Hvor mange Danskere har søgt om at blive astronaut?

Del
Det får vi at vide på onsdag den 23. juni 2021. Ansøgningsfristen til Den Europæiske Rumorganisation ESA var fredag den 18. juni
Alle fra medlemslandene kunne søge job som astronaut. Foto: ESA
Alle fra medlemslandene kunne søge job som astronaut. Foto: ESA

Vil du være astronaut, og fik du ikke sendt din ansøgning i fredags, så kan du forberede dig i de næste 6 år, til 2027 hvor ESA igen slår astronautstillinger op.

Blandt andet kan du deltage i et eller flere af de mere end 200 kurser om rummet, som danske universiteter i øjeblikket tilbyder. Du kan også hente mere viden om kravene og mulighederne for at blive astronaut på hjemmesiden BlivAstronaut.dk

Onsdag den 23. juni 2021 offentliggør ESA ansøgerantallet for Danmark og de andre medlemslande i rumorganisationen, og så begynder den langvarige udvælgelse.

Nøgleord

Kontakter

Kommunikationsmedarbejder ved Aarhus Universitet Ole J. Knudsen. ojk@phys.au.dk tlf 4059 4520

Billeder

Alle fra medlemslandene kunne søge job som astronaut. Foto: ESA
Alle fra medlemslandene kunne søge job som astronaut. Foto: ESA
Download
Er der danskere med i næste hold ESA-astronauter? Foto: astronaut Andreas Mogensen
Er der danskere med i næste hold ESA-astronauter? Foto: astronaut Andreas Mogensen
Download

Links

Information om Aarhus Universitet Natural Sciences

Aarhus Universitet Natural Sciences
Ny Munkegade 120
8000 Aarhus C

8715 0000https://nat.au.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Natural Sciences

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Natural Sciences

Fra molekyler til måltider: Hvordan sukkertransport har potentiale til at ændre fremtidens fødevarer28.4.2025 09:50:01 CEST | Pressemeddelelse

Et nyt studie fra Aarhus Universitet, som netop er blevet offentliggjort i tidsskriftet PNAS, løfter sløret for, hvordan planter på molekylært niveau genkender og vælger mellem forskellige typer sukker. Ved at sammenligne to næsten identiske transportproteiner i planten Arabidopsis thaliana, afslører forskere de bittesmå strukturelle forskelle, der afgør, hvilket sukker planten optager. Resultaterne kan på sigt få betydning for både fødevareproduktion, bæredygtighed og udvikling af klimarobuste afgrøder.

Erhvervskandidatuddannelse skal tiltrække og fastholde flere internationale IT-talenter31.1.2025 09:25:00 CET | Pressemeddelelse

Institut for Datalogi ved Aarhus Universitet har modtaget en bevilling på 3.032.900 kroner fra Uddannelses- og Forskningsstyrelsen til projektet Work And Study Programme in Computer Science. Projektet skal styrke rekrutteringen og fastholdelsen af internationale IT-talenter gennem erhvervskandidatordningen i datalogi (Computer Science) og bidrage til at imødekomme den store mangel på IT-specialister i Danmark.

Ny viceinstitutleder på Institut for Datalogi28.1.2025 13:40:12 CET | Pressemeddelelse

Professor Marianne Graves Petersen er udnævnt som ny viceinstitutleder for uddannelse på Institut for Datalogi ved Aarhus Universitet. Marianne bringer både erfaring og engagement til rollen, kombineret med et dybt kendskab til instituttets uddannelser. Med denne udnævnelse består institutledelsen ud over Marianne, af institutleder Kaj Grønbæk, viceinstitutleder for forskning Anders Møller og sekretariatsleder Lene Hjøllund.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye