Esbjerg får endnu en professor i almen medicin

I sit nye professorat skal Jesper Lykkegaard forske i, hvordan man sikrer sammenhængende patientforløb i sundhedsvæsenet. Han tilknyttes med sit professorat den kommende kandidatuddannelse i medicin i Esbjerg.
Jesper Lykkegaard har været tilknyttet Forskningsenheden for Almen Praksis ved SDU siden 2008 og praktiserende læge i Vejle i godt 10 år. Jesper Lykkegaard har i en årrække forsket i sundhedsvæsenets, herunder særligt almen praksis’, håndtering af store folkesygdomme. Han har blandt andet lavet registerbaseret forskning i lungesygdomme og været med til at oprette den nationale Astmadatabase og drive Dansk Register for Kronisk Obstruktiv Lungesygdom.
Han har siden 2018 været leder af Audit Projekt Odense, der har ekspertise i undersøgelser, hvor sundhedsprofessionelle indsamler oplysninger om på hinanden følgende patientkontakter med samme fælles tema. Disse har bl.a. omhandlet ældre patienter, infektioner og antibiotika, stress, søvn, psykofarmaka, svær psykotisk sygdom, hovedpine, bevægeapparatslidelser, kræftdiagnostik, defensiv medicin og implementering af ny teknologi. Undersøgelserne har omfattet forskellige dele af sundhedsvæsener i ind- og udland. Formålet med disse undersøgelser er at afdække og forbedre patienthåndteringen, hvad angår de forskellige temaer.
Jesper Lykkegaard har afholdt diverse kurser for praktiserende læger, undervist på speciallægeuddannelsen i almen medicin og tilrettelagt moduler på SDU’s læge- og kiropraktoruddannelser, herunder på den kommende lægeuddannelse i Esbjerg.
Jesper er gift og har to børn med sin kone Charlotte. Fritiden bruger han blandt andet på kajakroning, beachvolley og i Vejle FDF’s messingblæserorkester.
Billeder
Information om Syddansk Universitet
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
SDU-forskere er med til at sikre god rapportering af forskning30.4.2025 07:43:42 CEST | Pressemeddelelse
God forskning handler ikke kun om, hvad man finder ud af, men i lige så høj grad, hvordan man er nået frem til det, og hvordan det beskrives. Tre forskere for Syddansk Universitet har nu været med til at opdatere de vigtigste rapporteringsvejledninger inden for sundhedsforskning.
Ny professor vil styrke forskningen i kampen mod aggressiv hjernekræft24.4.2025 10:32:27 CEST | Pressemeddelelse
Helge Thisgaard udnævnes til professor i medicinsk fysik ved Forskningsenheden for Nuklearmedicin, Klinisk Institut, SDU og OUH den 1. maj.
Stort forskningsprojekt: Ny robotteknologi skal ruste danske virksomheder til en usikker verden10.4.2025 08:23:54 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra SDU Robotics er sammen med 22 andre partnere en del af forsknings- og innovationsprojektet MADE REACT. Ved hjælp af nye teknologiske løsninger skal de gøre dansk industri mere modstandsdygtig i en foranderlig verden. Projektet er støttet af Innovationsfonden og har et samlet budget på mere end 100 millioner.
Nye IT- og STEM-uddannelser godkendt til SDU Vejle8.4.2025 14:00:12 CEST | Pressemeddelelse
Otte nye IT- og STEM-uddannelser bliver fundamentet for et internationalt forsknings- og uddannelsesmiljø på den nye campus.
Nu kan du få ægte foie gras uden tvangsfodring8.4.2025 09:38:21 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra Max Planck Instituttet og Syddansk Universitet (SDU) har udviklet en effektiv måde at lave foie gras af ænder og gæs, som ikke er blevet tvangsfodrede. Teknologien er patenteret, og håbet for fremtiden er, at den også vil kunne bruges til f.eks. plantebaserede fødevarer.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum