HK Handel

Nye tal: Butiksansatte bliver svinet til af kunderne i stor stil

Del
En ny undersøgelse fra HK Handel viser, at 80 pct. af de butiksansatte har oplevet at blive talt grimt eller nedsættende til af kunder. Mange har også oplevet at få trusler.

”Pædofil”, ”dum”, og ”pas på, jeg ikke omrokerer dine briller til kontaktlinser”.

Det er blandt de kommentarer og trusler, som butiksansatte har oplevet at få fra kunder. Hele 80 pct. af de butiksansatte har inden for de seneste 12 måneder oplevet at blive talt grimt eller nedsættende til, mens 14 pct. er blevet truet verbalt af kunder. Det viser en ny undersøgelse lavet af TeamArbejdsliv for HK Handel, hvori 2.302 butiksansatte har deltaget.

Fagforeningen tager tendensen meget alvorligt.

”Det er helt uacceptabelt, at så mange ansatte bliver behandlet dårligt af kunderne. Det går hårdt ud over arbejdsmiljøet, når man skal stå model til grimme kommentarer eller endda trusler”, siger formand for HK Handel, Mette Høgh.

Hun efterspørger derfor, at arbejdsgiverne tager et større ansvar.

”Vi har selv lavet et kæmpe oplysningsarbejde i form af kampagner for at sætte fokus på kundernes dårlige opførsel. Men nu er arbejdsgiverne simpelt hen nødt til at tage det alvorligt. Medarbejderne skal ikke gå rundt med ondt i maven og i frygt for at blive overfuset, uden at ledelsen løfter en finger”, siger hun.

OM UNDERSØGELSEN

Undersøgelsen er udarbejdet af TeamArbejdslivs for HK Handel. Den består dels af et spørgeskema, hvor 3.089 erhvervsaktive medlemmer har svaret.

Af dem er 2.302 butiksansatte. Herudover er flere af respondenterne blevet interviewet om deres oplevelser med bl.a. krænkende handlinger fra kunder.

Nøgleord

Kontakter

Information om HK Handel

HK Handel
HK Handel
Weidekampsgade 8
2300 København S

7011 4545http://www.hk.dk

HK Handel er fagforening for alle, der arbejder i butik, på kontor eller lager i handelsbranchen.

Følg pressemeddelelser fra HK Handel

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK Handel

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye