Veganerpartiet

Aktivister barrikaderer stort slagteri i Ringsted "Julen er ødelagt for millioner af dyr"

Del
Her torsdag morgen demonstrerer en gruppe aktivister ved Danish Crowns slagteri i Ringsted. Ifølge en pressemeddelelse er der tale om en stor civil ulydighedsaktion på mellem 20-50 aktivister, som protesterer imod animalsk produktion. Veganerpartiet er med for at overvære og dokumentere aktionen og sende live fra deres Facebook-side.

En uafhængig gruppe af demonstranter er her til morgen mødt op foran Danish Crowns svineslagteri i Ringsted fordi de ifølge pressemeddelelsen "har fået nok af dyrelandbrugets uacceptable og unødvendige, udnyttelse og undertrykkelse af levende og følende individer".

Repræsentanter fra Veganerpartiet er med i dag for at overvære blokaden hos Danish Crown i Ringsted - en af de første slags fredelige blokader af sin art i Danmark. I blokaden spærrer aktivisterne for at lastbilerne kunne komme ind på slagteriet. 

"Den her måde at producere fødevarer går ud over levende dyr. Det handler om effektivitet, og om, hvordan man kan fremavle dyr hurtigst muligt for at tjene penge. Og i det løb glemmer man fuldstændig dyrene", udtaler Lars Corvinius Olesen, pressechef for Veganerpartiet, der er ude og overvære aktionen tidlig torsdag morgen, og fortsætter:

"Det er ikke nødvendigt at udnytte millioner af dyr for at blive mæt. Særligt ikke i julen. Det er blevet mere aktuelt, at den måde at producere går ud over klima, miljø, folkesundheden og særligt dyrene, der mister alt i processen."

Aktivisterne har ifølge deres egen pressemeddelese valgt at afholde denne aktion i december måned: 
"- en måned, der burde handle om medfølelse og kærlighed, men i stedet er den måned på året, hvor flest individer bliver dræbt, for noget så unødvendigt som en smagsoplevelse. Aktivisterne ønsker at folk får øjnene op for, og bliver informeret om, hvad der foregår bag væggene i dyrelandbruget og på slagterierne." står der i pressemeddelesen.

Veganerpartiet har ikke andel i demonstration torsdag tidlig morgen foran svineslagteriet Danish Crown i Ringsted, men dokumenterer forløbet og mødt op i sympati  med hovedbudskabet om at sætte fokus på forældede produktionsvilkår og basal anstændighed.

Partiet livestreamer fra området på deres Facebookside:
https://www.facebook.com/veganerpartiet 

Billeder indsendt fra aktionen kan hentes på:
https://drive.google.com/drive/folders/1a1OUfhpwwOutdtDLJnTaNFbHZ9dXiXN8?usp=sharing

Aktivisterne kan kontaktes på tlf.nr: 91 45 30 81 angivet i pressemeddeleslen.

Kontakt også gerne Veganerpartiets pressechef, Lars Corvinius Olesen for kontakt og angående udtalelser fra partiet.

Nøgleord

Kontakter

Vedhæftede filer

Information om Veganerpartiet

Veganerpartiet
Veganerpartiet
Beatevej 14
2500 Valby

53706033https://vgpt.dk/

Veganerpartiet er et grønt politisk parti stiftet i oktober 2018. Partiets politiske leder er Henrik Vindfeldt, og blandt partiets mærkesager er dyrerettigheder, miljø, klima, grøn omstilling, sundhed gennem forebyggelse samt forøget forbrugeroplysning om klimavenlige forbrugsmønstre.

Partiet er opstillingsberettiget til næstkommende folketingsvalg. 

Veganerpartiet indgår i nyt samarbejde under navnet "Grøn Alliance" og har ansøgt Bolig- og Indenrigsminsiteriet om navneændringen.

Ændringen forventes færdigbehandlet 31. august, hvorefter samarbejdet præsenteres. 

Følg pressemeddelelser fra Veganerpartiet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Veganerpartiet

Chokeret Mette Frederiksen om brækkede brystben hos høns: ”Jeg er utrolig optaget af dyrevelfærd”9.12.2021 06:45:51 CET | Pressemeddelelse

Tidligere på ugen stillede Veganerpartiet med hjælp fra og sammen med Torsten Gejl fra Alternativet et særligt spørgsmål til Mette Frederiksen. Det drejede sig om, at 80% af alle høns har oplevet at brække brystbenet, fordi de lægger æg. Statsministeren vil have problemet taget op til videre diskussion i Folketinget, hvis de forelagte tal gør sig gældende.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye