Køkkenchef Christian Lundsgaard og team fra Normal vinder årets Cook Off 2025
I forbindelse med Kantineprisen 2025 er vinderen af årets Cook Off nu fundet! I et stærkt felt af dygtige kantineteams var det køkkenchef Christian Lundsgaard og team fra Normal, der løb med sejren på Madens Folkemøde i de prestigefyldte bocuse d’Or køkkener.

Retterne skulle leve op til temaet ’En grønnere menu med animalske smagsgivere’. Alle hold arbejdede ud fra et råvarekit og skulle sammensætte en ret med minimum tre forskellige planteråvarer, to mejeriprodukter og én type grisekød – med en overordnet balance på cirka 70 procent grønt og 30 procent animalsk.
Teamet fra Normal leverede en ret, der ifølge dommerne skilte sig ud på både smag, balance og præsentation.
Dommerkomitéen udtalte blandt andet: ”Det er godt lavet, det er velsmag i aller højeste kaliber, og det demonstrerer, hvor højt niveauet er ude i de danske kantiner.”
De danske kantiner leverer
Anders Nicolajsen, Chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer, jurymedlem og repræsentant for Kantineprisen, udtaler blandt andet, at det høje niveau er blevet en hel central del af de danske kantiner.
-Kantinekøkkener er sande smagshelte! De kan noget helt unikt, når det gælder om at trylle stor velsmag frem til hundredvis af gæster – hver eneste dag. Årets Cook Off viste med al tydelighed, hvor kreative og modige kantinekokkene er. De leverede retter, der ramte plet på både det grønne, smag og gæsternes tårnhøje forventninger. Det er imponerende håndværk som på mange måder matcher landet bedste restauranter – bare til mange flere spisende gæster!
En konkurrence med faglighed og fremtid i fokus
Når landets dygtigste kantinekokke dyster i årets Cook Off, som en del af Kantineprisen, er det ikke kun velsmag, der er på spil – det er også en hyldest til den grønne omstilling, der er i fuld gang i de danske kantinekøkkener. Her får de plantebaserede råvarer stadig mere plads på tallerkenen, mens animalske ingredienser som mejeri og gris bruges med omtanke – som nøje udvalgte smagsgivere, der løfter det grønne køkken.
Råvarevalget til konkurrencen afspejler netop denne virkelighed. Kombinationen af grønt, mejeriprodukter og gris spejler både den daglige drift i kantinerne og den fremtid, branchen er i fuld gang med at forberede sig på. Med grønnere menuer kræver det mere kreativitet og faglighed at skabe dybde og velsmag – og her spiller ost, smør, fløde og andre mejeriprodukter en vigtig rolle. Samtidig fastholder grisen sin plads i køkkenet med sin gastronomiske alsidighed og et CO₂-aftryk, der gør den til en attraktiv smagsgiver for mange kokke.
Til konkurrencens råvarekurv har samarbejdspartneren Dansk Cater stillet et bredt udvalg af danske mejeriprodukter fra flere mejerier og gris i forskellige udskæringer og forædlede former til rådighed. Råvarerne blev leveret i god tid, så deltagerne havde mulighed for at forberede sig og vise deres allerbedste på konkurrencedagen.
Vinderen blev kåret af Mette Jasper Gammicchia, afdelingschef for Marked, Fødevarer & Gastronomi, i Landbrug & Fødevarer. Præmien bestod udover æren af et håndgraveret fad fra Kay Bojesen, blomster og champagne.
Videre til finalen på Fødevaredagen
Et stort tillykke til teamet fra Normal for en flot præstation og en velsmagende ret med kantinefaglighed i højsædet.
Alle holdene kan nu se frem til den 16. september, hvor den endelige vinder af Kantineprisen 2025 bliver offentliggjort og hædret på Landbrug & Fødevarers store branchedag, Fødevaredagen.
Find pressemateriale og logo til download på www.kantineprisen.dk
Billeder uploades snarest.
Kantineprisen 2025 er finansieret af Svineafgiftsfonden og Mælkeafgiftsfonden.
Kontakt:
Anders Nicolajsen, Chefkonsulent, Gastronomi & Foodservice, og ansvarlig for Kantineprisen 2025, Landbrug & Fødevarer
Mail: andn@lf.dk, Telefon: +45 53 64 58 53
Kontakter
Landbrug & Fødevarer pressetelefon
Tlf:33394520presse@lf.dkBilleder

Om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
1000 børn tager på Madskoler i sommerferien30.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Denne sommer tager 1000 madglade børn grydeskeen i egen hånd og sender forældrene ud af køkkenet. Sammen med frivillige instruktører bruger børnene fem dage på at dyrke madglæden imens nye venskaber spirer.
Landbrugets trepartsrepræsentanter tager ansvaret for Danmarks arealer: Nu skal det store arbejde for alvor omsættes lokalt24.6.2025 10:25:16 CEST | Pressemeddelelse
For præcis et år siden blev den grønne trepartsaftale indgået. I dag er arbejdet for at gøre aftalen til virkelighed rykket ud i 23 lokale treparter. I den grønne trepart omkring Limfjorden er der opbakning fra lodsejerne. Flere hundrede landmænd og lodsejere har foreslået arealer, der skal blive til mere natur, skov og vådområder omkring omegnen.
Lokale landmænd tager ansvar i den grønne trepart24.6.2025 10:24:45 CEST | Pressemeddelelse
Landbrugets trepartsrepræsentanter tager ansvaret for Danmarks arealer: Nu skal det store arbejde for alvor omsættes lokalt. Flere hundrede landmænd og lodsejere har foreslået arealer, der skal blive til mere natur, skov og vådområder omkring lillebælt.
Landbrugets trepartsrepræsentanter tager ansvar lokalt24.6.2025 10:23:50 CEST | Pressemeddelelse
For præcis et år siden blev den grønne trepartsaftale indgået. I dag er arbejdet for at gøre aftalen til virkelighed rykket ud i 23 lokale treparter. I den grønne trepart omkring Lillebælt er der god stemning og opbakning fra lodsejerne.
De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet23.6.2025 09:11:00 CEST | Pressemeddelelse
De nominerede til Køkkenprisen er nu fundet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum