Flere vælger alternativ mad til julefrokosten

I mange familier og virksomheder er det blevet mere og mere normalt at servere alternative former for mad til julefrokosten. Selvom frikadeller, fiskefileter og æg med rejer stadig er lækre, deltager de fleste af os i dag i så mange julefrokoster, at vi ikke orker at skulle spise det tre eller fire gange i løbet af en måned.
Udover at vi savner noget variation i julemaden, er der også flere og flere, der har diæter, der ikke passer særligt godt med den traditionelle julemad. Det kan for eksempel være vegetarer, der hverken spiser kød eller fisk, og veganere, der heller ikke spiser æg og mælkeprodukter.
Endelig er der selvfølgelig også hensynet til den slanke linje, der vejer tungt for mange. Hvis du hver weekend i december sidder og stopper dig med julemad, kan du hurtigt regne med, at det kommer til at sætte sig på sidebenene. Det kan tage lang tid at tabe det igen efter nytår.
Flere grøntsager på julefrokostbordene
De forskellige hensyn til ændrede madvaner og den slanke linje betyder alt i alt, at der er kommet langt flere grøntsager på julefrokostbordene, end der har været tidligere. For eksempel er det i dag helt normalt, at der er en eller flere lækre og mættende måltidssalater på bordene.
En salat kan dog sagtens tage udgangspunkt i de andre ingredienser, der også er populære til jul. For eksempel er der mange, der bruger at servere en rødkålssalat eller en salat med grønkål. Dem kan du for eksempel toppe med mandler, appelsin og bær, der passer til årstiden.
Ved at være lidt kreativ er der altså masser af måder, hvorpå det er muligt at servere lidt anderledes mad, der stadig er meget julet, til julefrokosten. Præcis som mange allerede er begyndt at gøre.
Læs mere på den store guidehjemmeside Julefrokost Mad.
Billeder
Information om Nem Aftensmad
Følg pressemeddelelser fra Nem Aftensmad
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Nem Aftensmad
Servér den bedste andesteg i julen 20208.12.2020 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Julen er traditionernes tid. Udsmykningen af gaderne i byen, julepynten i alle hjemmene – både ude og inde – juletræet skal hentes hjem og pyntes, der skal klippes og klistres og julebages. Og så er der julefrokosterne og maden juleaften. I mange hjem rundt om i Danmark står der andesteg på menuen denne aften. Vi har undersøgt, hvordan du laver den bedste and nogensinde. Og vi deler gerne opskriften med dig.
Sådan redder du julen med sprød svær på flæskestegen3.12.2020 09:46:39 CET | Pressemeddelelse
For nogle danskere er det ikke rigtig jul, hvis ikke der er flæskesteg på menuen juleaften. Dog er det ikke helt nok, at der kommer flæskesteg på bordet. Der skal også være sprød svær, ellers er hele aftenen ødelagt. Så få reddet din jul med den hemmelige løsning på, hvordan flæskesværen på din flæskesteg med garanti bliver sprød og lækker.
Wolt æder Hungry på Google: Wolt overhaler konkurrenterne en efter en!29.6.2020 01:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Flere og flere søger på nettet efter brandet Wolt. Hvis vi skal stole på Google er Wolt nu den 2. største take-away leveringstjeneste i Danmark kun overgået af Just-Eat. Det skyldes, at det er nemt at gå til, og de bringer mad ud fra et stort antal restauranter.