i Danmark. Vi kan hverken være det bekendt overfor dyrene, miljøet, folkesundheden eller økonomien, fastslår dyrebeskyttelsesorganisationen World Animal Protection efter regeringen, har givet grønt lys til at genstarte mink-avl.

“Partierne bag tilladelsen pålægger samfundet store byrder, når de giver tilladelse til genoplivning af minkavl i Danmark,” siger Esben Sloth, kampagnechef i World Animal Protection DK.

“I forvejen kommer borgerne til at betale mere end 19 milliarder i erstatning, for at få nedlagt et erhverv, der er dybt skadeligt for dyrene, naturen og klimaet, og som stadig kan udgøre en potentiel risiko for folkesundheden,” siger Sloth.

“Det er helt uacceptabelt, at genoplive et erhverv, der mishandler vilde dyr i små bure, udelukkende med det formål at producere pels, og det har mange danskere allerede indset,” siger kampagnechefen med reference til den bølge af modstand mod pelsavl, der har rejst sig de seneste år.

“Folk ude i virkeligheden har allerede indset, at pels er passé, og ikke hører hjemme i et oplyst moderne samfund, hvor dyrevelfærd samt miljø- og klimahensyn står højt på vælgernes dagsorden,” siger Esben Sloth.

Den seneste meningsmåling fra YouGov, viser således, at 62 procent af danskerne mener, at modebranchen helt skal droppe brugen af pels, mens kun 19 procent synes, det er en god idé at fortsætte.

En lang række designere i modebranchen har allerede droppet al design med pels, og hver måned kommer flere til.
Samtidig forbyder flere af de internationale modeuger pels på catwalken, og helt sensationelt droppede det internationale modemagasin, Elle, al omtale af pels i samtlige magasiner verden over fra 2022 med den begrundelse, at ‘pels er gammeldags’.

“Hverken etisk, sundhedsmæssigt eller økonomisk er der nogen gode argumenter for pelsavl.
Der ud over tyder meget på, at EU alligevel forbyder pelsavl inden for få år, så også af den grund vil det være formålsløst, at genstarte branchen. Det ville jo være absurd, at samfundet kunne risikere, at blive mødt med krav om erstatning endnu en gang.
I stedet bør vi kigge fremad og få minkavlerne i gang med en fornuftig produktion, der peger i en helt anden retning, som gavner både dyrene, naturen og samfundet,” siger Esben Sloth fra World Animal Protection.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om World Animal Protection Danmark

World Animal Protection Danmark
World Animal Protection Danmark
Amagertorv 29, 2.
1160 København K

https://www.worldanimalprotection.dk/

- World Animal Protection har status som rådgiver i Europarådet og har højeste rådgivningsstatus i FN.
- Organisationen har hovedsæde i London, og opererer i mere end 50 lande fra 12 afdelinger på fire kontinenter.

Følg pressemeddelelser fra World Animal Protection Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra World Animal Protection Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye