Sommeraktivitet for børnefamilier på Kronborg Slot
Christian 4. vil sende en ekspedition afsted til fjerne lande, og han mangler folk til at hjælpe på de store skibe. På verdenshavene lurer pirater, dødelige sygdomme og frygtelige storme. Men rejsen kan også byde på spændende eventyr og ufattelige rigdomme. Tør du tage med?
I sommerferien kan gæster på Kronborg møde sømænd, adelelige og andet godtfolk, der havde 1600-tallets farefulde sørejser helt inde på livet. De vil involvere børnefamilier i, hvad datidens handelsrejser indeholdt på godt og ondt.
Der bliver rullet tønder, fægtet med sværd, fejet skibsdæk og kigget i kikkert, mens drabelige søslag genopleves, og der øses ud af (røver)historier fra de syv verdenshave.
Bygger på en sand historie
Det bliver vældig underholdende, men også lærerigt, fortæller Mia Ramsing Jensen, der er museumsinspektør på Kronborg. For sommeraktiviteten bygger på et virkeligt kapitel af Danmarkshistorien med Christian d. 4., der som landets konge også regerer over Kronborg.
I 1618 sender Christian d. 4 en ekspedition afsted mod Sydøstasien for at etablere en handelskoloni, som kan forsyne Danmark med Østens luksuriøse varer, så han slipper for at købe dem dyrt i Europa af blandt andet hollandske og engelske købmænd.
”Hvis man læser om ekspeditionen, er det mange af de samme historier, som vi genbruger – bare i børnehøjde. Vi vil gerne vise børn, at selvom 1600-tallets rejser indeholder eventyr, kulturmøder og store oplevelser, ligesom når de tager på ferie med mor og far til Mallorca, adskiller datidens rejser sig væsentlig fra nutidens ferierejser på en helt række områder. I 1600-tallet var det ikke altid lykken at rejse ud,” siger Mia Ramsing Jensen.
Til sidst får gæsterne da også mulighed for at fortælle kongen, om han skal sende dem med næste ekspedition, eller om de hellere vil blive hjemme i denne omgang.
Christian 4.’s store eventyr – tør du ta’ med?
Varighed: ½ - 1½ time (afhængigt af hvor lange man vil bruge)
Perfekt for børn mellem 5 – 12 år.
Åbningstid: 10 – 17
Nøgleord
Kontakter
Mia Ramsing JensenMuseumsinspektørKronborg Slot
Tlf:41206632Mia.Ramsing.Jensen@natmus.dkBilleder
Information om Kronborg Slot
På det smalleste næs mellem Sveriges og Danmarks kyster tårner Kronborg. Renæssanceslottet lyser op med sine spir, tårne, søjler, sandsten og kobbertage. Kronborg er et slot i særklasse og udnævnt til verdensarv af UNESCO
Følg pressemeddelelser fra Kronborg Slot
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Kronborg Slot
Kronborg Slot vinder pris11.3.2024 07:12:44 CET | Pressemeddelelse
Kronborg Slot i Helsingør har vundet en pris for at skabe en nyskabende, overraskende og anderledes måde at formidle historie og kulturarv.
Kronborg Slot efterlyser danskernes ting til ny udstilling3.8.2023 06:57:20 CEST | Pressemeddelelse
En ny udstilling sætter fokus på Kronborg Slot i dansk kultur. Det sker bl.a. gennem 50 malerier, hvor Kronborg Slot indgår som motiv - fra guldalderen til et nyt og endnu ikke offentliggjort Thomas Kluge-maleri. Til udstillingen efterlyses også genstande med Kronborg Slot fra de danske hjem.
Unik mulighed: Bliv drop in-viet på verdensberømt dansk slot7.6.2023 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
For første gang nogensinde er det muligt at blive drop in-viet på det historiske Kronborg Slot. Men du skal være hurtig, hvis du vil sikre dig en af pladserne på slottet, hvor en dansk prinsesse blev viet og hvor Dronningen afholdt middag i anledning af sit sølvbryllup.
I dag åbnede populær familieudstilling om monstre på Kronborg Slot8.2.2023 15:09:39 CET | Pressemeddelelse
Ny udstilling skal inspirere børn og voksne til at tale sammen om følelser som vrede, kærlighed og angst.
Succesfuld udstilling om børns følelser kommer til Kronborg Slot24.11.2022 07:30:00 CET | Pressemeddelelse
12 historiske monstre skal hjælpe børn og vokse med at tale om følelser på Kronborg Slot.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum