Lolland Kommune

Skolebygninger og haller i Horslunde og Holeby lukkes

Del
Lolland Kommune har torsdag den 1. juli valgt at spærre en del af bygningerne i Holeby Landsbyordning og Horslunde Landsbyordning af. De afspærrede områder må derfor ikke benyttes fra dags dato og indtil nærmere information foreligger.

I AAlborg Kommune har man konstateret, at en række facadeelementer på flere af kommunens skoler er i særdeles dårlig stand. Skolerne i AAlborg er bygget som modulbyggeri efter en teknik, som er benyttet i en lang række skoler over hele landet.

Lolland Kommune har på den baggrund undersøgt, om kommunen har skoler og andre bygninger, der er bygget efter samme princip, og det har vist sig, at det gælder for dele af Holeby Landsbyordning, Horslunde Landsbyordning og bygningerne, der huser kommunens STU-tilbud i Hunseby.

Bygningerne i Holeby og Horslunde er derfor blevet undersøgt af en uafhængig ingeniørvirksomhed, og den foreløbige vurdering er, at flere af bygningerne har skader, som kan være alvorlige og derfor skal undersøges nærmere.

For en sikkerheds skyld har kommunen valgt at lukke alle respektive bygninger i Horslunde og Holeby ned, indtil mere information foreligger.

Undersøgelserne i Hunseby er ikke afsluttet endnu.

”Det er stadig for tidligt at sige noget om, hvad problemet skyldes, hvad der skal gøres og hvornår vi måske kan tage bygningerne i brug igen. Det skal en række undersøgelse først afdække i den kommende tid. Men vi vil selvsagt ikke tage nogle chancer, og vi har derfor valgt at lukke bygningerne af så hurtigt som muligt, indtil vi har det fulde overblik på plads”, fortæller Bjarne Hansen, der er direktør for Teknik og Miljø.


Hvad betyder det for aktiviteter i sommerferien?

Det betyder på kort sigt følgende:

  • På Holeby Landsbyordning kan de nuværende aktiviteter i både SFO og børnehave i sommerferien fortsætte som normalt. De foregår i bygninger, der ikke er berørt.
  • På Horslunde Landsbyordning er alle børn fra SFO’en pr. dags dato flyttet til SFO2/Klubbens lokaler. Her er der indgang fra den lille parkeringsplads ved skolegården. De skal møde samme sted fredag morgen.
  • Ravnsborghallen og Holebyhallen kan ikke benyttes. Eventuelle aktiviteter blandt fritidsbrugerne er foreløbig aflyst.
  • COVID-19-testcenteret på Horslunde Skole kan fortsat benyttes, da det ikke ligger i de berørte bygninger.

Hvad består problemet i?

Bygningerne er opført i begyndelsen af 70’erne under konceptet Danske Typeskoler. Facaderne er bygget i faste moduler, hvor hvert modul består af en forplade og en bagplade. Ved de første undersøgelser har det vist sig, at flere forplader virker løse, enkelte har revner eller har revet sig løs, og nogle krummer udad på midten. Det sidste kan være et tegn på overbelastning eller manglende sammenhæng til bagpladen.

Det er ikke alle bygninger på de tre lokationer, der er opført efter samme princip, og det er heller ikke alle bygninger, der er lige hårdt ramt. Det skal de kommende undersøgelser være med til at afklare.

Se de afspærrede bygninger på vedhæftede kort. 


Det videre forløb

Lolland Kommune har iværksat en række omfattende undersøgelser, der skal afdække problemets omfang og mulige løsningsforslag. Mere info vil blive meldt ud, når de første resultater foreligger.

Alle elever, lærere, forældre, fritidsbrugere og andre, der har deres faste gang i de berørte bygninger vil blive orienteret direkte.

Nøgleord

Kontakter

Vedhæftede filer

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Lolland og Guldborgsund kommuner udvider samarbejdet på høre- og logopædområdet6.7.2023 09:32:24 CEST | Pressemeddelelse

Borgere på Lolland og Falster, som har høre-, stemme- eller talevanskeligheder, får fremover adgang til hurtigere og bedre hjælp. Det kan lade sig gøre, fordi Lolland og Guldborgsund kommuner udvider deres samarbejde til nu også at omfatte specialundervisning og rådgivning i forbindelse med vanskeligheder med hørelse, stemme eller tale. Samarbejdet gør det muligt at styrke indsatserne med specialiserede, stabile tilbud tæt på borgerne og i et højt fagligt miljø, der kan tiltrække medarbejdere.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum