Her er de nominerede til den nordiske madpris Embla 2021
Hvem er bedste råvareproducent i hele norden? Hvem er den bedste nordiske madiværksætter? Og hvem har det bedste koncept, der bidrager til at udvikle børn og unges viden og kundskaber i forhold til bæredygtighed og nordisk mad og madkultur?
De syv nordiske landbrugsorganisationer der står bag den nordiske madpris, Embla, har nu fundet de nominerede til Embla 2021.
Embla er en fælles nordisk madpris, skal styrke den fælles nordiske madidentitet, kultur og øge interessen for nordisk mad uden for Norden.
- Juryen har lagt vægt på, at de syv indstillede danske kandidater har vist nytænkning, men med respekt for de nordiske traditioner og fødevarekultur. Samtidig har kandidaterne alle vist at passion, innovation og fokus på bæredygtighed kan skabe en forretning eller et projekt, der gør en forskel i samfundet,” siger Mette Gammicchia, Chef for Marked & Ernæring i Landbrug & Fødevarer.
I alt er der kommet 370 indstillinger ind fra de syv deltagende nordiske lande.
Der er syv kategorier indenfor Embla-prisen; Nordisk madhåndværker, Nordisk råvareproducent, Nordisk mad til mange, Nordisk madkommunikatør, Nordisk maddestination, Nordisk madiværksætter og Nordisk mad til børn og unge.
I sidstnævnte kategori er Arla MADlejr nomineret.
- Nomineringen er en stor anerkendelse af vores arbejde for, at børn og unge skal få gode, sunde og bæredygtige madvaner med sig videre i livet. Det er vigtigt, at vi som samfund hjælper børn og unge til madmod og maddannelse, og nomineringen vil hjælper os med til at gøre endnu mere opmærksom på, at vi skal tænke nyt i vores indsatser for og med børnene, siger Sanne Vinther, direktør Arla Fonden.
Priserne sætter fokus på råvarer og produktionsmetoder, bæredygtige koncepter, kommunikation samt de professionelle, der står bag det hele.
Embla hylder det ypperste i det nordiske køkken og er med til at styrke den nordiske madidentitet og kultur samt øge interessen for nordisk mad og de bedste koncepter uden for Norden.
Formålet med prisen er at få delt viden og erfaringer fra alle de nordiske lande. Prisen uddeles i Oslo den 11. marts 2022.
Den danske jury er:
Pelle Øby Andersen, Food Organisation of Denmark
Mads Marschall, Sol Over Gudhjem
Lars Hvidtfeldt, Godsejer, Formand, Dansk Quinoa Group
De syv danske nominerede til Embla-prisen 2021 er:
Nordisk madhåndværker 2021: Fangst
Nordisk råvareproducent 2021: Frederiksdal Kirsebærvin
Nordisk mad til mange 2021: Junkfood
Nordisk madkommunikatør 2021: Det Grønne Museum
Nordiske maddestination 2021: Melstedgård, Bornholm
Nordisk madiværksætter 2021: Nordic Tempeh/Contempehrary
Nordisk mad til børn og unge 2021: MADlejr ved Arla Fonden
De syv nominerede for hvert af de nordiske lande kan findes på emblafoodaward.com.
Kontakter
Yderligere kontakt via Mille Marie Christensen, presserådgiver, Landbrug & Fødevarer, 61702047, mic@lf.dk. Eller Mette Jasper Gammicchia, chef for Marked & Ernæring, Landbrug & Fødevarer, 2724 5668, mjg@lf.dk
Information om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
L&F: Ny klimafremskrivning er positivt nyt, men ændrer ikke på fødevareerhvervets klimaambitioner30.4.2024 12:10:20 CEST | Pressemeddelelse
I dag har Klimaministeriet fremlagt nye tal for Danmarks klimafremskrivning. Tallene viser, at landbrugets og skovbrugets udledninger er mindre end tidligere antaget, og derfor er reduktionsmålene for 2030 rykket tættere på. De nye tal er positive, men ændrer ikke på erhvervets ambitioner.
Danskerne købte økologi for 15,5 milliarder kroner i supermarkederne i 202326.4.2024 08:51:58 CEST | Pressemeddelelse
Der blev i 2023 solgt økologiske fødevarer for i alt 15,5 milliarder kr. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Det er en uændret omsætning i forhold til 2022, mens der er tale om et fald på 4 pct. i mængde. Men Landbrug & Fødevarer og Coop er fortrøstningsfulde for fremtiden
Landbrug & Fødevarer om grøn fond: Afgørende midler til landbrugets grønne omstilling15.4.2024 09:33:10 CEST | Pressemeddelelse
Et stort flertal i Folketinget har netop præsenteret en grøn fond, som blandt andet skal bidrage til, at landbrug- og fødevaresektoren kan udvikle teknologier, der er nødvendige for at nå de fastsatte klimamål.
L&F: Dansk succes ved Bocuse d’Or Europe er en sejr for gastronomi- og fødevareerhvervet20.3.2024 18:56:44 CET | Pressemeddelelse
Det danske kokkehold har her til aften vundet guld ved Bocuse d’Or Europe. En sejr, der også kan betragtes som en succes for vores fødevareerhverv og dansk gastronomi.
Flere unge vælger en uddannelse indenfor landbrug15.3.2024 08:22:23 CET | Pressemeddelelse
På bare et år er 30 procent flere unge optaget på en landbrugsuddannelse. Det viser tal fra Børne- og Undervisningsministeriet. Det er et stærkt signal om, at landbruget er et erhverv i udvikling, som unge ser en fremtid i, mener viceformand i Landbrug & Fødevarer
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum