Små hunde hitter – men tænk dig om: Små hunde har også store behov
En våd snude og et par bløde poter er noget, som mange danskere har en svag side for. Hunden er nemlig danskernes foretrukne kæledyr. Og det har sjældent været mere udtalt end under corona-krisen.
Nye tal fra Dansk Kennel Klub viser, at i forhold til august og september sidste år, blev der registreret 26 procent flere hunde i de danske hjem, og særligt små hunde har vakt begejstring hos danskerne. En tendens der ikke overrasker adfærdskonsulent hos DKK, Lise Lotte Christensen.
– Fælles for mange af de mindre hunderacer er, at de lettere tilpasser sig ejerens liv end større racer. I en travl hverdag er de små hunde nemmere at have med på farten og kræver ikke samme plads i hjemmet, som store hunde, siger hun.
– Men alle hunde, uanset størrelse, skal både socialiseres og trænes. Der ser vi, at corona-karantæne har været en god mulighed for en god start med hunden, hvor den trygt kan tilvænnes familiens rutiner og træne alenetid i hjemmet.
En opgørelse fra Dansk Hunderegister viser, at blandt andre racerne Fransk Bulldog og Shih Tzu er højt på ønskelisten.
Små hunde kan også have store problemer
Når flere lader sig overtale af de små hundes udseende, overser man, at under overfladen gemmer der sig også udfordringer. Små hunde har nemlig ofte særlige krav til pleje og helbred, som kræver grundig research inden valget falder på en af dem.
Det fortæller Britt Bækbo Holm, der er dyrlæge hos veterinærvirksomheden Virbac. Hun fremhæver tre vigtige faktorer, som fremtidige hundeejere bør overveje om de er klar til at tage ansvar for, inden valget falder på en mindre hund.
Tænderne er udsat: Små hunde har ofte store tandproblemer. Flere af dem kræver forebyggende tandpleje og allerbedst tandbørstning. Et fast årligt forebyggende tandtjek hos dyrlægen hvor tandsten fjernes vil også være gode foranstaltninger. Uden forebyggelse kan hunden danne parodontose der, foruden tand- og mundsmerter, kan udvikle sig til infektion, som kan spredes gennem blodbanerne og give anledning til små betændelser andre steder i kroppen. Samme betændelse kan også sætte sig omkring tandroden og danne tandbyld, som kræver at tanden opereres ud.
Aktivering er vigtig: Små ben betyder ikke mindre aktivering af hunden. Gode gåture og leg er også vigtig for små hunde. På linje med de store hunde veksler behovet blandt de små hunderacer. Hvis hverdagen er hektisk og travl, bør man undersøge på forhånd, hvad hunden har brug for af motion og aktivering. Uden den nødvendige aktivering går det ud over hundens fysiske og mentale velbefindende, hvilket på den lange bane skaber adfærdsproblemer.
Nuttethedsfaktoren: Det er med hjertet og følelser, at vi vælger vores næste pelsede ven. Og selvom mange af de små hunde let vinder vores hjerter, er det vigtigt at sætte sig ind i de enkelte hunderacer. Både adfærd og behov veksler i høj grad fra race til race. Derfor er det vigtigt, at både hund og ejer matcher hinandens tid og krav. Dansk Kennel Klubs portal købhund.dk er et godt sted at læse om hunderacerne forskellige baggrund og behov.
Dansk Hunderegisters mest populære hunde: 1. Labrador, 2. Bichon Havanais, 3. Golden Retriever, 4. Fransk Bulldog, 5. Schæfer, 6. Shih tzu, 7. Coton de Tulear, 8. Svensk/Dansk Gårdhund, 9. Malteser, 10. Cavalier King Charles Spaniel.
Nøgleord
Kontakter
Kontaktoplysninger
Sarah Appel
Marketingschef, Virbac Danmark A/S
(+45) 27 90 27 92
sarah.appel@virbac.dk
Billeder
Links
Information om Virbac Danmark A/S
Virbac er et af de førende veterinære medicinalvarefirmaer, og har i dag til huse i verdens syvende største veterinærlaboratorium i Nice. Virbac sætter dyrs helbred i første række, blandt andet indenfor forebyggelse og tandpleje hos hunde og katte. Læs mere på www.virbac.dk
Følg pressemeddelelser fra Virbac Danmark A/S
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Virbac Danmark A/S
Forstørret prostata er et overset problem hos hanhunde11.1.2021 07:25:00 CET | Pressemeddelelse
Ikke-kastrerede hanhunde er i risikozonen for overvækst i prostataregionen, men mange dyrlæger og ejere er ikke opmærksomme på problemet, og det kan volde menneskets bedste ven unødigt ubehag og smerter.
Dyrevelfærdsloven løser ikke problemet for landets hjemløse katte30.12.2020 06:23:00 CET | Pressemeddelelse
Fra første januar træder den nye dyrevelfærdslov i kraft. Men loven alene løser ikke problemet med det stigende antal katte, der finder vej til de danske internater. Der skal også handles, opfordrer Kattens Værn.
Coronakrisen har fået danskerne til at gå i hundene28.12.2020 09:12:00 CET | Pressemeddelelse
Danskernes interesse for at få en hund er eksploderet under coronakrisen, lyder det fra Dansk Kennel Klub, som melder om 26 procent flere registreringer. Dyrlæge giver råd til at finde den hund, der passer dig bedst.
Bulder og brag står for døren: Få dit kæledyr godt gennem nytåret18.12.2020 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Året er endelig ved at være slut, og det skal som vanligt fejres med sang, dans – og fyrværkeri i store mængder. For hunde og katte er dagen dog ikke sjov. Dyrlæge giver fem råd til at hjælpe dyr gennem nytåret.
Juleforkælelse truer din hund: Undgå julefedme hos din firbenede ven1.12.2020 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
I den søde decembertid er det vigtigt at skelne mellem egne og hundens behov, når det kommer til mad og motion. Dyrlæge giver tre vigtige råd til, hvordan du er god ved din hund under festlighederne.