Løgismose

Ny mælk fra Løgismose er starten på en bæredygtigheds-bevægelse

Del
I samarbejde med Netto lancerer Løgismose nu en økologisk gårdmælk, som både anbefales af Dyrenes Beskyttelse og bærer alle tre statslige dyrevelfærdshjerter. Minimælken er starten på ’Mælkebevægelsen’, som vil fremme klimatiltag, biodiversitet og dyrevelfærd på danske gårde.
Kroghsminde. Foto: Martin Kaufman
Kroghsminde. Foto: Martin Kaufman

Forbrugerne ønsker mere bæredygtighed:

Knapt halvdelen af danske forbrugere går op i, at deres fødevarer er bæredygtige, mens hver tredje ønsker at købe produkter med lav klimabelastning. Det viser de seneste tal fra Madkulturen, der er en selvejende institution under Miljø- og Fødevareministeriet. 

”Det er glædeligt, at forbrugerne vil den bæredygtige udvikling, og det vil vi også i Løgismose,” siger direktør, Charlotte Nilsson Norby, og uddyber: 

”Med lanceringen af Løgismose Gårdmælk Mini i Netto giver vi en betragtelig del af befolkningen lettere adgang til at købe en økologisk, dansk mælk produceret med særlig omtanke for både klimaudfordringer, biodiversitet, økologi og dyrevelfærd – sidstnævnte med den højest mulige statslige certificering på 3 dyrevelfærdshjerter.”
 

En mælkebevægelse til inspiration for alle:

Løgismose Gårdmælk Mini kommer fra det økologiske landbrug Kroghsminde udenfor Varde. Her arbejder landmand Jens Krogh ambitiøst med klima, dyrevelfærd og biodiversitet. Ja, faktisk kaldte Fødevareminister Mogens Jensen (S) gården for ”et billede på fremtidens landbrug” ved sit besøg i 2019. Læs om Kroghsmindes konkrete tiltag under ’Fakta’.

For Løgismose og Naturmælk - hvis økologiske andelshavere som f.eks. Kroghsminde leverer mælk til Løgismoses mejeriprodukter - er udviklingen af fremtidens bæredygtige landbrug alfa omega. Derfor bliver den nye gårdmælk spydspids for arbejdet med en decideret mælkebevægelse. 

”I Danmark har vi nogle særligt visionære landmænd og -kvinder, som træffer aktive valg i forhold til dyrevelfærd, klimaforandringer og miljøbevarelse ved bl.a. at styrke biodiversiteten og drifte økologisk. Vi vil gerne fremme deres ambitioner, og derfor går 1 krone fra hver liter solgt mælk til at få endnu flere gårde med i Mælkebevægelsen,” fortæller Charlotte Nilsson Norby, og slutter:

”Men en bevægelse er intet uden branchen, detailhandlen og forbrugernes aktive deltagelse. Derfor håber vi, at vi med den nye gårdmælk og tankerne bag Mælkebevægelsen kan inspirere både os selv og andre til at blive mere bæredygtige i ordets bredeste forstand.”
 

For at en landmand kan komme i betragtning til Mælkebevægelsen, stilles der 6 krav, som ubetinget skal være opfyldt: 

 • Landmanden skal have udarbejdet en klimahandlingsplan, hvor landmanden forpligter sig til at reducere sin klimabelastning gennem aktive handlinger.

 • Gården skal være godkendt til 3-Hjerter: Den højeste anerkendelse fra miljø- og fødevaremyndighederne på, at dyrevelfærden er i top.

 • Gården skal være godkendt af Dyrenes Beskyttelse.

 • Gården skal skabe og gennemføre tiltag, som øger biodiversiteten.

 • Landmanden skal deltage i en staldskole eller en udviklingsgruppe.

 • Landmanden skal deltage aktivt som ambassadør for Mælkebevægelsen.

Fakta om Løgismose Økologisk Gårdmælk Mini og Mælkebevægelsen:

 • Løgismose Økologisk Gårdmælk Mini er blandt de første mælkeprodukter på det danske marked, som både bærer det røde økologimærke, de tre statslige dyrevelfærdshjerter og mærket ”Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse”.

 • Landmand Jens Krogh arbejder på gården Kroghsminde ved Varde målrettet på at modarbejde de globale klimaforandringer. Af konkrete initiativer kan nævnes egen vindmølle, biogasanlæg til afgasning, fokus på el- fremfor dieselkøretøjer og en særlig tilgang til sædskifte på markerne med fokus på kulstofbinding.

 • Siden 1995 har Kroghsminde været omlagt til økologi. Økologisk landbrug værner ikke kun om flora og fauna, men også kvaliteten af vores grundvand.

 • For at opnå de tre statslige dyrevelfærdshjerter, stilles der særlige krav langt ud over gældende minimumslovgivning omkring bl.a. græsning, plads og velvære i stalden. 

 • For at støtte Mælkebevægelsen og dermed interessen for mælk fra gårde med særlig omtanke for dyr og vores natur, går 1 kr. fra salget af hver liter mælk til at styrke bæredygtig udvikling blandt Naturmælks andelshavere. 

 • Endnu en landmand og andelshaver i Naturmælk er allerede klar til at blive en del af Mælkebevægelsen. Han hedder Finn Johannsen og har siden 1986 drevet økologisk landbrug ved Tinglev i Sønderjylland. 

 • Naturmælks andelshavere leverer mælk til Løgismoses mejeriprodukter. 

 • Løgismose Økologisk Gårdmælk Mini er allerede landet på hylderne i Netto koster 12,95 kr. for en liter.

 • Læs mere om Løgismoses nye Gårdmælk på dettte link. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Kroghsminde. Foto: Martin Kaufman
Kroghsminde. Foto: Martin Kaufman
Download
Kroghsminde. Foto: Martin Kaufman
Kroghsminde. Foto: Martin Kaufman
Download
Løgismose økologisk Gårdmælk Mini. Foto: Martin Kaufman
Løgismose økologisk Gårdmælk Mini. Foto: Martin Kaufman
Download
Landmand Jens Krogh og hans kone Lisbeth fra gården Kroghsminde ved Varde. Foto: Martin Kaufman
Landmand Jens Krogh og hans kone Lisbeth fra gården Kroghsminde ved Varde. Foto: Martin Kaufman
Download
Kroghsminde. Foto: Martin Kaufman
Kroghsminde. Foto: Martin Kaufman
Download
Kroghsminde. Foto: Martin Kaufman
Kroghsminde. Foto: Martin Kaufman
Download

Information om Løgismose

Løgismose
Løgismose
Ny Vestergade 2
5672 Broby

https://loegismose.dk/

SMAG, HOLDNING OG HÅNDVÆRK

Smagen er Løgismoses kompas. I de sidste 55 år har vi ikke lavet andet end at smage. Vi har smagt på og særligt udvalgt alle de vine og delikatesser, som du kan finde i vores sortiment, vores kokke smager på alle måltider lavet i køkkenet på Nordre Toldbod, og vi har smagt og udviklet de snart 100 Løgismose-produkter, du kan finde i Netto. Vi laver faktisk ikke andet hver eneste dag end at smage. Og det er på baggrund af smagen, at vi træffer vores beslutninger. Det er det, vi mener med, at smagen er vores kompas.

Følg pressemeddelelser fra Løgismose

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Løgismose

Information vedrørende tilbagekaldelse af Løgismose fiskefrikadeller10.11.2022 15:31:48 CET | Pressemeddelelse

Fødevarestyrelsen oplyste den 9. november i en pressemeddelelse, at særlige partier af fiskefrikadeller er tilbagekaldt fra markedet grundet fund af listeria-bakterie. Jeka Fish A/S, som producerer to typer fiskefrikadeller for Løgismose har nu valgt at tilbagekalde alle produkter for at minimere sundhedsrisikoen. De tilbagekaldte varer er fjernet fra alle hylder i butikkerne, men har man fiskefrikadeller produceret i den særlige periode, skal man skille sig af med dem.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye