Veganerpartiet

Netflix dræber levende gris for rullende kamera i produktion af ny spillefilm: ‘Vi dræber dyr for underholdning – det er de for længst stoppet med i USA'

Share
I går blev en gris dræbt på filmsettet til en ny dansk filmproduktion for Netflix, instrueret af blandt andre Nicholas Winding Refn. Veganerpartiet mødte op for at demonstrere og anmeldte situationen til politiet.
Foro: Demonstration foran Netflixproduktion i Roskilde. Ejer: Veganerpartiet.
Foro: Demonstration foran Netflixproduktion i Roskilde. Ejer: Veganerpartiet.

Veganerpartiet var til stede ved ny Netflix-produktion, som dræbte levende dyr på settet i Roskilde. Det er ifølge partiet en klar overtrædelse af dyrevelfærdsloven §28, og partiet mødte derfor talstærkt op.

Partiet blev tippet af en, der var til stede i produktionen. Produktionen blev derefter advaret omkring, at de overtrådte lovgivning på området. Da de alligevel valgte at fortsætte, meldte partiet handlingen til politiet. 

Dræber dyr for underholdning
En flok grise blev medbragt til produktionen hos ved Restaurant Hua Long og Motel Oase i Roskilde, men en af grisene var særligt udvalgt til at "få en kule for panden" omringet af produktionshold, skuespillere og rullende kameraer. 

I underholdningens navn har en instruktør besluttet, at et hold grise skulle være en del af deres ligegyldige fiktionsværk,” udtaler Michael Monberg, politisk ordfører for Veganerpartiet og fortsætter:

Vi kan ikke være et samfund, der tager en gris og mishandler den for rullende kameraer, mens 30 tilskuere drikker kaffe og spiser rundstykker.

Netflix og filmbranchen har et ansvar
Det er Netflix, som køber produktionen. Lokalt er det produktionsselskabet Copenhagen Cowboy Production, der stod for dagens produktioner.

Partiet opfordrer filmindustrien til at sætte fokus på, at der køres uskyldige grise til et filmset, hvoraf den ene blev slået ihjel på stedet for åben skærm og med publikum.

Partiet prøver at bede Netflix og Nicholas Winding Refn komme med en offentlig udmelding om, hvor de står med hensyn til drab af dyr på settet for underholdnings skyld.

"Hvordan kan Netflix acceptere deres underholdning har mishandling og drab på samvittigheden? I rulleteksterne vil der stå 'Flere dyr blev skadet under denne produktion, og en enkelt dræbt for din underholdnings skyld.” udtaler Michael Monberg og fortsætter:

"De er for længst stoppet med at dræbende levende dyr i filmindustrien i USA."

Demonstration foran produktion
Der var flere kommunal- og regionalkandidater til stede fra partiet for at protestere mod produktionen.

Dyrevelfærdsloven:
§ 28 Dyr må ikke dresseres eller bruges til fremvisning, cirkusforestillinger, filmoptagelser el.lign., hvis dyret herved påføres væsentlig ulempe.  
Dyrevelfærdsloven: https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2021/1597 

Se forskellige klips fra dagen på: Facebook: https://www.facebook.com/veganerpartiet/videos/1142866806246740/
YouTube: https://youtu.be/gPYH2RcANdU 

To view this video from www.youtube.com, please give your consent at the top of this page.YouTubeMore videos

Keywords

Contacts

Images

Foro: Demonstration foran Netflixproduktion i Roskilde. Ejer: Veganerpartiet.
Foro: Demonstration foran Netflixproduktion i Roskilde. Ejer: Veganerpartiet.
Download
Foro: Demonstration foran Netflixproduktion i Roskilde. Ejer: Veganerpartiet.
Foro: Demonstration foran Netflixproduktion i Roskilde. Ejer: Veganerpartiet.
Download

Links

About Veganerpartiet

Veganerpartiet
Veganerpartiet
Beatevej 14
2500 Valby

53706033https://vgpt.dk/

Om Veganerpartiet:
Veganerpartiet er et grønt, økocentrisk og vegansk, dansk, politisk parti, stiftet i oktober 2018. Partiets politiske ordfører er Michael Monberg og blandt partiets mærkesager er dyrerettigheder, en omlægning til en mere bæredygtig landbrugsproduktion samt forøget forbrugeroplysning om klimavenlige forbrugsmønstre. Partiet er opstillingsparate til folketingsvalget i 2023 og deltager i kommunal- og regionalvalget i 2021.

 

Subscribe to releases from Veganerpartiet

Subscribe to all the latest releases from Veganerpartiet by registering your e-mail address below. You can unsubscribe at any time.

Latest releases from Veganerpartiet

Chokeret Mette Frederiksen om brækkede brystben hos høns: ”Jeg er utrolig optaget af dyrevelfærd”9.12.2021 06:45:51 CET | Pressemeddelelse

Tidligere på ugen stillede Veganerpartiet med hjælp fra og sammen med Torsten Gejl fra Alternativet et særligt spørgsmål til Mette Frederiksen. Det drejede sig om, at 80% af alle høns har oplevet at brække brystbenet, fordi de lægger æg. Statsministeren vil have problemet taget op til videre diskussion i Folketinget, hvis de forelagte tal gør sig gældende.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye