Teknologisk Institut udbyder første danske onlinekurser i 3D-print

Efterspørgslen på 3D-print til industrielle formål har givet et øget behov for viden og læring om teknologien. Teknologisk Institut har derfor gjort mere end 30 års erfaring med 3D-print digitalt tilgængelig i en række onlinekurser. Det betyder, at virksomheder kan lære om 3D-print hvor som helst – og når som helst.
Fremtiden peger i retning af mere digitalisering, og behovet for viden er allerede i dag mærkbart i den danske industri. Derfor har Teknologisk Institut arbejdet målrettet på at udvikle et større online kursuskatalog inden for 3D-print. Onlinekurserne tilbyder virksomheder et grundigt indblik i 3D-print, herunder fx designregler, workflows og sammenhængen mellem bæredygtighed og 3D-print
Undervisningsmaterialet gennemgår de forskellige aspekter ved 3D-print - både fagligt og industrielt. Her kommer man fx omkring selve printprocessen, sikkerhed, efterbehandling og kvalitetssikring, og man lærer ting, som man ikke kan læse sig til, men som normalt kommer gennem mange års erfaring – og den erfaring har Teknologisk Institut.
- Vi har taget vores mere end 30 års erfaring i arbejde med 3D-print til industriel brug og brugt den til at udtrykke den læring, der kommer til udtryk i kurserne, siger seniorkonsulent Henning Henningsen, Teknologisk Institut.
Kurserne er opbygget med samme afsnitsstruktur og indholdselementer, hvilket gør det lettere for virksomheder at sammenligne på tværs af teknologier - ud fra deres individuelle behov.
Tilgangen til undervisningsmaterialet er gjort skalérbar, så virksomheder og enkeltpersoner kan vælge det aktuelle antal kurser eller licenser, de har behov for.
Klæder virksomhederne godt på
Undervisningsmaterialet består af et gratis kursus på basisniveau og ni betalingskurser. Syv af disse kurser går i dybden med hver af de førende 3D-print teknologier og den nyeste viden, der er knyttet hertil. Hertil kommer to tværgående kurser, der omhandler henholdsvis kvalitetssikring og de økonomiske aspekter ved Industriel 3D-print. Alle kurserne findes med både engelsk og dansk tale, hvilket giver stor fleksibilitet.
- Med det gratis basiskursus kan virksomhederne vurdere, hvilken 3D-print teknologi der kunne være interessant for dem at undersøge nærmere – det kunne fx være pulverteknologien Powder Bed Fusion, hvor man svejser metalpulver sammen med laser - og den teknologi kan de så dykke ned i efterfølgende, siger Henning Henningsen.
Teknologisk Institut baner vejen for 3D-print
På Teknologisk Institut er det en målsætning at hjælpe danske virksomheder med at udnytte mulighederne ved Industriel 3D-print. Det gør man dels ved at demonstrere teknologien gennem Danmarks eneste komplette produktionslinje til udvikling og print af metalkomponenter, men også gennem en række industrielle cases, som viser 3D-prints potentiale i industrien.
Derudover afholder Teknologisk Institut løbende virksomhedsbesøg og formidler viden om 3D-print gennem en række fysiske kurser – og nu er denne viden altså også tilgængelig online.
Nøgleord
Kontakter
Seniorkonsulent Henning Henningsen, Teknologisk Institut, mobil: 7220 1838, mail: hehe@teknologisk.dk
Billeder
Information om Teknologisk Institut
Teknologisk Institut har siden 1906 arbejdet for at forbedre erhvervslivets konkurrenceevne, samfundets velstand og menneskers liv. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, life science, materialer, byggeri og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S og DTI Spain.
Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen på pressetelefon 7220 1066 – eller kommunikation@teknologisk.dk
Fotos i dette nyhedsrum: ©Teknologisk Institut. Brug af fotos tilladt ved konkret omtale af Teknologisk Institut og med kreditering. I tvivlstilfælde kontakt venligst Kommunikationsafdelingen.
Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut
Ny forskning: Droner kan redde rådyrlam fra døden i høstmaskinerne9.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Ny dansk undersøgelse viser, at rådyrlam kan reddes fra forårets høstdrab ved hjælp af droner og GPS-teknologi. Det giver landmændene nye muligheder for at redde lam der risikerer at blive dræbt ved græsslæt. Undersøgelsen har givet ny indsigt i dyrenes adfærd gennem de første sårbare uger af deres liv.
Danmark tager hul på fremtiden med humanoide robotter7.5.2025 18:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Teknologisk Institut kortlægger for første gang potentialer, barrierer og fremtidsperspektiver for humanoide – menneskelignende – robotter i Danmark i en ny rapport. Samtidig har Instituttet Danmarkspremiere på en humanoid robot til ROBOTBRAG 2025 i Odense.
Ny teknologi øger holdbarhed og sikkerhed i luftfartsektoren6.5.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Fly og droner kan blive mere sikre og få længere levetid med ny teknologi, der bruger sensorer og digital twins til at monitorere luftfartøjers tilstand i realtid.
Batterimarkedet er domineret af Kina og USA, men Danmark og EU kan sikre forsyningssikkerheden med genanvendelse og innovation5.5.2025 13:18:57 CEST | Pressemeddelelse
I en ny rapport fremhæver Teknologisk Institut tre veje, der kan styrke Danmarks position inden for batterier og cirkulær økonomi. Vi skal satse på genanvendelse, nichemarkeder og politisk handling for at styrke forsyningssikkerhed og konkurrenceevne.
Teknologidagen 2025 forener unge talenter og erhvervsgiganter2.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En række af Danmarks største produktionsvirksomheder vil sammen med Dansk Robot Netværk sætte spot på, hvordan faglærte er nøglen til innovation, vækst og en bæredygtig fremtid. De har derfor inviteret unge fra hele landet til Teknologidagen fredag den 9. maj 2025 i Odense. Her kan de også få lejlighed til at møde fremtidens kollega, den humanoide robot.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum