Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet

Fem testbyer skal gå forrest i arbejdet med at skabe levende bymidter

Del
Alt for mange danske byer oplever, at der ikke længere er det liv i bymidten, der var engang. Det skyldes affolkning, butiksdød og nye mobilitets- og pendlingsmønstre. Det vil Rødekro, Vojens, Lemvig, Vordingborg og Ringsted forsøge at ændre på med test af nye samarbejdsformer.

Partnerskab for levende bymidter offentliggjorde i foråret 12 anbefalinger og en værktøjskasse til arbejdet med at skabe levende bymidter. Som en del af forløbet i partnerskabet skal en række testbyer afprøve partnerskabets anbefalinger og værktøjer i praksis.

På baggrund af mange gode ansøgninger fra interesserede kommuner er der nu udvalgt fem testbyer. Det bliver byerne Rødekro, Vojens, Lemvig, Vordingborg og Ringsted, som skal arbejde videre med partnerskabets anbefalinger og værktøjer. De fem testbyer skal igennem forløbet styrke samarbejdet om bymidten og i fællesskab med byens parter udarbejde en udviklingsplan, som kan sikre en attraktiv og aktiv bymidte.

Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek:

”Den store interesse for partnerskabets arbejde viser med al tydelighed, at levende bymidter er kommet højt på dagsordenen hos kommuner, erhvervsliv og borgere. Attraktive bymidter har stor betydning for opbygningen af stærke lokalsamfund med nærhed. Derfor glæder det mig meget, at der nu sættes fokus på arbejdet i fem nye testbyer.”

Testbyernes samarbejde med sekretariatet for Partnerskab for levende bymidter løber over et år. Testbyernes erfaringer samles og evalueres af sekretariatet til inspiration for kommuner og bymidternes aktører.

Læs mere om Partnerskab for levende bymidter på Planinfo.dk.

Yderligere oplysninger

For yderligere oplysninger kontakt Sekretariatet for Partnerskab for levende bymidter ved Pia Graabech, PiaGra@bpst.dk eller Jeppe Høst, JepHoe@bpst.dk

Nøgleord

Information om Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet

Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet
Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet
Stormgade 2-6
1470 København K

+45 72 28 24 00https://digmin.dk/

Følg pressemeddelelser fra Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye