Fire tigerunger spottet i Malaysia, hvor færre end 150 vilde tigre er tilbage i naturen
Fire tigerunger med deres tigermor er blevet fotograferet af ét af WWF’s kameraer i Malaysias regnskov. Med færre end 150 vilde tigre tilbage i naturen på den malaysiske halvø vækker billedet derfor begejstring.
”Det tyder på, at den målrettede indsats mod krybskytteri og primitive fælder begynder at virke. Tigeren skal være tryg og befinde sig i et sundt habitat for at formere sig. Så der er rigtig gode tegn på, at Malaysia gør fremskridt i forhold til at beskytte den kritisk truede tiger og sikre dens overlevelse. Det er tiltrængt, for Malaysia har ellers ikke formået at vende udviklingen ligesom lande som Indien og Nepal,” siger Bo Øksnebjerg, der er generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.
Antallet af malaysiske tigere er ligesom resten af verdens tigere faldet drastisk på få årtier. I 1950’ene var der flere end 3000 vilde tigre i Malaysia. I 2020 viste en optælling, at der er færre end 150 tilbage. De malaysiske myndigheder vurderede tidligere i år, at tigeren kan være uddød om fem til ti år, hvis ikke udviklingen vendes meget snart.
De største trusler mod tigeren er primitive fælder, krybskytteri og ødelæggelse af regnskoven, hvor tigeren lever.
Tigerens år skal stoppe grotesk tilbagegang
Den opløftende nyhed fra Malaysia finder sted i tigerens år, der kulminerer med et globalt tiger-topmøde i september. Her vil de 13 lande, der traditionelt er hjemsted for tigeren, mødes og diskutere tiltag, der skal få tigerpopulationen tilbage på rette spor.
Seneste tigertopmøde fandt sted i 2010, hvor den globale population af tigere befandt sig på et historisk lavpunkt. Kun estimeret 3.200 vilde tigere var dengang tilbage i naturen mod mere end 100.000 for blot hundrede år siden. Derfor satte man et mål om at fordoble tigerpopulationen inden 2022. Målet er ikke nået, men man vurderer i dag, at antallet af vilde tigere er omkring 4.000, så den triste udvikling er vendt.
”Vi er glade for, at tilbagegangen af tigere er vendt. Den målrettede indsats fra WWF og mange af tigerens hjemlande virker, men der er stadig områder, hvor det går alt for langsomt – særligt i det sydøstlige Asien. Tigertopmødet senere i år kan forhåbentlig skabe momentum for en fornyet, ambitiøs indsats for at stoppe den groteske tilbagegang for tigeren, for vi er desværre ikke i mål endnu,” siger Bo Øksnebjerg.
WWF har i årtier arbejdet hårdt for at styrke bevarelsen af tigeren i dens hjemlande. Globalt har organisationen brugt mere end 200 millioner dollars på tigerbevarelse og arbejder fortsat for at sikre et mål om en fordobling af antallet tigere ved topmødet i september.
Nøgleord
Kontakter
Mai-Britt NoeHead of Press & MediaWWF Verdensnaturfonden
Tlf:+45 28 93 63 28mai-britt.noe@wwf.dkBilleder
Information om WWF Verdensnaturfonden
WWF er en af verdens største og mest indflydelsesrige organisationer med mere end fem millioner støtter globalt. WWF har kontorer i flere end 80 lande og mere end 1.200 projekter over hele verden. WWF’s mission er at stoppe forringelsen af jordens naturlige miljø og skabe en fremtid, hvor mennesker lever i harmoni med naturen. WWF Verdensnaturfonden er den danske afdeling af World Wide Fund for Nature.
Følg pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden
Se billederne: 4. klasse hjalp udenrigsministeren med at plante træer med WWF og VELUX Gruppen1.11.2024 11:07:00 CET | Pressemeddelelse
Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen og 4. klasse på Dyvekeskolen på Amager plantede fredag træer for at sætte fokus på natur og klima i børnehøjde både i Danmark og i Uganda. I denne uge har i alt 1.200 skoleklasser i hele landet plantet træer. Aktiviteten finder sted i forlængelse af Børnenes U-landskalender.
I denne uge planter 1.200 danske skoleklasser træer til støtte for Uganda29.10.2024 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
I uge 44 vil elever i hele landet plante 1.200 hjemmehørende træer på skolerne rundt om i landet. For hvert træ, der plantes i Danmark, planter WWF og VELUX Gruppen ti gange så mange træer på skoler i Uganda.
Ny rødliste-vurdering: Nu er pindsvinet ’nær truet’28.10.2024 16:02:01 CET | Pressemeddelelse
IUCN’s rødliste opjusterer pindsvinets status til ’nær truet’ i en ny vurdering, der offentliggøres i dag. Arten mangler levesteder, fordi naturen har alt for trange kår, lyder det fra pindsvineforsker Sophie Lund Rasmussen og WWF Verdensnaturfonden.
I dag starter COP16: Biodiversitetstopmødet skal sikre mere natur – også i Danmark21.10.2024 06:15:00 CEST | Pressemeddelelse
To år efter Naturens Parisaftale mødes hele verden igen til biodiversitetstopmøde, der skal sikre, at målet om 30 procent beskyttet natur i 2030 nås. WWF Verdensnaturfonden efterlyser en dansk handlingsplan for biodiversitet, der modsvarer vores globale ansvar for at vende naturkrisen.
Ny rapport: Verdens bestande af vilde dyr er faldet 73 procent siden 197010.10.2024 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
På blot et halvt århundrede er naturens dyrebestande reduceret med trefjerdedele. Det dokumenterer WWF’s videnskabelige flagskibsrapport, der er udarbejdet af verdens førende forskere i biodiversitet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum