Folkebevægelsen mod EU

Regeringen fortsætter fordrejningerne omkring EU-forsvarsforbeholdet

Del
Folkebevægelsen mod EU udgiver omfattende faktatjek af Udenrigsministeriets hjemmeside om forsvarsforbeholdet

Udenrigsministeriets nye kampagneside omkring forsvarsforbeholdet 1juni.dk er ikke en offentlig myndighed værdig, da den er fyldt med både faktuelle fejl og misvisende mangler. Folkebevægelsen mod EU har derfor udarbejdet en liste, der opremser alle de faktuelle fejl og misvisende mangler i Udenrigsministeriets arbejde. Alle listens kritikpunkter understøttes af links til eksterne kilder.

Folkebevægelsen mod EU’s formand Susanna Dyre-Greensite udtaler i forbindelse med lanceringen af Udenrigsministeriets kampagnehjemmeside, at ”Vi føler os desværre allerede hensat til 2015-kampagnen for bevarelse af Retsforbeholdet, da mængden af fejlinformationer og fordrejninger fra Ja-kampagnen ingen ende vil tage”.

Når Folkebevægelsen mod EU opdager denne slags hjemmesider fra såkaldte upartiske myndigheder, får det os til at kræve en helt fair kampagne frem mod 1. juni. Dermed skal den samlede Ja-side med regeringen i spidsen holde op med at misbruge embedsapparatet til at føre en usaglig Ja-kampagne for sig.

Hele 9 steder på hjemmesiden er der nemlig faktuelle fejl – eksempelvis skriver Udenrigsministeriet, at ”Danmark deltager ikke, når medlemslandene træffer beslutninger på forsvarsområdet”, hvilket ikke er korrekt, da Danmark har taleret på de møder som Udenrigsministeriet ikke mener vi deltager i.

Da Trine Bramsen var forsvarsminister udtalte hun endda ”Det er ikke et billede jeg kan genkende, at vi bliver sendt uden for døren. Vi sidder jo med til alle møder”.

8 steder er der misvisende mangler – eksempelvis nævnes det, at ”En EU-hær er ikke på medlemslandenes fælles tegnebræt”, hvilket er korrekt, men den oplysning kan ikke stå alene, da det er yderst relevant at nævne, at lederne af EU’s to mest toneangivende lande på forsvarsområdet, Frankrigs præsident Emmanuel Macron og Tysklands kansler Olaf Scholz har talt for en EU-hær. Scholz har endda specificeret, at den skal være overstatslig og styret af EU-Parlamentet. Da EU-institutionernes vigtigste politiker Kommissionsformand Ursula von der Leyen var forsvarsminister i Tyskland, sagde hun endda, at EU allerede er ved at forme en hær. Mens en EU-hær ganske rigtigt ikke er på medlemslandenes ”fælles tegnebræt”, og dermed ikke noget, der er lige rundt om hjørnet, er den på ønskelisten hos de vigtigste aktører i EU, og dermed en klar fremtidsmulighed.

Måske er alle Udenrigsministeriets faktuelle fejl og misvisende mangler udelukkende et udtryk for sjusk grundet hastværk. Derfor er Udenrigsministeriet meget velkomne til at bruge Folkebevægelsen mod EU’s arbejde til at rette fejlene på deres kampagnehjemmeside og dermed bidrage med udelukkende sober og fair oplysninger omkring konsekvenserne ved en afskaffelse af EU-forsvarsforbeholdet.

Folkebevægelsen mod EU vil i resten af kampagnen fortsat holde øje med de faktuelle fejl og misinformationer i kampagnen. Vi vil forsøge at rette fejlene, vi ser, så danskerne får et oplyst og korrekt grundlag den 1. juni.

Se den fulde liste over faktuelle fejl og misvisende mangler som bilag til denne pressemeddelelse.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Folkebevægelsen mod EU

Folkebevægelsen mod EU
Folkebevægelsen mod EU
Lyngbyvej 42
2100 København Ø

+45 35 36 37 40https://www.folkebevaegelsen.dk/

Folkebevægelsen mod EU’s formål er at bringe Danmarks medlemskab af EU til ophør.

Folkebevægelsen mod EU er imod EU’s overstatslige styring og politiske integration. Modstanden mod EU er en kamp for selvbestemmelsesret og for et selvstændigt Danmark i et frit internationalt samarbejde.

Følg pressemeddelelser fra Folkebevægelsen mod EU

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkebevægelsen mod EU

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye