Arla Foods

Et eksperimentelt kraftcenter: Arla Foods Ingredients åbner nyt innovationscenter

Del
Det nye topmoderne innovationscenter skal udforske ny avanceret teknologi og udvikle nye måder at bruge en bred vifte af specialiserede mælk- og valleingredienser på. Det skal imødekomme den hastigt voksende globale efterspørgsel efter næringsrige og bæredygtige fødevarer. Innovationscentret bliver hjemsted for Arla Foods Ingredients’ førende internationale forskere og innovationseksperter og skal samtidig bygge bro til global forskning, kliniske forsøg og samarbejde på verdensplan.

Arla Foods’ datterselskab Arla Foods Ingredients (AFI) er verdensførende inden for specialiserede mælke- og valleingredienser, der især bruges til at opfylde specifikke fødevarebehov hos børn, atleter, patienter og forbrugere. Det globale marked for specialiserede mælke- og valleingredienser omsætter for 10 millarder EUR om året og forventes at vokse kraftigt i de kommende år. Med det nye innovationscenter vil AFI intensivere sin innovationskraft for at udvide forretningen, både på kernemarkederne i Europa, Kina og Nord- og Sydamerika samt i resten af verden.

Det nye innovationscenter ligger i Nr. Vium og har et samlet areal på 9.000 m2 med topmoderne faciliteter, herunder laboratorier til kliniske forsøg, et testmejeri og kontorlokaler. Centeret er arbejdsplads for op imod 100 forskere og ingeniører, der skal afdække alle aspekter af forskning og udvikling inden for valle og mælk – fra avanceret separationsteknologi til forbedret funktionalitet og holdbarhed.

Innovationsdirektør og leder af Innovationscenteret hos AFI, Niels Østergaard, siger:
”Jeg er utrolig stolt og har glædet mig meget til at slå dørene op til vores nye Innovationscenter. Det vil give et enormt løft til vores forsknings- og udviklingskapacitet, og vi er begejstrede for de muligheder, det bringer med sig. I samarbejde med vores forsknings- og branchepartnere bliver det nu muligt at gennemføre mere forskning, igangsætte nye ambitiøse projekter og finde frem til innovative løsninger på nogle af verdens mest presserende fødevare- og ernæringsudfordringer.”

Placeret midt i forsyningskæden
Innovationscentret ligger lige ved siden af Danmark Protein, som er AFI’s førende produktionsanlæg, der producerer valleprotein-koncentrat og laktoseprodukter, herunder ernæring til spædbørn. Placeringen er afgørende, fordi den helt bogstaveligt bygger bro mellem innovation og produktion i fuld skala.

Niels Østergaard fortæller:
”Det var afgørende for os, at innovationscentret er placeret centralt i vores forsyningskæde. Det bringer os så tæt på de bedste råvarer som muligt, og gør os i stand til at finjustere idéer og hurtigt skalere dem op i én samlet, strømlinet proces. Det lever i sandhed op til vores mission om at kunne Deliver the Wonders of Whey.

Centret er samtidig designet til at skabe synergier mellem førende universitetsforskere, ph.d.-studerende og brancheeksperter. AFIs samarbejdspartnere er blandt andet uddannelsesinstitutioner i Danmark og udlandet, så som Københavns, Aarhus Universitet og UC Davis samt teknologileverandører og Arla Foods Ingredients’ kunder i fødevare- og ernæringsindustrien.

Første produkt er allerede klar
AFI har allerede sit første innovationsprojekt klar baseret på ”åben Innovation” konceptet, som er en af grundstenene i det nye innovationscenter. I dag lancerer AFI også en ny proteinkategori med navnet Lacprodan® BLG-100. Lacprodan® BLG-100 produceres ved hjælp af en ny patenteret separationsteknologi og kan bruges til at minimere tab af muskelmasse og hjælpe med at opretholde fysisk mobilitet hos patienter og ældre.  

Innovation er nøglen til fremtidens mejeri
Det nye innovationscenter er Arlas andet innovationscenter. I 2017 åbnede Arla sit første innovationscenter i hjertet af en af verdens hurtigst voksende fødevareklynger beliggende i Aarhus. Arla Innovation Centre (AIC) er førende inden for udvikling af detail- og fødevareprodukter samt nye produktionsteknologier og bygger bro mellem forskere, kunder og forbrugere, mens AFIs nye innovationscenter fokuserer på specialiserede produkter og ingredienser inden for mælk og valle.

Billeder

Information om Arla Foods

Arla Foods
Arla Foods
Sønderhøj 14
8260 Viby J

https://www.arla.dk/

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 9.400 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af de førende aktører inden for den internationale mejeriverden, med kendte mærker som Arla®, Lurpak®, Puck® og Castello®. Arla Foods fokuserer på at levere mejeriprodukter fra bæredygtigt landbrug og drift, og er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Følg pressemeddelelser fra Arla Foods

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Arla Foods

Nyt omfattende pilotprojekt med Arla og DSM vil reducere drivhusgasser fra malkekøer med 30 procent20.4.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Arla og Royal DSM er klar med et nyt omfattende pilotprojekt, hvor landmænd på tværs af tre europæiske lande skal teste brugen af det metan-reducerende fodertilsætningsstof Bovaer® på 10.000 malkekøer. Global forskning og tidligere forsøg på gårde har påvist en reduktion i udledningen af metan på ca. 30 procent uden påvirkning af dyrevelfærden. Pilotprojektet er endnu et bevis på virksomhedernes engagement i at skabe en bæredygtig fremtid for mejeriproduktion.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye