Lolland Kommune

Hestehovedets ikoniske badebro skal udvides med sauna

Del
Nakskovs ikoniske badebro skal renoveres, og en sauna vil stå klar i foråret 2021. Det er blevet muliggjort med midler fra Realdanias kampagne Underværker, Nordea-fondens Kystpulje og senest Nakskov 2030. Nu er alle nødvendige tilladelser opnået, og realiseringen af projektet kan gå i gang.
Badebroen på Hestehovedet
Badebroen på Hestehovedet

Formålet med projektet er at etablere en sauna med omklædningsrum, der kan skabe mere attraktive rammer for at vinterbade på Hestehovedet. Saunaen etableres i forbindelse med det eksisterende badehus for enden af badebroen, der udbygges til at indeholde både sauna og omklædningsrum.

Maria Pryds Mikkelsen, som er vinterbader, fremhæver, hvilken værdi det har for området og vinterbaderne, at saunaen etableres:

"At have en sauna på broen vil kunne fuldende min vinterbade-oplevelse. Lysten til at hoppe i varmt tøj og skynde sig hjem vil nu blive afløst af en tur i en varm sauna og endnu flere dyp i vandet. En del bader sammen om morgenen og hygger sig i det fællesskab, så det sociale aspekt, der er i at vinterbade og få varmen i en sauna, må bestemt ikke underkendes," siger Maria.

I projektet er der desuden sat midler af til en gennemgribende renovering af badebroen, der er et ikonisk varetegn for Hestehovedet. I snart 30 år har badebroen og det varme badevand tiltrukket mange besøgende om sommeren såvel som friske vinterbadere, når temperaturen er i frit fald i de koldere måneder. Sammen med skiftende påvirkninger fra vind og vejr har det sat sine spor. Broen trænger derfor til en kærlig hånd, så borgere og besøgende i Nakskov kan have glæden af broen mange år frem i tiden.

Kirsten Sydendal, formand for Lolland-Falster Lovestorm, er overbevist om, at en renovering af badebroen har en positiv betydning for lokalområdet og udtaler:

"Jeg er sikker på, at projektet vil give badebroen et tiltrængt og kærkomment løft, og at Lovestormerne som resultat vil kvittere med endnu flere besøg, fotos og positiv borgerdrevet formidling, der gavner hele vores område."

Til projektet tilknyttes By og Landskab som arkitektrådgiver, der skal være med til at sikre, at ombygningen sker i overensstemmelse med badebroens eksisterende arkitektoniske kvaliteter og form. Herudover inddrages de eksisterende interessenter, herunder vinterbadere og foreninger i arbejdet omkring design og udformning af saunaen. Arkitektrådgiver By og Landskab ser frem til projektet og udtaler:

"Arkitekt Philip Rasmussen fra By og Landskab tegnede broen tilbage i 1992, derfor har vi også en helt særlig tilknytning til broen. Vi ser opgaven som en meget fin og spændende samskabelsesproces mellem Lolland Kommune og Nakskov 2030, brugere af badebroen, foreninger og erhverv på Hestehovedet og By og Landskab, hvor alle er lige vigtige for processen."

Starten på projektet på Hestehovedet glæder programdirektør i Nakskov 2030 Tim Jeppesen:

"Når nu vi begynder på Hestehovedet, er Nakskov 2030 i gang alle de tre steder, vores projekter er placeret. De projekter, vi nu gennemfører på Hestehovedet, vil være vigtige bidrag til at realisere vores mål om at udvikle og udbygge Hestehovedet som et rekreativt naturknudepunkt, hvor man kan se, bruge og mærke naturens og fjordens fantastiske kvaliteter," siger han.

Projektet med etableringen af saunaen gik i gang i slutningen af oktober, og projektet udvikles over efteråret og året ud. Selve udførelsen af projektet vil ske i foråret 2021, og saunaen forventes at kunne tages i brug i slutningen af foråret 2021.

Projektet er finansieret af tre parter: Realdanias Underværker, som har tildelt 900.000 kr. til projektet, Nordea-fondens Kystpulje, der har givet 400.000 kr. og Nakskov 2030, som har afsat 200.000 kr. til projektet på Hestehovedet.

Fakta om Nakskov 2030

Nakskov 2030 gennemføres i et partnerskab bestående af Lolland Kommune, A.P. Møller Fonden og Realdania.

Nakskov 2030 er et ambitiøst initiativ, der skal sende Nakskov godt ind i fremtiden. Målet er en langsigtet positiv udvikling i Nakskov, som skal være en levende og attraktiv by for både borgere, besøgende og erhvervsdrivende og en stærk hovedby for hele Lolland. Initiativet bygger på grundige analyser og på udviklings- og investeringsplanen ’Nakskov 2030’, som er vedtaget i Lolland Kommune i 2019.

Nakskov 2030 koncentrerer udviklingen tre steder: I bymidten, på havnen og omkring Hestehoved og fjorden. Her skal en række konkrete projekter tilsammen skabe bedre byrum og nye oplevelser med udgangspunkt i områdets særlige kvaliteter: Den historiske bymidte, den rå industrihavn og den trygge og rolige Nakskov Fjord.

Nøgleord

Kontakter

Tim JeppesenProgramdirektør for Nakskov 2030

Tlf:40 89 41 24

Billeder

Badebroen på Hestehovedet
Badebroen på Hestehovedet
Download

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Lolland Kommune iværksætter handleplan for byggesager18.4.2024 12:19:40 CEST | Pressemeddelelse

Klima-, Teknik- og Miljøudvalget bestilte i september 2023 en analyse af byggesagsbehandlingen i Lolland Kommune. Nu viser en brugertilfredshedsundersøgelse, at der blandt de fleste adspurgte er tilfredshed med sagsbehandlingen. Men der er også områder, hvor sagsbehandlingen kan gøres endnu bedre. Det viser den analyse, som Deloitte har foretaget for kommunen. Derfor har Klima-, Teknik- og Miljøudvalget nu vedtaget en handleplan.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye