Ukrudtsbrænder futtede skur og to cykler af
Hans Christian på 75 år fjerner ukrudt ved sit skur, der støder op til garagen, som han har gjort mange gange i de seneste 20 år.
Han sætter brænderen ind i sit skur og går over og får en kop kaffe sammen med konen.
Men pludselig kommer en nabo løbende og siger, at der er ild i skuret, og dermed er både skur og garage i fare.
- Vi fik jo et chok og løb ud for at se, hvad der var sket, forklarer Hans Christian.
Det viser sig, at skuret på en eller anden måde er blevet antændt – formentlig af en vildfaren gnist fra ukrudtsbrænderen, og det er desværre ikke et enestående tilfælde.
Ukrudtsbrændere skyld i 300 udrykninger om året.
Ifølge Beredskabsstyrelsen er ukrudtsbrændere hvert år skyld i cirka 300 brande, og det mærker man også i Codan, hvor kunderne henvender sig, med en hæk eller et skur, der er gået til i flammer, efter der har været gang i ukrudtsbrænderen.
- Vi har desværre en del skadesanmeldelser hvert år, med ukrudtsbrændere, der sætter ild i træer, buske eller bygninger. Skaden sker ofte, når ukrudtsbrænderen får fat i tørre blade, spindelvæv eller andet let antændeligt, og mange bliver overrasket over, hvor hurtigt ilden kan brede sig, siger Henrik Bundgaard, der er skadedirektør i Alm. Brand, Codan og Privatsikring i Alm. Brand Group.
Ilden spreder sig som en steppebrand
Hurtigt gik det også hos Hans Christian, der heldigvis fik god hjælp af sine naboer, der kom ilende til for at hjælpe. De fik de reddet en 10-liters gasflaske ud, der stod inde i skuret. Men branden bredte sig meget hurtigt og fik gjort kål på forteltet til campingvognen, to cykler, fire sommerdæk, og en mindre aluminiumsgasflaske, der eksploderede.
- Det var virkelig voldsomt og gik så stærkt. På 5-10 minutter var det hele bare væk. Jeg havde så travlt med at prøve at slukke branden, at jeg slet ikke havde tid til at reagere rent følelsesmæssigt. Det var først dagen efter, reaktionen kom. Der fik jeg altså ondt i maven. Det kunne jo have været endt helt galt, for branden fik også fat i udhænget på garagen, før brandbilerne kom susende, lyder det.
Selvom Codan ser en del af den type skader, så opfordrer skadedirektør Henrik Bundgaard ikke til, at man skrotter sin ukrudtsbrænder.
- Det er jo en mere skånsom måde at fjerne ukrudt på, end alverdens skrappe ukrudtsmidler, der kan ryge i grundvandet, så det giver god mening at svitse ukrudtet i stedet for. Vi opfordrer bare folk til at være forsigtige og opmærksomme, når de bruger ukrudtsbrænder, for der er en risiko, der ofte er svær at se med det blotte øje, siger Henrik Bundgaard.
Gode råd til brug af ukrudtsbrændere
1. Overvej, om det er i dag, du skal brænde! (undlad, hvis det er tørt eller hvis det blæser)
2. Skal du brænde, så hav et slukningsværktøj (brandslukker, vandslange) i nærheden
3. Hold god afstand til bygninger (skure og letantændeligt oplag eller bevoksning)
4. Husk at ukrudt ikke skal ”brænde” bare ”svitse” (navnet ukrudtsbrænder er misvisende)
5. Forlad ikke stedet, hvor du har brændt. Du skal fx ikke tage hjem fra kolonihaven, hvis du lige har været i gang med brænderen. Bliv et godt stykke tid efter, så du kan reagere, hvis der opstår brand.
Nøgleord
Kontakter
Camilla Riis CorneliusPR – og Presseansvarlig
Tlf:+45 30 37 83 07cqu@codan.dkBilleder
Information om Codan Forsikring
Codan Forsikring har cirka 250.000 danske husstande og 50.000 små og store virksomheder som kunder. Codan Forsikring er i dag ejet 50% af den canadiske forsikringskoncern Intact Financial Corporation og 50% af danske Tryg A/S. Læs mere om Codan på www.codan.dk.
Følg pressemeddelelser fra Codan Forsikring
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Codan Forsikring
Codan er ny partner for F.C. Københavns kvinder20.12.2024 08:30:00 CET | Pressemeddelelse
F.C. København og Codan udbygger nu det tætte samarbejde til også at omfatte F.C. Københavns løvinder. Codan kommer ikke bare på ryggen af spilletrøjerne, men bliver også en synlig og aktiv partner omkring kvindeholdet.
Ulykkesstatistik skræmmer: Hver anden bilist har svært ved at se bløde trafikanter i mørke23.10.2024 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Flere tidligere undersøgelser og en Epinion-undersøgelse viser, at mange bilister oplever problemer med at se fodgængere og cyklister, når det er mørkt. Det kan reflekser være med til at afhjælpe. Derfor lyser Børneulykkesfonden og Codan sammen Danmark op til Årets Refleksdag torsdag den 24. oktober, inden vi går over til vintertid.
Pas på skolestart: Stor stigning i skader9.8.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Alt for mange ulykker sker i forbindelse med skolestart, hvor cykelstierne og legepladserne igen er fyldte med børn. Nu advarer Codan om 10-årig tendens til stor stigning i skader i august – særligt blandt børn.
Undgå skader: Træn op til skiferien - nu!16.1.2024 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Hvis du vil undgå at blive en de mange danskere, der hvert år kommer til skade med knæ, skuldre, albuer og kraveben under skiferien, skal du i gang med træning i god tid. Med andre ord: Det er nu, du skal i gang. Sådan lyder opfordringen fra forsikringsselskabet Codan, hvis fageksperter her viderebringer en række gode træningsråd. Som en ekstra service for de rejselystne kunder, er rejseforsikringen udvidet med et pandemi-tillæg, ligesom det er muligt at tilgå online læge uanset, hvor i verden man rejser hen.
Pas på dyre frostskader5.1.2024 08:30:00 CET | Pressemeddelelse
I kølvandet på den kraftige blæst og de solide mængder nedbør er kulden nu kommet til landet, og frosten fortsætter langt ind i næste uge. Husk at gå huset igennem og forebyg frost- og fygeskader, før det er for sent.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum