Løgismose

Løgismose når vigtig milepæl i bæredygtig omstilling

Del
Al Løgismoses mælk har nu smidt plastskruelåget og modtaget en ISCC-mærkning for bæredygtig emballage. Samtidig har Løgismose opnået de tre statslige dyrevelfærdshjerter som supplement til flere års mærkning med ’Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse’.
Foto: Løgismose
Foto: Løgismose
  • Mælk fra Løgismose har gennem flere år kunnet bryste sig af mærkningen ’Anbefalet Af Dyrenes Beskyttelse’. Nu suppleres anbefalingen med de maksimale tre statslige hjerter for god dyrevelfærd.

  • Udover den øgede dokumentation for god dyrevelfærd, tappes al mælk fra Løgismose fremadrettet på bæredygtige kartoner.

Skrappe krav til dyrevelfærd og miljøbevarelse: 

For at opnå de tre dyrevelfærdshjerter, stilles der særlige krav langt ud over gældende minimumslovgivning omkring bl.a. græsning, plads og velvære i stalden. Herudover stiller mærkningen fra Dyrenes Beskyttelse som noget nyt skrappe krav til landmændenes arbejde med biodiversitet og miljøbevarelse.

Det er krav, der taler ind i Løgismoses mangeårige samarbejde med økologiske landmænd og -kvinder. Men også smagen ligger til grund for det økologiske fokus: Løgismoses mælk stammer nemlig fra økologiske Jersey-køer, som giver en særlig rund smagsprofil. 

Bæredygtig emballage med omtanke for dyr og planteliv:

De nye, brune kartoner til Løgismoses mælk har ikke længere plastskruelåg. Kartonerne bærer både ISCC-mærket for en plastmembran lavet af restolie fra papirproduktion af nordiske fyrretræer og FSC-mærket for bæredygtigt skovbrug med omtanke for dyr og planteliv.

Om den øgede dyrevelfærdsmærkning og omstillingen til bæredygtige mælkekartoner siger Kategori- og Innovationschef i Løgismose, Mikkel Grønlykke:

”Vi er stolte over, at vores mælk nu scorer toppoints på dyrevelfærd fra både statslig og privat side. Hos Løgismose arbejder vi – foruden smag og håndværk – altid med en stærk holdning til de produkter, vi fremstiller og importerer,” og uddyber:

”I forhold til klimabelastning batter emballage egentlig ikke i det samlede regnskab, men vi kan gøre en stor forskel i forhold til bl.a. afskovning og biodiversitet ved at være så ambitiøse som muligt med de kartoner, vi kommer vores mælkeprodukter i.”

Fakta:

  • Fremadrettet tappes mælk fra Løgismose på brune papkartoner uden plastskruelåg, som bærer både ISCC- og FSC-mærket.

  • Den nye mælkeemballage er en del af det fortsatte arbejde med bæredygtig opgradering af kartonerne til Løgismoses syrnede mælkeprodukter og konsummælk.

  • Mælken har samtidig fået de tre statslige dyrevelfærdshjerter, og bærer desuden mærkningen ’Anbefalet Af Dyrenes Beskyttelse’, som Løgismoses mælkeserie opnåede som de første i Danmark.

  • Arbejdet med bæredygtighed og dyrevelfærd i mejerikategorien er en naturlig del af projektet ’Mælkebevægelsen’, som Løgismose og samarbejdspartneren Naturmælk præsenterede i slutningen af 2020.

  • Mælkeprodukterne fra Løgismoses forhandles eksklusivt hos Netto og Salling Group.

Kontakter

Billeder

Foto: Løgismose
Foto: Løgismose
Download
Foto: Løgismose
Foto: Løgismose
Download
Foto: Løgismose
Foto: Løgismose
Download
Foto: Løgismose
Foto: Løgismose
Download
Foto: Løgismose
Foto: Løgismose
Download
Foto: Løgismose
Foto: Løgismose
Download

Information om Løgismose

Løgismose
Løgismose
Ny Vestergade 2
5672 Broby

https://loegismose.dk/

SMAG, HOLDNING OG HÅNDVÆRK

Smagen er Løgismoses kompas. I de sidste 55 år har vi ikke lavet andet end at smage. Vi har smagt på og særligt udvalgt alle de vine og delikatesser, som du kan finde i vores sortiment, vores kokke smager på alle måltider lavet i køkkenet på Nordre Toldbod, og vi har smagt og udviklet de snart 100 Løgismose-produkter, du kan finde i Netto. Vi laver faktisk ikke andet hver eneste dag end at smage. Og det er på baggrund af smagen, at vi træffer vores beslutninger. Det er det, vi mener med, at smagen er vores kompas.

Følg pressemeddelelser fra Løgismose

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Løgismose

Information vedrørende tilbagekaldelse af Løgismose fiskefrikadeller10.11.2022 15:31:48 CET | Pressemeddelelse

Fødevarestyrelsen oplyste den 9. november i en pressemeddelelse, at særlige partier af fiskefrikadeller er tilbagekaldt fra markedet grundet fund af listeria-bakterie. Jeka Fish A/S, som producerer to typer fiskefrikadeller for Løgismose har nu valgt at tilbagekalde alle produkter for at minimere sundhedsrisikoen. De tilbagekaldte varer er fjernet fra alle hylder i butikkerne, men har man fiskefrikadeller produceret i den særlige periode, skal man skille sig af med dem.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye