WALKING LANDSCAPES – 10 kunstnere, 10 vandringer, 10 dage

De 10 kunstnere har en særlig relation til Sydhavsøerne. Med dette kendskab i rygsækken tager de os med til gemte og glemte steder på en rejse ind i vores områdes natur, myter, stemninger, fænomener og hemmeligheder.
De udforsker landskabet ud fra hver deres kunstneriske disciplin – performance, billedkunst, dans, poesi, scenekunst og fotografi. Og de bruger omgivelserne som ramme og indhold for de kunstneriske aktioner, de skaber undervejs. Et poetry slam, en performance, en installation, et maleri, et møde, en svampetur...
Opdagelsesrejser i Guldborgsund
Kunsten har altid forholdt sig til natur og landskaber, både i de klassiske landskabsmalerier, i land art og meget mere. Men hvordan forholder nutidskunstnere sig til landskabet i en kontekst af klimaforandringer, nedbrydelse af naturen og en ændret bevidsthed om vores egen rolle?
For kunstnerne er vandringen et refleksionsrum, en kortlægning og en opdagelsesrejse. Et frirum med højt til himlen og plads til eksistentielle spørgsmål og højtflyvende tanker, akkurat som den har været for mange af os i en tid, hvor verden, som vi kender den, har været lukket ned.
Til sammen skaber de 10 kunstnere en levende, mangfoldig og overraskende oplevelse af de lolland-falsterske landskaber med nye ruter, nye fortællinger og ny inspiration til selv at gå på opdagelse.
20. august: Billedkunstner Thomas Seest går sine egne veje og træder sine egne stier i landskabet ved Flintinge Å på Østlolland, mens han reflekterer over relationen mellem sig selv og naturen langs åen.
21. august: Billedkunstner Tue Greenfort og fotograf & biolog Annette Greenfort lader svampene vise vej mellem Hesnæs og Pomlenakke i en undersøgelse af skovens labyrintiske og omfattende natur-netværk.
22. august: Performancekunstner Sarah Lee Armstrong undersøger, hvad det vil sige at høre til og have rod. I sin mormors lollandske egnsdragt vandrer hun fra Skejten til Frejlev Enghave og inviterer undervejs publikum ind i en sanselig undersøgelse af menneskets forbundethed med naturen.
23. august: Digter Dennis Buchleitner foretager en poetisk ekspedition fra Nysted Strand via Toreby til Sakskøbing. Hver time udformer og oplæser han en tekst inspireret af landskabet samt minder fra sin barndom og ungdom. Publikum inddrages undervejs og til sidst fremføres en samlende spoken word performance.
24. august: Billedkunstner Hartmut Stockter går fra Øllebølle ind mod Nykøbing Falster. Stockter er en moderne Storm P, der ved hjælp af hjemmebyggede redskaber undersøger naturen omkring sig. Undervejs tager han imod ønsker til landskabsmalerier og kreerer minikunstværker af fundne objekter.
25. august: Billedkunstner Michael Dunk undersøger på sin vandring fra Masnedø via Storstrømsbroen til Stubbekøbing, hvad grundene er til, at folk rykker teltpælene op og flytter til Falster. Hvilke ydre og indre omstændigheder gør sig gældende? Er det naturen, der ’kalder’ – og hvad er naturen egentlig?
26. august: Danser Stine Strange indkredser på sin rute fra Orehoved til Nørre Alslev, hvordan vi via intuitive indskydelser kan lade vores kroppe falde ind i naturen, som to organismer, der møder hinanden uden ord.
27. august: Billedkunstner Søren Lose forfølger og sætter spor i det landskab, han er vokset op i. Bl.a. i form af et 5-10 meter langt pilehegn, som han vil flette sammen med publikum. Hvilke spor efterlader vi os på vores vej gennem livet?
28. august: Scenekunstner Sara Topsøe-Jensen følger Sundruten langs Guldborgsund på en pilgrimsvandring fra det kendte barndomsland i Nykøbing mod det ukendte. Undervejs undersøger hun vandringen som en sanselig iscenesættelse og lader sig føre frem af en række spørgsmål til omgivelserne og til dem, hun møder undervejs.
29. august: Billedkunstner Karen Nhea Nielsen kaster et blik bagud i tid på kvinden Anne Palles fra Tingsted Sogn, der blev dømt til bålet for trolddom i 1693. På turen fra Nykøbing Falster Slotsruin til Hesnæs følger vi i Anne Palles’ fodspor og undersøger forestillingerne om hekse og overtro i naturen omkring os.
