PwC

Tjæk gæld og skat før du hæver feriepenge

Del
Senere i marts bliver det muligt at bestille de resterende to ugers indefrosne feriepenge. Der er dog flere overvejelserne, man skal gøre sig, før man vælger en udbetaling til eller fra, lyder det fra PwC’s skatteekspert.
Per Ørtoft Jensen, partner og skatteekspert i PwC
Per Ørtoft Jensen, partner og skatteekspert i PwC

Senere i marts kan lønmodtagere med indefrosne feriepenge vælge, hvor mange uger af deres indefrosne feriepenge, de vil have udbetalt. Afhængigt af, hvor mange af de tre uger man fik udbetalt i sidste omgang, kan man nu vælge at hæve de resterende to til fem ugers feriepenge. Uanset om man vælger ikke at hæve nogle feriepenge, eller om man får udbetalt to eller fem uger, er der flere vigtige faktorer at være opmærksom på:

Man skal først og fremmest spørge sig selv, om man har et behov for pengene nu og her. Hvis svaret er nej, skal man overveje, om man vil lade dem stå og forrente hos LD Fonde, eller om man selv vil investere dem, fordi man vurderer, at man kan opnå et højere afkast, end hvad LD Fonde kan forrente dem til,” siger Per Ørtoft Jensen, partner og skatteekspert hos PwC. 

Ens personlige skatteforhold gør sig også gældende, når man vælger feriepenge til eller fra. Hvis man betaler topskat, vil man blive hårdere beskattet end andre, og samtidig er der også en mulighed for, at den ekstra feriepengeudbetaling kan medføre en topskat, hvis man befinder sig lige på grænsen. 

Hvis man står i den situation, at man skal betale topskat af udbetalingen, kan det give mening, at indbetale pengene på en fradragsberettiget pensionsordning. Når man udskyder udbetalingen til pensionsdagen, er der også en mulighed for, at ens indtægtsforhold er ændret, som så betyder, at man ikke vil blive ramt af topskat,” lyder det fra Per Ørtoft Jensen, som tilføjer, at der også som følge af de komplicerede regler om modregning i offentlige ydelser altid bør laves en konkret vurdering.

Forbrug, investering eller afdrag
Formålet med feriepengeaftalen er at øge danskernes forbrug og særligt støtte lokale, danske virksomheder, og det kan i mange tilfælde også give mening at få feriepenge udbetalt.

Man kan naturligvis støtte økonomien ved at bruge pengene til forbrug og gå ud at spise, når det igen bliver muligt, købe ny cykel eller investere i sin bolig, hvor man også kan gøre brug af håndværkerfradrag,” fortæller Per Ørtoft Jensen og understreger samtidig, at det kan være en god idé lige at forholde sig til ens gældssituation:

Det er vigtigt at have for øje, om man har gæld som kviklån eller skattegæld. Hvis det er tilfældet, er det en god idé at nedbringe den, fordi det er simpelthen en meget dyr gæld at have,” afslutter Per Ørtoft Jensen.

De resterende feriepenge kan hæves fra på et endnu ikke-fastlagt tidspunkt i marts frem til den 31. maj, oplyser Beskæftigelsesministeriet.

Nøgleord

Billeder

Per Ørtoft Jensen, partner og skatteekspert i PwC
Per Ørtoft Jensen, partner og skatteekspert i PwC
Download

Information om PwC

PwC
PwC
Strandvejen 44
2900 Hellerup

51332378https://www.pwc.dk/

Om PwC
I PwC arbejder vi for at styrke tilliden i samfundet og være med til at løse væsentlige problemstillinger. Det gør vi med udgangspunkt i vores viden inden for revision, skat og rådgivning. Vores kunder kommer fra alle dele af erhvervslivet og den offentlige sektor, og vi er ca. 2.500 medarbejdere og partnere, som brænder for at gøre en positiv forskel for kunder og kolleger. Globalt er vi ca. 300.000 PwC'ere i 156 lande, og i Danmark er vi markedsledende. Mød os over hele landet. Vi er der, hvor du er. 

Succes skaber vi sammen … 

Følg pressemeddelelser fra PwC

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PwC

Unge i Gentofte Kommune får privatøkonomi på skoleskemaet7.9.2023 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Undersøgelser viser, at alt for mange unge kommer i økonomiske vanskeligheder tidligt i livet, og tidlige gældsproblemer kan få konsekvenser langt ind i voksenlivet. Med undervisningsforløbet ’Ung privatøkonomi’ klæder PwC folkeskoleelever i 8. klasse på med forståelse for økonomi, ansvarligt forbrug og personligt lederskab. I slutningen af august starter tiltaget op i Gentofte Kommune.

Erhvervsstyrelsen udsender høringsforslag om skærpet regulering af digitale bogføringssystemer28.8.2023 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Erhvervsstyrelsen har fremlagt et nyt udkast til bekendtgørelse om krav til virksomheders digitale bogføringssystemer, der ikke er registreret efter bogføringsloven. Udkastet har til formål at skabe klare retningslinjer for virksomheder, der ønsker at bruge deres egne bogføringssystemer. Det er vigtigt, at virksomheder gennemgår deres bogføringssystem for at sikre, at det overholder de nye krav, lyder det fra PwC.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum