
Troldhede Mejeri udvider på grund af japansk ostesult

Der er lang vej fra Vestjylland til Japan. Ikke desto mindre er japanerne meget begejstrede for Castello® Brie og Camembert fra Vestjylland. Sådan har det været i flere år og derfor udvider Arla nu Troldhede mejeri med en ny produktionsmetode, der sikrer at de langtidsholdbare oste virker endnu friskere og blødere, når de bliver pakket ud på den anden side af jorden.
”Selvom ostene er langtidsholdbare, så virker de meget friske og har en fantastisk konsistens. Det giver helt nye muligheder i produktionen af langtidsholdbar ost,” siger Torben Pradsgaard, direktør for Troldhede Mejeri.
Ombygningen af Troldhede Mejeri omfatter to nye modningslagre, en opgradering af personaleforhold, nyt osteriudstyr og nyt drænrum. Det kræver omkring 50 millioner kroner at bygge om og kræver både ombygning i de eksisterende bygninger og en udvidelse med en ny bygning på omkring 1.000 kvadratmeter.
Det forventes at ombygningen er færdig midt i 2023.
Ifølge Torben Pradsgaard vil investeringen medføre en række effektiviseringer, men det forventes, at mejeriet fastholder det samme medarbejderantal.
”Vi har nogle virkelig dygtige folk ansat, der er med til at gøre, at vi er førende indenfor hvidskimmelost i Europa. De medarbejdere holder vi fast på,” siger Torben Pradsgaard.
Samtidig med ombygningen øges effektiviteten med 20 procent. Det er med til at give mejeriet en grønnere profil, fordi der spares på både el og vand, mens der kører flere oste igennem med mindre energiforbrug.
Eksporterer til 107 lande
På Troldhede mejeri laver de flere typer inden for oste. En er Castello® Creamy White, der især produceres til det nordiske marked, og frost oste til Canada og Australien. Derudover laves mange langtidsholdbare oste som sendes ud til lande verden over. Hovedmarkederne er Japan, Australien, UK og Norden. Samtidig laves 13 forskellige oste til gourmet-brandet Arla Unika®.
Alene til Japan sælges årligt omkring 1.200 tons, og med den nye produktionsmetode forventes salget af de danske oste at stige til 2.000 tons.
Den nye produktionsmetode af brie- og camembertostene sker via en specialudviklet saltningsteknik, der giver den en blødere og friskere konsistens.
Morten Rønberg, kategoridirektør for ost i Arla Foods er begejstret.
”Japanerne har et milliardmarked i euro for ost, hvilket nok er overraskende for mange. Men de har høj levestandard og vil gerne betale en god pris for et godt produkt. Og samtidig er de trendsættere for Sydøstasien. Derfor håber vi på, at begejstringen for ostene vil øges, og at vi vil kunne afsætte endnu flere i løbet af nogle år,” siger han.
Det er ikke lang tid siden, at Troldhede Mejeri sidst udvidede. Tilbage i 2018 fordoblede Troldhede Mejeri produktionen og udbyggede for 100 millioner kroner.
Om Troldhede Mejeri:
- Ligger i Troldhede i Vestjylland og har 140 medarbejdere.
- Producerer 7.000 tons ost om året via 143 varenumre.
- Producerer tre produktlinjer – Castello® Brie/Camembert, Creamy White og 13 oste til Arla Unika®-gourmetserien.
- Eksporterer oste til 107 lande.
Billeder
Information om Arla Foods
Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 9.400 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af de førende aktører inden for den internationale mejeriverden, med kendte mærker som Arla®, Lurpak®, Puck® og Castello®. Arla Foods fokuserer på at levere mejeriprodukter fra bæredygtigt landbrug og drift, og er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.
Følg pressemeddelelser fra Arla Foods
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Arla Foods
For første gang nogensinde udbetaler Arla halvårlig efterbetaling til sine andelshavere30.8.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Voksende inflation og usikkerhed har præget den globale forsyningskæde for mejeriprodukter i første halvår af 2022. Arla har øget aconto-mælkeprisen til landmændene, som oplever store prisstigninger på foder, gødning og brændstof. Men den fortsatte globale volatilitet er skyld i en faldende global mælkemængde trods stabil efterspørgsel.
Arla indvier sin største mejeri-investering der skal imødekomme international efterspørgsel på næringsrig mælkepulver 30.5.2022 13:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I dag indvier det europæiske andelsselskab Arla et nyt produktionsanlæg på Pronsfeldmejeri i Tyskland. Udvidelsen er Arlas største mejeri-investering til dato og et centralt bindeled for at imødekomme den stigende internationale efterspørgsel på bæredygtige, billige og nærende mejeriprodukter.
Nyt omfattende pilotprojekt med Arla og DSM vil reducere drivhusgasser fra malkekøer med 30 procent20.4.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Arla og Royal DSM er klar med et nyt omfattende pilotprojekt, hvor landmænd på tværs af tre europæiske lande skal teste brugen af det metan-reducerende fodertilsætningsstof Bovaer® på 10.000 malkekøer. Global forskning og tidligere forsøg på gårde har påvist en reduktion i udledningen af metan på ca. 30 procent uden påvirkning af dyrevelfærden. Pilotprojektet er endnu et bevis på virksomhedernes engagement i at skabe en bæredygtig fremtid for mejeriproduktion.
Arla Foods fortsætter væksten trods meget ustabile markedsforhold10.2.2022 08:42:01 CET | Pressemeddelelse
Det europæiske mejeriselskab leverede solide finansielle resultater i 2021 trods forstyrrelser forårsaget af pandemien og ny markedsvolatilitet som følge af høj inflation. Salg af brandede produkter og virksomhedens udbytte til andelshaverne oversteg forventningerne.
Arla får godkendt CO2e-reduktionsmålet for driften til at nå 1,5 °C-målsætningen11.1.2022 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Arla Foods har mere end fordoblet sin målsætning for at reducere udledning af drivhusgasser i driften fra 30 til 63 procent frem mod 2030. Det nye mål er netop blevet godkendt af Science Based Targets-initiativet iht. de nødvendige reduktioner for at holde den globale opvarmning på 1,5 °C.