Salget af flexboliger på Lolland-Falster toppede i 2020
Det glødende danske sommerhusmarked og coronakrisen har vist sig at have smittet positivt af på salget af flexboliger på Lolland-Falster. Flexboligordningen, som gør det muligt at købe helårsboliger og anvende dem som fritidshuse, er for alvor blevet attraktiv for danskerne.
”Her i Lolland Kommune er vi begejstrede over den stigende efterspørgsel på flexboliger. Der er rift om de danske sommerhuse, og det betyder, at flere potentielle sommerhuskøbere kigger vores vej, hvor de med en flexbolig kan få et billigere og unikt alternativ til det klassiske sommerhus,” understreger Birgitte Rønnow, udviklingschef i Lolland Kommune.
Samtidig står Danmark midt i en coronakrise, hvor vi er tvunget til at tilbringe det meste af vores tid inden for hjemmets fire vægge, og derfor er der for folk, bosat i de større byer, opstået et behov for mere plads, grønne arealer og en lettere adgang til natur, hvor der ikke er mange mennesker samlet.
”Mange ønsker en pause fra at sidde i en lejlighed i storbyen og komme ud på landet, hvor der er masser af plads, skøn natur og højt til himlen. Og det ønske kan en flexbolig på Lolland-Falster opfylde, uden man behøver opgive sin bolig i byen. I en tid, hvor mange af os arbejder hjemme, ser vi også, at flere flexboligejere benytter sig af muligheden for at installere en hjemmearbejdsstation i rolige og naturskønne omgivelser,” fortæller Birgitte Rønnow.
Til forskel fra traditionelle sommerhuse er der ingen begrænsning på, hvor meget man må anvende flexboliger, og som helårshuse er de også bedre isolerede end sommerhuse, hvilket gør dem komfortable at anvende i vinterhalvåret også. Man må til hver en tid opsige flexboligtilladelsen og flytte permanent ind i huset.
Flexboligordningen er ikke kun en fordel for dem, der køber en flexbolig. Den er også en gevinst for vores kommuner, fortæller Lene Rikke Bresson, centerchef for Borger & Branding i Guldborgsund Kommune:
”Vi er glade for, at flexboligordningen er blevet populær hos danskerne. Den er med til at skabe liv i vores kommuner, og vi får mulighed for at vise vores skønne landsdel frem. Og så er ordningen med til, at en stor del af flexboligejerne på sigt flytter permanent til området.”
Siden ordningen blev indført i 2013 er der i alt solgt lige knap 1000 flexboliger i de to kommuner.
Fakta om flexboligordningen
- En flexbolig er registreret som helårshus i Bygnings- og Boligregistret (BBR), men det er samtidig noteret, at kommunen har givet samtykke til, at den anvendes som flexbolig. Boligen kan ligge både i landzone og i byzone – dog aldrig i et sommerhusområde.
- Når en ejendom er registreret som flexbolig, er der ingen bopælspligt, og du kan derfor anvende boligen som et fritidshus eller som et ekstra hjem. Dog er fordelen ved en flexbolig i modsætning til et egentligt fritidshus, at det er nemt og ubureaukratisk at flytte permanent ind i huset og bruge det som helårsbolig, hvis du skulle få lyst til det.
- Du kan til enhver tid selv opsige flexboligtilladelsen. Du skal bare give kommunen besked, så din BBR-meddelelse kan blive rettet.
- Hvis du gerne vil have en ekstraindtægt i perioder, hvor du ikke selv benytter flexboligen, må du gerne udleje den. Det foregår efter de samme regler, som hvis du ville udleje et almindeligt sommerhus og er reguleret af sommerhusloven.
Læs mere flexboliger på www.flexbolig.nu
Nøgleord
Kontakter
Birgitte RønnowSektorchef for Strategi og Politik, Lolland Kommune
Tlf:29 38 83 19Lene Rikke BressonCenterchef for Borger & Branding, Guldborgsund Kommune
Tlf:25 18 13 00Billeder
Vedhæftede filer
Information om Lolland Kommune
Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune
Ny sektorchef til Teknik og Miljø i Lolland Kommune30.9.2024 13:07:41 CEST | Pressemeddelelse
Peter Haugan Vergo bliver ny sektorchef for Teknik og Miljø i Lolland Kommune, når Jytte Harpøth går på pension ultimo november 2024.
Ny sektorchef for Skole og Dagtilbud i Lolland Kommune27.9.2024 12:25:19 CEST | Pressemeddelelse
Lene Nørgaard Hansen bliver ny chef for Skole og Dagtilbud i Lolland Kommune. Lene kommer med solid erfaring fra skole- og dagtilbudsområdet i Tønder Kommune, hvor hun har været ansat i 13 år, senest som stedfortrædende Skole- og dagtilbudschef.
Lejerbo skal bygge almene familieboliger på Namsosvej20.9.2024 09:35:14 CEST | Pressemeddelelse
Tre boligselskaber var klar til at bygge boliger, da Lolland Kommune udbød en byggegrund på Namsosvej i Maribo. Nu har Økonomi- og Erhvervsvalget behandlet sagen, og i sidste ende faldt valget på et projekt udviklet af Arkitema for Lejerbo. Borgmester Holger Schou Rasmussen glæder sig.
Langsom sagsbehandling er en trussel mod grøn omstilling18.9.2024 12:15:20 CEST | Pressemeddelelse
Fem år. Så længe har det indtil videre taget at behandle de tilladelser, der skal gøre det muligt at udvide sejlrenden til Nakskov Havn, så virksomheder og arbejdspladser kan sikres for fremtiden. Borgmester Holger Schou Rasmussen er uforstående over forløbet.
Hotelplaner for Toldboden i Nakskov opgives23.8.2024 08:31:52 CEST | Pressemeddelelse
Betingelserne for at etablere hotel i Toldboden i Nakskov har de sidste år ændret sig markant med stigende renter og priser. Derfor lukkes der nu ned for projektet, og bygningen går tilbage til kommunalt ejerskab.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum