
Hunde reducerer stress hos studerende: Få ekspertens gode råd til køb af hund

Studiestart står for døren på landets uddannelser. Men pres fra studie,- og privatliv trigger stress hos hver tredje nye studerende, er konklusionen i en rapport fra Danmarks Evalueringsinstitut.
På den anden side af Atlanten kæmper de studerende også med stress og manglende overskud. Men det har vist sig, at
tid med hunde er en effektiv metode at reducere stress blandt unge. Det er konklusionen i en amerikansk undersøgelse. Ikke nok med, at deltagerne i undersøgelsen blev mindre stresset af at tilbringe tid med menneskets bedste ven, de fik også mere energi, en bedre koncentration og en øget lykkefølelse. Til sammenligning havde terapi uden det firbenede medlem ikke samme effekt.
Der har dog længe været evidens for, at båndet mellem mennesker og dyr kan reducere koncentrationen af stresshormonet kortisol, ifølge Bo Netterstrøm, der er seniorforsker dr. med. og stressekspert.
– Vi mennesker er sociale væsner, som har brug for kommunikation og berøring. Det kan derfor være givende for os at nusse og lege med en hund, da det afleder tankerne fra problemer, der for eksempel relaterer sig til stress.
Tænk hundekøbet grundigt igennem
Det er dog vigtigt at huske, at dyr og mennesker påvirker hinanden gensidigt. Derfor skal studerende også tænke sig grundigt om, inden de investerer i et firbenet pelsdyr, mener Britt Bækbo Holm, der er dyrlæge hos veterinærvirksomheden Virbac.
– Et stresset menneske kan ende med at stresse hunden, så man skal være helt sikker på, hvad man går ind til. Vi har nemlig alt for ofte set folk – og særligt unge mennesker – være for impulsive i deres beslutning om at købe hund. Hvad der begynder som en sød og hyggelig ven, ender for nogle som en klods om benet, fortæller hun.
Følg derfor dyrlægens vigtige overvejelser, inden du investerer penge og kærlighed i en hund.
Har du råd til en hund?
Økonomien er for de fleste på S.U. ganske presset. Du skal derfor overveje grundigt, om du har plads i økonomien til at holde hund. Sørg for at lægge et budget, så du er sikkert på, at du også sidst på måneden har råd til både hundefoder, legetøj og dyrelægebesøg.
Har du tid til en hund?
Det er tidskrævende at opdrage en hund. Hundeejerskabet er derfor en mindre god idé, hvis din firbenede ven skal være alene mange timer om dagen. Generelt bør du afsætte minimum to timer hver dag til at pleje din hund og gå tur. Men to timer er ikke alene nok; din hund skal have samvær gennem hele dagen, da de som regel hviler bedst, når ejerens er i nærheden. Kan man opdrage ens hund til at være en del af hverdagen, er det super for både hund og ejer.
Har du plads til en hund?
Som studerende er der stor sandsynlighed for, at du har få kvadratmeter at boltre dig på. Og i forhold til at have hund, spiller det faktisk ikke nogen stor rolle. Hvis bare der er plads til en kurv, er der i min optik plads nok til en hund. Jeg har set mange eksempler på, at hunde i små lejligheder faktisk har et bedre hundeliv end hunde i store villaer, da de kommer meget mere ud at gå fremfor bare at blive lukket ud i haven.
Nøgleord
Kontakter
Sarah Appel
Marketingschef, Virbac Danmark A/S
(+45) 27 90 27 92
sarah.appel@virbac.dk
Billeder
Links
Information om Virbac Danmark A/S
Virbac er en af verdens førende veterinære medicinalvarefirmaer, og er i dag repræsenteret i mere end 100 lande verden over. Læs mere på www.virbac.dk
Følg pressemeddelelser fra Virbac Danmark A/S
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Virbac Danmark A/S
Forstørret prostata er et overset problem hos hanhunde11.1.2021 07:25:00 CET | Pressemeddelelse
Ikke-kastrerede hanhunde er i risikozonen for overvækst i prostataregionen, men mange dyrlæger og ejere er ikke opmærksomme på problemet, og det kan volde menneskets bedste ven unødigt ubehag og smerter.
Dyrevelfærdsloven løser ikke problemet for landets hjemløse katte30.12.2020 06:23:00 CET | Pressemeddelelse
Fra første januar træder den nye dyrevelfærdslov i kraft. Men loven alene løser ikke problemet med det stigende antal katte, der finder vej til de danske internater. Der skal også handles, opfordrer Kattens Værn.
Coronakrisen har fået danskerne til at gå i hundene28.12.2020 09:12:00 CET | Pressemeddelelse
Danskernes interesse for at få en hund er eksploderet under coronakrisen, lyder det fra Dansk Kennel Klub, som melder om 26 procent flere registreringer. Dyrlæge giver råd til at finde den hund, der passer dig bedst.
Bulder og brag står for døren: Få dit kæledyr godt gennem nytåret18.12.2020 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Året er endelig ved at være slut, og det skal som vanligt fejres med sang, dans – og fyrværkeri i store mængder. For hunde og katte er dagen dog ikke sjov. Dyrlæge giver fem råd til at hjælpe dyr gennem nytåret.
Juleforkælelse truer din hund: Undgå julefedme hos din firbenede ven1.12.2020 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
I den søde decembertid er det vigtigt at skelne mellem egne og hundens behov, når det kommer til mad og motion. Dyrlæge giver tre vigtige råd til, hvordan du er god ved din hund under festlighederne.