Folkebevægelsen mod EU

Dansk soldat og britiske veteraner: Advarer imod at fjerne Danmarks forsvarsforbehold

Del
Debat- og informationsmøde i København med britiske militærveteraner, direktør for tænketank og en dansk major om det danske EU-forsvarsforbehold.

NATO er den bedste garanti for dansk sikkerhed mens opbygningen af et EU-militær vil føre til ressourcespild og usikkerhed for det danske forsvar. Og skade dansk selvstændighed. Det mener britiske militærveteraner og en danske major, som får ordet på debatmøde om det danske EU-forsvarsforbehold.

Lørdag den 28. maj inviteres alle interesserede til offentligt debat- og informationsmøde i Indre By Kulturhus i København. Emner er, hvordan soldater, veteraner og eksperter med militærfaglig indsigt ser på debatten om det danske EU-forbehold på forsvarsområdet.

Fra Storbritannien kommer tre medlemmer af Veterans for Britain, herunder kontreadmiral Roger Lane-Nott, der har en livslang karriere i det britiske militær bag sig. Han vil sammen med Gwythian Prins, Prof. emer. fra London School of Economics og Dr Lee Rotherham, administrerende direktør og toneangivende i Vote Leave-kampagne, med udgangspunkt i deres faglighed fortælle, hvorfor de anbefaler danskerne til af bevare de danske EU-forbehold.

Der vil også være oplæg af major i det danske forsvar, Torben W. Nielsen, som har været udsendt i blandt andet Bosnien og Irak. Han mener, at det vil skade Danmarks sikkerhed, hvis man vælger at opbygge et EU-militær på bekostning af NATO.

– Hvis vi skal bidrage til nye EU-enheder og rende til møder i Bruxelles, så vil det betyde mindre fokus på NATO og det nordiske samarbejde. Alligevel kan vi ikke få nogle klare svar om konsekvenserne, hvis vi stemmer ja. Det skaber en helt urimelig usikkerhed og derfor anbefaler jeg, at vi bevarer det danske EU-forbehold, siger Torben W. Nielsen.

Hos Folkebevægelsen mod EU glæder mig man sig til debat- og informationsmødet i København. 

– Offentligheden skal have indsigt i den militærfaglige kritik af EU’s militære ambitioner, som alt for ofte mangler i mediedækningen. Vi håber at kunne bidrage med vigtige nuancer og viden, som kan klæde vælgerne på til at træffe deres valg på et oplyst grundlag, siger Susanna Dyre-Greensite, formand i Folkebevægelsen mod EU, som arrangerer debatmødet.

Både Torben W. Nielsen og de britiske militærveteraner vil stille op til interviews med pressen efter debatmødet.

Tid og sted: kl. 14-16 lørdag den 28. maj i Kulturhuset Indre By, Charlotte Ammundsens Pl. 3, 1359 København.

Læs mere om Torben W. Nielsen her:
https://twitter.com/torbenwnielsen

Læs mere om Veterans for Britain her:
https://veteransforbritain.uk/about/about-us/

Arrangører: Folkebevægelsen mod EU
https://www.folkebevaegelsen.dk/

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Folkebevægelsen mod EU

Folkebevægelsen mod EU
Folkebevægelsen mod EU
Lyngbyvej 42
2100 København Ø

+45 35 36 37 40https://www.folkebevaegelsen.dk/

Folkebevægelsen mod EU’s formål er at bringe Danmarks medlemskab af EU til ophør.

Folkebevægelsen mod EU er imod EU’s overstatslige styring og politiske integration. Modstanden mod EU er en kamp for selvbestemmelsesret og for et selvstændigt Danmark i et frit internationalt samarbejde.