Arla Foods

Banebrydende ny teknologi fra Arla Foods Ingredients kan revolutionere innovation i mejeribranchen

Del
Arla Foods Ingredients har udviklet en revolutionerende teknologi, der kan adskille mælkens forskellige proteinkomponenter. Den nye teknologi skaber uendelige muligheder for innovation.

Den patenterede metode, kaldet mælkefraktionering, er udviklet af Arla Foods Ingredients (AFI), som er verdensførende inden for specialiserede mælke- og valleingredienser af høj kvalitet. AFI er et 100% ejet datterselskab til Arla Foods og det videnskabelige gennembrud gør det nu muligt at selektere specifikke, rene mælkeproteiner, for eksempel valleproteinerne kasein og serum og giver forskere, ernæringseksperter og sundhedspersonale mulighed for at skabe den næste generation af mejeriprodukter.

Udviklingen af specialiserede næringsstofspecifikke fødevarer gennem mælkefraktionering skaber nye muligheder for at udvikle modermælkserstatning og sportsprodukter til at imødekomme de særlige ernæringsbehov hos spædbørn og andre sårbare grupper som ældre og mennesker med medicinske lidelser.


Unik teknologi skaber større potentiel råvarepulje

Adskillelsen af mælkens mange proteiner fra valle, var tidligere baseret på osteproduktion, da valle er et biprodukt af denne proces. Ved at springe ostefremstillingsprocessen over muliggør Arlas nye patenterede mælkefraktioneringsteknologi ikke kun en større råvarepulje, men skaber også proteinstrømme i en unik og fuldt kontrolleret proces med betydeligt færre produktionsled og en langt mere skånsom forarbejdning af mælken.

I en kommentar til det teknologiske gennembrud siger Henrik Andersen, administrerende direktør i Arla Foods Ingredients:
"Metoden har været flere år undervejs, og jeg er meget stolt af at se, at hvad der engang var en vision, er i dag blevet vores kommercielle virkelighed med potentiale til at revolutionere markedet for målrettede ernæringsprodukter til sårbare grupper. Som videnskabsbaserede innovatører lever vi af at opfinde og genopfinde vores processer og sikre, at vi har de bedst mulige produkter til rådighed – og fortsat er førende inden for valleudvikling og mælkefraktionering er et fantastisk eksempel på dette."

"Traditionel osteproduktion kræver store mængder økologisk mælk til at producere de mængder valle, markedet efterspørger, og nu er vi ikke længere afhængige af dette. Vi kan øge produktionen betydeligt og samtidig vise forældre og værger mere tydeligt, hvor den økologiske modermælkserstatning kommer fra, fordi det kun er nogle få Arla-gårde, der leverer mælken til vores fabrik i Videbæk," forklarer Henrik Andersen.

Mælkefraktioneringsprocessen er udviklet for modermælkserstatning på AFI's mejeri i Videbæk, for at imødekommer den stigende efterspørgsel efter økologisk modermælkserstatning, et marked, der forventes at stige med 14,1% over de næste to år*.

Arla Foods Ingredients bruger i øjeblikket den nye teknologi til at fremstille det økologiske brand Baby&Me® for Arla Foods, og AFI forventer at lancere de første økologiske modermælkserstatningsprodukter baseret på teknologien under private label i løbet af 2022.

Kilde: *Marketreportsworld.com

Billeder

Information om Arla Foods

Arla Foods
Arla Foods
Sønderhøj 14
8260 Viby J

https://www.arla.dk/

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 9.400 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af de førende aktører inden for den internationale mejeriverden, med kendte mærker som Arla®, Lurpak®, Puck® og Castello®. Arla Foods fokuserer på at levere mejeriprodukter fra bæredygtigt landbrug og drift, og er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Følg pressemeddelelser fra Arla Foods

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Arla Foods

Nyt omfattende pilotprojekt med Arla og DSM vil reducere drivhusgasser fra malkekøer med 30 procent20.4.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Arla og Royal DSM er klar med et nyt omfattende pilotprojekt, hvor landmænd på tværs af tre europæiske lande skal teste brugen af det metan-reducerende fodertilsætningsstof Bovaer® på 10.000 malkekøer. Global forskning og tidligere forsøg på gårde har påvist en reduktion i udledningen af metan på ca. 30 procent uden påvirkning af dyrevelfærden. Pilotprojektet er endnu et bevis på virksomhedernes engagement i at skabe en bæredygtig fremtid for mejeriproduktion.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye