Det Kriminalpræventive Råd

Den Kriminalpræventive Pris går til SSP-leder

Del
Social- og indenrigsminister Astrid Krag har netop udråbt SSP-leder Helle Midskov Brynaa og projektet ’Hvem styrer orkestret’ fra Vejle Kommune til vinder af Den Kriminalpræventive Pris 2020. Udover æren følger 50.000 kroner.
Social- og inderigsminister Astrid Krag overrakte Den Kriminalpræventive Pris tilSSP-leder Helle Midskov Brynaa. Foto: Det Kriminalpræventive Råd
Social- og inderigsminister Astrid Krag overrakte Den Kriminalpræventive Pris tilSSP-leder Helle Midskov Brynaa. Foto: Det Kriminalpræventive Råd

Til masser af klapsalver i Operaen overrakte social- og indenrigsminister Astrid Krag årets kriminalpræventive pris til SSP-leder Helle Midskov Brynaa, der står i spidsen for projekt ’Hvem Styrer Orkesteret’ fra Vejle Kommune. Projektet har foreløbig uddannet 500 fagfolk i at holde børn og unge ude af kriminalitet.

”Jeg er slet ikke i tvivl om, at I er med til at forebygge, at unge havner i kriminalitet. Så stort tillykke med prisen og tak for jeres arbejde”, sagde social- og indenrigsminister Astrid Krag.

I projektet 'Hvem styrer orkestret' bliver lærere, pædagoger og klubmedarbejdere uddannet i at forebygge mistrivsel, fravær og kriminalitet. Der er særligt fokus på elever, der er i risiko for at fravælge skolen og havne i misbrug og en kriminel løbebane. Målet er at give børn og unge ’et godt liv’ og gøre dem mere robuste over for livets udfordringer.

SSP-leder Helle Midskov Brynaa, der er initiativtager til projektet, modtog prisen. Ministeren mente, at hun og projektet i den grad fortjener prisen.

”Jeg er meget imponeret over, hvor helstøbt jeres uddannelse er. I belønnes for jeres helhedsorienterede tilgang og tværfaglige tænkning. I er en inspiration for andre aktører, der arbejder med at forebygge kriminalitet. Derfor ser jeg også et stort potentiale i at udbrede jeres uddannelse til andre kommuner”, sagde Astrid Krag.

En meget rørt Helle Midskov Brynaa takkede mange gange for prisen:

"Det er bare helt fantastisk rørende at stå her i dag. Kriminalitetsforebyggelse starter fra den dag barnet bliver født, og derfor har vi også lavet denne uddannelse fra sundshedsplejersker og helt op til voksne", sagde hun, inden hun takkede en lang række samarbejdspartnere, som også tydeliggjorde, hvor bredt et samarbejde HSO er. 

Det var et foredrag med den svenske kriminolog Per-Olof Wikströms, som fik Helle Midskov Brynaa til at starte uddannelsen i sin tid. 

"Han sagde, hvad ligger der bag de 96 procent af befolkningen, der ikke havner i kriminalitet, og det var det, der fangede mig. Der kan man finde svaret i, hvordan vi kan forebygge kriminalitet”, sagde Helle Midskov Brynaa. 

De øvrige nominerede til Den Kriminalpræventive Pris 2020 var Lommevending til Behandling og SIKKER SHOPPING. Se mere om de nominerede på Det Kriminalpræventive Råds hjemmeside: https://dkr.dk/nyheder/2020/nov/den-kriminalpraeventive-pris-2020/


Fakta om Hvem Styrer Orkestret (HSO)

  • Der er uddannet omkring 500 medarbejdere på tværs af fagligheder.
  • Helle Midskov Brynaa, som er SSP-leder i Vejle Kommune, er kvinden bag projektet.
  • Hun har sammen med en række fagpersoner udarbejdet HSO-uddannelsen, som er baseret på 30 års forskning. Uddannelsen tager udgangspunkt i den svenske kriminolog Per-Olof Wikströms teori om kriminalitetsforebyggelse.

 

Fakta om Den Kriminalpræventive Pris

  • Prisen har til formål at sætte fokus på kriminalitetsforebyggende arbejde i lokalområderne, opmuntre til kriminalitetsforebyggende initiativer og øge bevidstheden om vigtigheden af kriminalitetsforebyggelse blandt enkeltpersoner, organisationer, foreninger og myndigheder.
  • Vinderen af Den Kriminalpræventive Pris 2020 modtager, ud over æren, 50.000 kroner.


Kontakt:

Det Kriminalpræventive Råd
Pressemedarbejder Charlotte Ruge
cru@dkr.dk / 41 74 73 80

Hvem Styrer Orkesteret (HSO)
SSP-leder i Vejle Kommune
Helle Midskov Brynaa
hembr@vejle.dk / 29 60 90 02

Firehøjeskolen
Skoleleder Bjarne Kyneb (som har indstillet Helle)
BJAKY@vejle.dk/ 27 12 78 51

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Social- og inderigsminister Astrid Krag overrakte Den Kriminalpræventive Pris tilSSP-leder Helle Midskov Brynaa. Foto: Det Kriminalpræventive Råd
Social- og inderigsminister Astrid Krag overrakte Den Kriminalpræventive Pris tilSSP-leder Helle Midskov Brynaa. Foto: Det Kriminalpræventive Råd
Download

Information om Det Kriminalpræventive Råd

Det Kriminalpræventive Råd
Det Kriminalpræventive Råd
Artillerivej 55
2300 København S

45 15 36 50http://www.dkr.dk

Det Kriminalpræventive Råd arbejder for at forebygge kriminalitet og skabe et tryggere samfund. 

Følg pressemeddelelser fra Det Kriminalpræventive Råd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kriminalpræventive Råd

Stor Christiansborg-konference: Bandekriminalitet knækkes med øget forebyggelse7.2.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Rockere og bander står bag drab, vold og narkohandel, og de seneste års strafskærpelser har langt fra løst problemerne. Derfor skal der satses meget mere på forebyggelse i bl.a. kommuner og foreninger. Det Kriminalpræventive Råd samler i dag justitsministeren, retsordførere, borgmestre, politiet og eksperter til en konference om, hvordan rocker- og bandekriminalitet forebygges mest effektivt, så færre unge ender i kriminelle miljøer.

Samtykke på skoleskemaet skal bidrage til færre overgreb10.1.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse

Siden 2021 har samleje uden samtykke været en voldtægt, men mange unge er i vildrede med, om de har fået ja eller nej til sex – de efterspørger viden om samtykke. Det Kriminalpræventive Råd lancerer derfor nyt undervisningsmateriale, der skal sætte gang i diskussioner om grænser, signaler og samtykke. Alle unge – og ikke kun gymnasieelever – bør undervises i grænser og samtykke, lyder opfordringen.

150.000 ofre for it-kriminalitet: Danskerne overvurderer egne digitale evner22.11.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Omkring 150.000 danskere udsættes hvert år for it-kriminalitet, viser en netop offentliggjort offerundersøgelse, som Justitsministeriet, Rigspolitiet og Det Kriminalpræventive Råd står bag. Danskerne overvurderer egne evner til at spotte digital svindel, og det fører til store økonomiske tab. Tag dig god tid, når du færdes online og gør en aktiv indsats for at undgå online svindel, lyder det fra Det Kriminalpræventive Råd.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye