Frilandsmuseet - Det gamle Danmark

Frilandsmuseets Frøsnapper-by får nyt liv af Nordea-fonden

Del
Frilandsmuseets stationsby bliver i de kommende år omdannet til Frøsnapper-universet. Med støtte fra Nordea-fonden vil Ole Lund Kirkegaards ikoniske børneunivers med hønsehuse, æblelunde og svinestier blive vakt til live, til glæde for de 0-6årige børn og deres voksne.
Orla Frøsnapper leder efter Lille Virgil med en gruppe børn
Orla Frøsnapper leder efter Lille Virgil med en gruppe børn

Frilandsmuseet, der er en del af Nationalmuseet, har de seneste fire år dannet ramme om børnefestivalen Frøsnapperfestival. I museets stationsby kan børn opleve Ole Lund Kirkegaards litterære fantasi-univers i form af teater og aktiviteter, der bringer legendariske figurer som Lille Virgil, Smeden og Næsehornet Otto til live. Det er et univers, der lægger op til leg og kreativitet, hjulpet godt på vej af inspiration fra Ole Lund Kirkegaards historier.

Nu har Frilandsmuseet med en bevilling fra Nordea-fonden på 8,2 millioner kroner, fået muligheden for at føre visionen om et permanent Frøsnapper-univers ud i livet.

”Frøsnapper-universet er et ambitiøst projekt, som vil give 0-6årige børn plads til fri leg og kreative oplevelser. Ole Lund Kirkegaards magiske historier byder børnene velkomne til at gå på opdagelse, sanse, bygge huler, klatre og være sammen om at fantasere – aktiviteter, som vi tror på, er med til at hjælpe flere børn godt på vej,” fortæller Christine Paludan-Müller, uddelingschef i Nordea-fonden. 

Nordea-fondens bevilling muliggør, at frilandsmuseet kan åbne et stort udendørs legeunivers, der er skræddersyet til de 0-6årige og deres nærmeste relationers fysiske leg og kreative udfoldelse. De 18.000 m2 i Frilandsmuseets stationsby skal omdannes til forfatterens ikoniske og idylliske landsbyer ude på landet med blandt andet æblehaver, et hønsehus, huler og et cirkustelt. 

”Ole Lund Kirkegaards historier vidner om en epoke i dansk kulturhistorie, hvor frihed og fællesskab var i fokus, og hvor mange kæmpede for at bruge kreativiteten til at skabe åbne og mere legende samfund. Det er denne del af danmarkshistorien, der vækkes til live i det kommende univers, der inspirerer til leg og kreativitet.” fortæller Nationalmuseets direktør, Rane Willerslev.

Børnene er hovedpersoner

Som i Ole Lund Kirkegaards fantastiske fortællinger er børnene også i centrum i det nye univers. I den nye by bliver der skabt et fysisk legemiljø i den børnelitterære og historiske ånd, som forfatteren repræsenterer. Her får børnene et uderum til kreativitet, fantasi og historier, der udgør et solidt tilbud til udendørs leg året rundt, og et godt alternativ til prædefinerede digitale platforme. 

”De yngste børn har brug for fysiske rammer og voksne, der støtter dem i at udvikle deres kreativitet og lege-kompetencer. Frøsnapper-universet bliver et børnevenligt udflugtsmål for daginstitutioner, familier og alle andre, der elsker Ole Lund Kirkegaards historier” fortæller museumsinspektør og projektleder, Signe Lykke Littrup.

Frøsnapper-universet på Frilandsmuseet forventes at være klar til fri leg i 2024.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Orla Frøsnapper leder efter Lille Virgil med en gruppe børn
Orla Frøsnapper leder efter Lille Virgil med en gruppe børn
Download

Links

Information om Frilandsmuseet - Det gamle Danmark

Frilandsmuseet - Det gamle Danmark
Frilandsmuseet - Det gamle Danmark
Kongevejen 100
2800 Lyngby

41 20 64 01https://natmus.dk/museer-og-slotte/frilandsmuseet-det-gamle-danmark/

Frilandsmuseet er et af verdens største og ældste frilandsmuseer med mere end 100 bygninger fra hele landet

Følg pressemeddelelser fra Frilandsmuseet - Det gamle Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Frilandsmuseet - Det gamle Danmark

Jul på Frilandsmuseet: juleidyl, drillenisser og kåljuletræer28.10.2024 13:00:56 CET | Pressemeddelelse

Intet emmer af nostalgi og hygge som julen. Og vi skruer også helt op for den klassiske juleidyl, når vi holder jul på Frilandsmuseet. Alle weekender i december vil I kunne opleve jul som i gamle dage fyldt med julemad, julepynt, julenisser og juleteater. Som noget helt nyt har vi også åbent i juledagene. Så har I brug for ekstra julestemning eller en gåtur mellem julefrokosterne, ligger vi inde lange strækninger og alt hvad jeres julehjerter kan begære.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye