Servér den bedste andesteg i julen 2020

Selvom vi også har traditioner til fastelavn, påske, halloween og måske også andre højtider og mærkedage, så er det julen, der stikker af med sejren, når det gælder både antallet af traditioner, og hvor mange dage fejringen strækker sig over. For mange starter julen allerede i slutningen af november eller først i december og slutter først til nytår eller en uge ind i januar. Men den kulminerer juleaften.
Langtidsstegt andesteg
Og juleaften skal maden bare være perfekt. Her er der ikke plads til slinger i valsen. Derfor har vi kontaktet Mads Vindfeld Andersen – også kaldet Madsvin, og som driver madbloggen af samme navn. Han deler gerne ud af sine gode råd, om hvordan du får den bedste andesteg.
En and kan tilberedes i ovnen eller på grillen, og det behøver ikke at tage mange timer at tilberede den – men det må godt!
For hvis det står til Mads Vindfeld Andersen, så får du det bedste resultat, hvis du langtidssteger din and. Og så har det den fordel, at det dufter i hele huset, så du og hele familien kan gå og samle appetit til duften af stegt and.
Gå i gang i god tid
At langtidsstege en and betyder ikke væsentligt mere arbejde til dig. Det betyder bare, at du skal i gang noget før, og at du skal hælde væde over anden nogle flere gange end ellers – ca. hver halve time. Du kan bruge din vanlige opskrift, du skal bare skrue ned for varmen og op for tiden.
Soigner anden, gnid den med salt indvendig og udvendig, og fyld den som du plejer. Mads fylder sin and med æbler, svesker og en halv appelsin i både, der er vendt med lidt timian. Appelsinen er dog kun med til at give saft og kraft. Den kasseres, når fyldet tages ud af anden.
Kom vand i en bradepande sammen med en eller to grøntsager – løg, pastinak, gulerod eller lignende – samt indmaden og vingespidserne fra anden. Heri kommer Mads også en halv appelsin i både.
Anden skal i en ovn, der er forvarmet til 200° C. Temperaturen skal straks skrues ned til 110° C. Efter 4½ time hældes det meste af væden i bradepanden fra – det skal du jo bruge til sovsen – og anden steger videre ved 180° C i en time, eller indtil skindet er sprødt. Hvis skindet ikke vil blive sprødt, så tænd for ovnens grill på 225° C, efter den sidste time ved 180° C. ”Men pas på,”, råder Mads, ”det går stærkt, så hold øje med det!”
Efter stegning skal anden hvile i mindst ½ time, før den parteres. Velbekomme!
Nøgleord
Kontakter
Mads Vindfeld Andersen
Tlf: 28572742
Site: madsvin.com
Billeder
Information om Nem Aftensmad
Madsvin.com er en madblog lavet af Mads Vindfeld Andersen. Over 3 millioner danskere har siden 2015 besøgt siden, hvor de har fundet opskrifter og læst om vin og mad.
Følg pressemeddelelser fra Nem Aftensmad
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Nem Aftensmad
Sådan redder du julen med sprød svær på flæskestegen3.12.2020 09:46:39 CET | Pressemeddelelse
For nogle danskere er det ikke rigtig jul, hvis ikke der er flæskesteg på menuen juleaften. Dog er det ikke helt nok, at der kommer flæskesteg på bordet. Der skal også være sprød svær, ellers er hele aftenen ødelagt. Så få reddet din jul med den hemmelige løsning på, hvordan flæskesværen på din flæskesteg med garanti bliver sprød og lækker.
Flere vælger alternativ mad til julefrokosten19.10.2020 03:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Mange vælger i dag at servere mad med flere grøntsager til julefrokosten. Det kan både være for at imødekomme de vegetarer og veganere, der måtte være rundt om bordet, men også for at gøre det nemmere at holde den slanke linje i løbet af december.
Wolt æder Hungry på Google: Wolt overhaler konkurrenterne en efter en!29.6.2020 01:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Flere og flere søger på nettet efter brandet Wolt. Hvis vi skal stole på Google er Wolt nu den 2. største take-away leveringstjeneste i Danmark kun overgået af Just-Eat. Det skyldes, at det er nemt at gå til, og de bringer mad ud fra et stort antal restauranter.