Følg med
Mød kunstnerne online hver hele time, når de live-streamer deres aktioner på facebook. Eller se mere på FB og hjemmesiden om, hvordan og hvornår du kan vandre med kunstnerne i landskabet:
https://www.metropolis.dk/walking-landscapes-guldborgsund/
Facebook @Walking Landscapes
OM WALKING LANDSCAPES
Walking Landscapes er et landsdækkende kunstprojekt – en kunstnerisk opdagelsesrejse ind i 12 vidt forskellige landskaber over hele landet. Projektet havde premiere på Bornholm 11. juni og fortsætter i 140 dage til 28. oktober 2021 med 10 kunstnere og 10 dage per kommune.
11. -20. juni: Bornholm
21. juni-10. juli: Aalborg
11.-20. juli: Silkeborg
21.-30. juli: Møn
31. juli-9. aug.: Aabenraa
10.-19. aug.: Randers
20.-29. aug.: Guldborgsund
30. aug.-8. sept.: Skagen
9.-18. sept.: Roskilde
19.-28. sept.: Aarhus I
29. sept.-8. okt.: Viborg
9.-18. okt.: Vejle
19.-28. okt.: Aarhus II
Walking Landscapes organiseres af Metropolis – Københavns Internationale Teater i samarbejde med partnere i de 12 kommuner. Lokale partnere er kunst- og kulturprojektet ’Her Hvor Vi Bor’, Museum Lolland-Falster, Kulturhusfællesskabet Culthus, Fuglsang Kunstmuseum og Guldborgsund-bibliotekerne. Der er modtaget støtte fra Nordea-fonden, Statens Kunstfond, Guldborgsund Kommunes Bosætningspulje og Guldborgsund Billedkunstråd.
Læs mere på: www.metropolis.dk/walking-landscapes-2021
Kontakter
Kommunikationskoordinator Louise Kaare Jacobsen, Metroplis - Københavns Internationale Teater, T: 2380 5539, E: lkj@kit.dk
Kulturkonsulent Diana Gerlach, Guldborgsund Kommune, T: 2518 1896 E: dg@guldborgsund.dk
Billeder

Links
Information om Guldborgsund Kommune
Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune
Lolland-Falsters unge får del i det nationale kulturpas3.4.2025 06:15:00 CEST | Pressemeddelelse
Kulturministeriet har netop offentliggjort, at det tværkommunale samarbejde mellem Lolland og Guldborgsund kommuner, Kulturtjenesten, bliver en del af den nationale forsøgsordning med de såkaldte kulturpasforløb.
Ny pumptrackbane på vej til Nordfalster26.3.2025 12:15:00 CET | Pressemeddelelse
Nørre Alslev kan se frem til en ny, attraktiv pumptrackbane, der skal styrke bevægelsesglæden blandt børn og unge. Landdistrikter, Kultur og Fritidsudvalget har netop godkendt en bevilling på 2 millioner kroner til anlægget af banen, der skal etableres af foreningen LUNA.
Guldborgsund Kommune styrker indsatsen for at få unge i fritidsjob25.3.2025 11:29:29 CET | Pressemeddelelse
Guldborgsund Kommune har besluttet at ansætte en fritidsjobguide for at hjælpe flere unge med at få fritidsjob. Beskæftigelsesudvalget og Børn og Skoleudvalget står bag initiativet, som skal bygge bro mellem de unge og lokale virksomheder.
Mød borgmester Simon Hansen til åbent kontor med naturen som tema21.3.2025 10:03:02 CET | Pressemeddelelse
Mandag den 31. marts kan man møde borgmester Simon Hansen til en uformel snak, når han holder åbent kontor i Skovens Hus Corselitze. Emnet er natur, og det er helt op til dem, der møder op, hvad snakken skal handle om.
Nyt projekt skal hjælpe ledige over 50 år i job20.3.2025 11:00:00 CET | Pressemeddelelse
Jobcenter Guldborgsund har fået 2 millioner kroner fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering til et projekt der skal hjælpe flere ledige over 50 år i job. Projektet er udviklet i samarbejde med 3F Guldborgsund, lokale virksomheder og konsulenthuset Provi.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum