Virksomhed tager første skridt mod verdensrekord i Københavns Havn

Stromma er Københavns største udbyder af turistture på land og til vands. Virksomheden har gennem tre år samarbejdet med WWF Verdensnaturfonden om at beskytte livet i Københavns Havn. Det første projekt, parterne lavede sammen, var opsætning af såkaldte ’Seabins’, som er en slags havskraldespande. Generelt er Københavns Havn ikke plaget af meget affald i vandet, men disse Seabins har alligevel samlet blandt andet store mængder plastik og cigaretskodder.
”Som ansvarlig virksomhed har det stor betydning for os, at Københavns havn og kanaler er rene. Det er vores måde at bidrage til den by og de omgivelser, vi lever i og af hver dag. Derfor installerede vi allerede i 2019 to Seabins ved vores bådebro i Nyhavn, der tilsammen opsamler knap to tons affald fra vandoverfladen årligt,” siger adm. direktør Mads V. Olesen, Stromma Danmark.
Fra skraldespande til fiskehoteller
Sammen med By & Havn installerede WWF Verdensnaturfonden i juni i år 50 fiskehoteller, eller såkaldte ’Biohuts’, i Københavns Havn. Stromma har fulgt projektet på sidelinjen og har nu besluttet, at de vil bidrage med yderligere 20 Biohuts, der skal øge biodiversiteten i havnen.
Fiskehotellerne fungerer som hjem, spisekammer og gemmested for fiskeyngel. Desuden beskytter de småfiskene i en sårbar del af deres liv og bidrager til at øge bestanden og skabe et bedre havnemiljø. Erfaring viser, at fiskene flytter ind med det samme, og derfor forventer biologerne også en hurtig effekt i form af øget biodiversitet og med tiden også flere store fisk.
”Vores havskraldespande har vist sig at være en stor succes, så nu er det fiskeynglen, vi gerne vil gøre en ekstra indsats for. Småfiskene inviteres indenfor i ”Strommas fiskehoteller”, og vi ser frem til at intensivere forbedringen af biodiversiteten i samarbejde med WWF og By & Havn,” siger Mads V. Olesen.
Verdensrekord til København
WWF Verdensnaturfonden og By & Havn har ambitioner om at nå 100 Biohuts i år, og når det sker, bliver København den by i verden med flest Biohuts installeret. Og det er netop den ambition, Stromma ønsker at bidrage til. Med Strommas bidrag når Københavns Havn op på i alt 70 Biohuts, og de sidste 30 er nu udbudt.
”Havet er et helt uvurderligt klimaværn, og det er så enormt vigtigt, at vi alle sammen bliver bedre til at forstå det og passe på det. Et projekt i en størrelse, der gør København førende på Biohuts, kan forhåbentlig være med til at skabe fokus på at opnå et hav og økosystemer i balance,” siger Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden, og afslutter:
”Denne type partnerskab og projekt passer godt i vores arbejde for, at hele Danmarks hav skal forvaltes bæredygtigt. WWF ønsker at 100% af Danmarks havareal skal være bæredygtigt forvaltet, 30% af havet skal beskyttes mod direkte trusler, og 10% af havet skal holdes helt urørt.”
Nøgleord
Kontakter
WWF Verdensnaturfonden:
Sebastian Wulf, presserådgiver
(+45) 5132 9503 / sebastian.wulf@wwf.dk
//
Stromma:
Lisette F. Thamdrup, Product Manager
(+45) 2266 6304 / Lisette.thamdrup@stromma.dk
Billeder
Vedhæftede filer
Information om WWF Verdensnaturfonden
Om samarbejdet mellem WWF Verdensnaturfonden og Stromma
Stromma Danmark, der blandt andet driver Canal Tours og råder over 17 havnerundfartsbåde i København, har indgået et tre-årigt samarbejde med WWF Verdensnaturfonden. Stromma støtter WWF’s arbejde for et bedre og renere havmiljø i Østersøen. Samarbejdet sikrer gennem en række fælles aktiviteter, at danskerne får større interesse for havet og havnaturen. Stromma har cirka 75 både på nordisk plan, der sejler rundt i Østersøen. Deres mål er at blive førende inden for bæredygtighed i oplevelsesindustrien, drive virksomheden fremad i en grønnere retning og øge passagernes miljøbevidsthed.
Partnerskabet mellem Stromma og WWF Verdensnaturfonden i Danmark er en del af et større partnerskab mellem Stromma og WWF Sverige. Læs mere om det her.
Læs mere om Seabins her.
De resterende 30 Biohuts i København
Køb af Biohut: Mere information til virksomheder, grundejerforeninger eller andre, der ønsker mere viden om køb af Biohuts, kontakt Jan Bruun Jensen, By & Havn, via e-mail: JBJ@byoghavn.dk
Fotokonkurrence på Instagram: Læs mere om konkurrencen om at vinde en Biohut her
Følg pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden
Rigsfællesskabet skal give naturen et skub under formandskab i Arktisk Råd11.4.2025 17:22:46 CEST | Pressemeddelelse
Kongeriget Danmarks formandskab for Arktisk Råd er en vigtig mulighed for at genoptage og styrke beskyttelsen af den sårbare arktiske natur og biodiversitet. Derfor er det positivt, at formandskabet vil have fokus på særligt marine økosystemer, klima og natur samt oprindelige folk, lyder det WWF, der er formel observatør i Arktisk Råd.
DN og WWF: Trawlforbud skal udvides i sydlige Kattegat og Vadehavet4.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Regeringens forslag til trawlfrie områder i Bælthavet og i det nordlige Kattegat er et vigtigt skridt på vejen til at genoprette fiskebestande og den havnatur, de lever i. Hvis det for alvor skal have en effekt, bør der dog også udlægges trawlfrie områder i det sydlige Kattegat og i Vadehavet, lyder det i et fælles udspil fra Danmarks Naturfredningsforening og WWF.
Nu vågner pindsvinet fra sin vinterdvale4.4.2025 06:15:00 CEST | Pressemeddelelse
Pusler det lidt ekstra i haven de kommende uger, kan det skyldes, at én af de mest folkekære vilde dyr i Danmark forlader sit vinterhi. Pindsvineforsker Sophie Lund Rasmussen og WWF Verdensnaturfonden undersøger, hvordan klimaforandringer formodentlig udgør en stadigt stigende trussel mod pindsvin og får dem til at forlade dvalen tidligere, end de bør.
Ny rapport: Minedrift i dybhavet kan få store konsekvenser for naturen26.3.2025 08:09:17 CET | Pressemeddelelse
Minedrift efter mineraler i det dybe hav vil være i strid med en lang række internationale naturforpligtelser og verdensmål, viser en ny WWF-rapport. Rapporten udkommer, mens den internationale havbundsmyndighed (ISA) i slutningen af marts skal beslutte, om minedrift i dybhavet skal tillades. WWF opfordrer til, at ISA følger det globale moratorium mod dybhavsminedrift, som blandt andre Rigsfællesskabet har tilsluttet sig.
Brug én time på naturen lørdag den 22. marts20.3.2025 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
Med seks forskellige naturaktiviteter kan danskerne på bare én time gøre en lille forskel for naturen. Sådan lyder opfordringen fra WWF Verdensnaturfonden, der lørdag den 22. marts markerer den årlige mærkedag Earth Hour over hele verden.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum