Lolland Kommune

Salget af flexboliger på Lolland-Falster toppede i 2020

Del
Flexboliger på Lolland-Falster hitter som aldrig før. I 2020 var der en markant stigning i antallet af solgte flexboliger i Lolland og Guldborgsund kommuner, hvor der tilsammen er solgt 209 flexboliger. Det er en stigning på 55 procent i forhold til året før.

Det glødende danske sommerhusmarked og coronakrisen har vist sig at have smittet positivt af på salget af flexboliger på Lolland-Falster. Flexboligordningen, som gør det muligt at købe helårsboliger og anvende dem som fritidshuse, er for alvor blevet attraktiv for danskerne.

”Her i Lolland Kommune er vi begejstrede over den stigende efterspørgsel på flexboliger. Der er rift om de danske sommerhuse, og det betyder, at flere potentielle sommerhuskøbere kigger vores vej, hvor de med en flexbolig kan få et billigere og unikt alternativ til det klassiske sommerhus,” understreger Birgitte Rønnow, udviklingschef i Lolland Kommune.

Samtidig står Danmark midt i en coronakrise, hvor vi er tvunget til at tilbringe det meste af vores tid inden for hjemmets fire vægge, og derfor er der for folk, bosat i de større byer, opstået et behov for mere plads, grønne arealer og en lettere adgang til natur, hvor der ikke er mange mennesker samlet.

”Mange ønsker en pause fra at sidde i en lejlighed i storbyen og komme ud på landet, hvor der er masser af plads, skøn natur og højt til himlen. Og det ønske kan en flexbolig på Lolland-Falster opfylde, uden man behøver opgive sin bolig i byen. I en tid, hvor mange af os arbejder hjemme, ser vi også, at flere flexboligejere benytter sig af muligheden for at installere en hjemmearbejdsstation i rolige og naturskønne omgivelser,” fortæller Birgitte Rønnow.

Til forskel fra traditionelle sommerhuse er der ingen begrænsning på, hvor meget man må anvende flexboliger, og som helårshuse er de også bedre isolerede end sommerhuse, hvilket gør dem komfortable at anvende i vinterhalvåret også. Man må til hver en tid opsige flexboligtilladelsen og flytte permanent ind i huset.

Flexboligordningen er ikke kun en fordel for dem, der køber en flexbolig. Den er også en gevinst for vores kommuner, fortæller Lene Rikke Bresson, centerchef for Borger & Branding i Guldborgsund Kommune:

”Vi er glade for, at flexboligordningen er blevet populær hos danskerne. Den er med til at skabe liv i vores kommuner, og vi får mulighed for at vise vores skønne landsdel frem. Og så er ordningen med til, at en stor del af flexboligejerne på sigt flytter permanent til området.”

Siden ordningen blev indført i 2013 er der i alt solgt lige knap 1000 flexboliger i de to kommuner.

Fakta om flexboligordningen

  • En flexbolig er registreret som helårshus i Bygnings- og Boligregistret (BBR), men det er samtidig noteret, at kommunen har givet samtykke til, at den anvendes som flexbolig. Boligen kan ligge både i landzone og i byzone – dog aldrig i et sommerhusområde.
  • Når en ejendom er registreret som flexbolig, er der ingen bopælspligt, og du kan derfor anvende boligen som et fritidshus eller som et ekstra hjem. Dog er fordelen ved en flexbolig i modsætning til et egentligt fritidshus, at det er nemt og ubureaukratisk at flytte permanent ind i huset og bruge det som helårsbolig, hvis du skulle få lyst til det.
  • Du kan til enhver tid selv opsige flexboligtilladelsen. Du skal bare give kommunen besked, så din BBR-meddelelse kan blive rettet. 
  • Hvis du gerne vil have en ekstraindtægt i perioder, hvor du ikke selv benytter flexboligen, må du gerne udleje den.​ Det foregår efter de samme regler, som hvis du ville udleje et almindeligt sommerhus og er reguleret af sommerhusloven. 

Læs mere flexboliger på www.flexbolig.nu

Nøgleord

Kontakter

Birgitte RønnowSektorchef for Strategi og Politik, Lolland Kommune

Tlf:29 38 83 19

Lene Rikke BressonCenterchef for Borger & Branding, Guldborgsund Kommune

Tlf:25 18 13 00

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Lolland Kommune iværksætter handleplan for byggesager18.4.2024 12:19:40 CEST | Pressemeddelelse

Klima-, Teknik- og Miljøudvalget bestilte i september 2023 en analyse af byggesagsbehandlingen i Lolland Kommune. Nu viser en brugertilfredshedsundersøgelse, at der blandt de fleste adspurgte er tilfredshed med sagsbehandlingen. Men der er også områder, hvor sagsbehandlingen kan gøres endnu bedre. Det viser den analyse, som Deloitte har foretaget for kommunen. Derfor har Klima-, Teknik- og Miljøudvalget nu vedtaget en handleplan.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye