Frivilligrådet

Frivilligrådet får ny formand

Del
Ny formand for Frivilligrådet er udpeget af socialministeren – det bliver næstformand Anna Bjerre Thorsteinsson, der tager over for Mads Roke Clausen.

Når Frivilligrådets Årsmøde 2021 løber af stablen i morgen bliver det samtidig et goddag til rådets nye formand, Anna Bjerre Thorsteinsson, som overtager stafetten fra Mads Roke Clausen.

Til dagligt er den nye formand direktør i GirlTalk og med til at forebygge mistrivsel samt styrke selvværdet blandt piger og unge kvinder, der har det svært. Derudover er Anna Bjerre Thorsteinsson allerede et kendt ansigt i Frivilligrådet, hvor hun siden 2018 har varetaget opgaverne som næstformand.

”Jeg er både spændt og ydmyg omkring at skulle overtage posten som formand, men jeg ser frem til at gøre mit allerbedste og til sammen med de øvrige rådsmedlemmer at indfri vores fælles mål,” lyder det fra Anna Bjerre Thorsteinsson, der uddyber:

”Vi har en række vigtige opgaver, som vi allerede er godt i gang med. Det gælder civilsamfundsstrategien samt opgaven med at sikre en stabil økonomi. Og der skal ikke herske nogen tvivl om, at økonomien fortsat vil være et meget stort og meget vigtigt indsatsområde for mig og hele Frivilligrådet.”

Ingen må efterlades alene tilbage

Selvom fokus på de økonomiske vilkår i civilsamfundet ikke vil ændre sig med den nye formand, så ønsker Anna Bjerre Thorsteinsson samtidig at skabe dialog omkring kvalitetssikring, øget samarbejde mellem sektorerne og selve ideen om frivillighed.

”Jeg tror, tiden er til at tale om, hvad det vil sige at gøre en forskel for andre – både den i organiseret form og den, som opstår pludseligt. Hvis vi skal forstå at prioritere frivilligheden i Danmark, så skal vi også forstå, at det ikke handler om en bestemt måde at være frivillig på, men det at man frivilligt investere noget tid i at hjælpe andre. Og det vil jeg gerne skabe dialog omkring,” fortæller Anna Bjerre Thorsteinsson.

Det er ikke fordi, der skal en helt ny retning til i de kommende otte måneder af rådsperioden, men for Anna Bjerre Thorsteinsson hænger visionen om at skabe de bedste vilkår for frivillige og frivillige sociale organisationer sammen med debatten om, hvad frivillighed egentligt er for en størrelse.

”I civilsamfundet har vi med indførelsen af Verdensmålene forpligtet os til princippet om ’Leave no one behind’. Det er sådan, jeg ser frivilligheden – at vi står sammen om at få alle med og ikke efterlade nogen alene. Det kræver, at vi taler om, hvad frivillighed er. Hvordan man kan hjælpe naboen, hvordan civilsamfundet skal gå hånd i hånd med både det offentlige og det private, samt hvordan vi understøtter kvaliteten af den frivillige indsats og tager ved lære af vores erfaringer,” lyder det fra den nye formand for Frivilligrådet.

Mads Roke Clausen takker af

Når Frivilligrådet i morgen hilser den nye formand velkommen, så er det samtidig et endelige farvel til Mads Roke Clausen, der fra 1. maj tiltræder som direktør i LOS – Landsorganisationen for sociale tilbud.

Og det er med blandede følelser, at Mads Roke Clausen takker og ser tilbage på nogen af de store sejre, som Frivilligrådet har opnået de seneste tre år.

”Det er dels glædeligt at overdrage nøglerne til Frivilligrådet til en person, der har så mange gode visioner for det frivillige område, og som på daglig basis understøtter en frivillig indsats for nogen af samfundets sårbare unge. Dels er det vemodigt, fordi jeg har været meget glad for samarbejdet med alle de dygtige og visionære medarbejdere i sekretariatet og medlemmer i rådet. Men det vigtigste er alle de konkrete resultater, vi sammen har skabt – dem kan vi være stolte af,” lyder det fra Mads Roke Clausen, som fortsætter:

”Jeg har været med til at stå i spidsen for arbejdet med civilsamfundsstrategien, hvor sektoren selv er udpeget til at tage del i arbejdet med at definere, hvordan sektoren bedst finansieres og drives i fremtiden. Derudover har jeg været med til at skabe politisk fokus på vigtigheden af, at vi har stærke, lokale frivillige kræfter, hvilket vi for alvor fik øjnene op for under corona-nedlukningerne. Jeg har også været en del af processen omkring at udforme Anbefalinger for god ledelse i den frivillige sociale sektor, hvilket har været en spændende opgave og et stort ansvar. Anbefalingerne er netop lanceret og skal nu ud at leve i den frivillige sociale sektor – det glæder jeg mig til at følge, om end det bliver lidt mere på sidelinjen.”

Det er i morgen ved Frivilligrådets digitale Årsmøde 2021, at frivillige ildsjæle, sekretariatets medarbejdere og rådsmedlemmerne kan byde den nye formand, Anna Bjerre Thorsteinsson, velkommen og samtidig sige farve til den forhenværende, Mads Roke Clausen.

Kontakt:

Anna Bjerre Thorsteinsson, formand, Frivilligrådet, tlf.nr.: 22525258

Mads Roke Clausen, fhv. formand, Frivilligrådet, tlf.nr.: 41165444

Claus Wendelboe, Sekretariatschef, Frivilligrådet, tlf.nr.: 33367326

Fakta:

  • Frivilligrådet er et uafhængigt råd under Socialministeriet, som for en 4-årig periode sætter deres retning for det frivillige sociale landskab
  • De 12 medlemmer har enten været på valg eller er udpeget af forskellige aktører med tilknytning til civilsamfundet, mens formanden udpeges af socialministeren
  • Den nuværende rådsperiode løber fra 2018-2021
  • Mads Roke Clausen har været formand fra 2018 og frem til marts 2021
  • Anna Bjerre Thorsteinsson tager officielt over som formand den 1. april, men overdragelsen sker under Frivilligrådets Årsmøde den 23. marts - herefter vil den nye formand varetage opgaven de kommende otte måneder frem til sammensætningen af det nye råd i begyndelsen af 2022

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Frivilligrådet

Frivilligrådet
Frivilligrådet
Stationsvej 10
9460 Brovst

33 93 52 93https://frivilligraadet.dk/

Frivilligrådet rådgiver Regeringen og Folketinget om frivillighed og søger at skabe forståelse for civilsamfundets rolle og involvering i løsninger af sociale samfundsudfordringer. Frivilligrådet er sat i verden for at understøtte, at alle de mange frivillige, der gør en forskel for mennesker i udsatte og sårbare livssituationer har de bedste betingelser og vilkår.

Følg pressemeddelelser fra Frivilligrådet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Frivilligrådet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye