Sådan redder du julen med sprød svær på flæskestegen

Der findes mange gode råd og mange myter om, hvad du skal gøre, og hvad du absolut ikke skal gøre for at få flæskesværen på flæskestegen boblende og sprød.
- ”Stegen må ikke have været i fryseren.”
- ”Sværen skal ridses helt ned til kødet.”
- ”Du skal bare brune stegen ved kraftig varme i ovnen først.”
- ”Sværen skal koges først.”
- ”Sværene skal være absolut tørre.”
- ”Der skal masser af salt ned mellem sværene.”
Buddene og rådene er mange, og nogle af dem er gode nok, andre er fuldstændig værdiløse.
Her er løsningen!
Vi har allieret os med Mads Vindfeld Andersen, som er ekspert i at lave bl.a. populære, danske juleretter med mest mulig velsmag. Og han har givet os nogle fif til, hvordan han får sværen på sin flæskesteg knasende sprød hver gang – også selvom stegen har været opbevaret i fryseren og er tøet op til juleaften.
Det handler om snittet
Det handler bl.a. om snittet. Du skal tjekke, om stegen er ridset godt nok. For selvom du har købt din flæskesteg hos slagteren, og den allerede er ridset, kan der godt være nogle svær, som lige skal have en tur mere.
Sværen skal være ridset ned til kødet, men ikke ned i kødet. På den måde bliver der plads til godt med salt mellem sværene, samtidig med at hver enkelt svær får plads til både at boble udad og opad. Skærer du ned i kødet, er der stor sandsynlighed for at kødsaften vil gøre sværene bløde. Så det er om at være omhyggelig.
Sværen skal koges
Det næste gode råd fra Mads er, at sværen skal koges. Først skal stegen og sværene selvfølgelig drysses med salt, som gnides godt ned mellem sværene.
Stegen lægges med sværen nedad i et ovnfast fad med så meget vand – evt. med krydderurter og grøntsager i – at det dækker sværen. Fadet sættes i den 90 grader varme ovn i en halv time.
Derefter vendes den og steges med sværen opad, indtil stegen er færdigstegt.
Brug grillen
Hvis dine svær ikke er sprøde, når flæskestegen er færdig – måske er de stadig seje i den ene side – så kan det være fordi, at stegen ikke har stået lige. Det kan være en god idé at ”klodse” stegen op, så den står fuldstændig i vatter, hvis det kan lade sig gøre.
Er skaden sket, kan du få held med at give den en tur under grillelementet i ovnen, men pas på! Den får lynhurtig for meget.
Sprød svær dagen efter
Flæskesvær bevarer deres sprødhed i køleskabet, hvis du skærer dem af stegen med så lidt fedt som muligt. Pak sværene ind i bagepapir, og luk med en elastik. Så er sværene stadig sprøde dagen efter.
Nøgleord
Kontakter
Mads Vindfeld Andersen
Tlf: 28572742
Site: madsvin.com
Billeder
Information om Nem Aftensmad
Madsvin.com er en madblog lavet af Mads Vindfeld Andersen. Over 3 millioner danskere har siden 2015 besøgt siden, hvor de har fundet opskrifter og læst om vin og mad.
Følg pressemeddelelser fra Nem Aftensmad
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Nem Aftensmad
Servér den bedste andesteg i julen 20208.12.2020 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Julen er traditionernes tid. Udsmykningen af gaderne i byen, julepynten i alle hjemmene – både ude og inde – juletræet skal hentes hjem og pyntes, der skal klippes og klistres og julebages. Og så er der julefrokosterne og maden juleaften. I mange hjem rundt om i Danmark står der andesteg på menuen denne aften. Vi har undersøgt, hvordan du laver den bedste and nogensinde. Og vi deler gerne opskriften med dig.
Flere vælger alternativ mad til julefrokosten19.10.2020 03:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Mange vælger i dag at servere mad med flere grøntsager til julefrokosten. Det kan både være for at imødekomme de vegetarer og veganere, der måtte være rundt om bordet, men også for at gøre det nemmere at holde den slanke linje i løbet af december.
Wolt æder Hungry på Google: Wolt overhaler konkurrenterne en efter en!29.6.2020 01:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Flere og flere søger på nettet efter brandet Wolt. Hvis vi skal stole på Google er Wolt nu den 2. største take-away leveringstjeneste i Danmark kun overgået af Just-Eat. Det skyldes, at det er nemt at gå til, og de bringer mad ud fra et stort antal restauranter.