Folkekirkens Nødhjælp

Kom til tøjbyttemarked og genbrugsmodeshow på Dokk1 i Aarhus

Del
Folkekirkens Nødhjælps Ungdom (NU) hylder bæredygtig mode og sætter fokus på klimaretfærdighed med et tøjbyttemarked og et genbrugsmodeshow på Dokk1 i Aarhus torsdag d. 16. september.
Beate Stengaard er vært på genbrugsmodeshowet, som Folkekirkens Nødhjælps Ungdom afholder i Aarhus.
Beate Stengaard er vært på genbrugsmodeshowet, som Folkekirkens Nødhjælps Ungdom afholder i Aarhus.

Tøjindustrien står for 10 procent af den globale CO2-udledning, og placerer sig derfor som en af de største klimasyndere på verdensplan. Og danskerne køber mellem 13 og 16 kilo tøj om året.

Folkekirkens Nødhjælps Ungdom (NU) afholder et arrangement på Dokk1 i Aarhus for at sætte fokus på danskeres høje tøjforbrug og hylde bæredygtig mode til fordel for verdens fattigste og verdensmål 13, klimaindsats:

 ”I NU arbejder vi med klimaproblemstillinger, fordi vi synes, det er uretfærdigt, at de mennesker, der bidrager mindst til klimaforandringerne, er dem, der rammes hårdest af dem,” siger Solveig Jørgensen, frivillig i NU og medarrangør. 

Arrangementet starter med et tøjbyttemarked, hvor indgangsbilletten er medbragt tøj. Alt medbragt tøj bliver sat på stativer, så man kan gå på jagt efter nye fund til sig selv. Når arrangementet er slut, kan man donere det tøj, der ikke blev afsat, til Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker.

Efter tøjbyttemarkedet rykker arrangementet op i Udsigten til et genbrugsmodeshow. Her dystes der om, hvilken aarhusiansk ungdomsorganisation, der har sammensat det fedeste genbrugsoutfit fra Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker.

Konkurrencen afholdes som et modeshow, hvor Beate Stengaard fra ”Den store bagedyst” vil være vært og lede publikum igennem showet. Efter konkurrencen vil der være mulighed for at købe tøjet i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik på Gammel Munkegade 8, 8000 Aarhus.

I løbet af aftenen vil der blive serveret gratis snacks fra Wefood – Danmarks første supermarked med overskudsvarer – men det vil også være muligt at købe drikkevarer i Dokk1’s cafe.

Første del af arrangementet kræver tøj som indgangsbillet, mens modeshowet er gratis for alle.

Program:

Kl. 18.30-20.00

Tøjbyttemarked i Det åbne bibliotek

Kl. 20.00-21.30

Den store genbrugsmodedyst i Udsigten

___________________________________________________________

Pressen er velkommen til at dække arrangementet på aftenen.

INFO:

Sted: Dokk1, Hack Kampmanns Pl. 2, 8000 Aarhus.

Tidspunkt:18.30-21.30

Kontakt for yderligere oplysninger eller interview:

Solveig Jørgensen, medarrangør

Tlf.: 31 90 71 21

Mail: sj@dcayouth.dk

Nøgleord

Billeder

Beate Stengaard er vært på genbrugsmodeshowet, som Folkekirkens Nødhjælps Ungdom afholder i Aarhus.
Beate Stengaard er vært på genbrugsmodeshowet, som Folkekirkens Nødhjælps Ungdom afholder i Aarhus.
Download

Information om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp
Meldahlsgade 3
1613 København V

41 86 59 75https://www.noedhjaelp.dk

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp kickstarter klimatopmøde i København18.3.2024 14:15:28 CET | Pressemeddelelse

I denne uge mødes en lang række af verdens klimaministre til topforhandlinger i Danmark ved det årlige ’Copenhagen Climate Ministerial’. Dagen før forhandlingerne officielt går i gang, samler Folkekirkens Nødhjælp, i samarbejde med Concito og internationale partnere, ministre, topembedsmænd og førende klimaorganisationer fra hele verden til klimadiskussioner for at sikre finansiering til klimatilpasning i det globale syd. ”Vi er glade for at kunne samle så mange ministre og eksperter i samme rum i vores lokaler i København, så vi kan levere vigtige klimabudskaber op til de officielle forhandlinger senere på ugen. Det er vigtigt, at regeringer i hele verden sætter handling bag løftet om flere midler til at hjælpe verdens mest udsatte befolkninger med at tilpasse sig en kogende klode”, siger Folkekirkens Nødhjælps konstituerede generalsekretær Jonas Nøddekær. Ifølge Jonas Nøddekær er behovet for klimatilpasning i det globale syd akut. ”Klimaforandringerne medfører nye udfordringer for me

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye