Oliver Hendricks professor i reumatologi ved Dansk Gigthospital i Sønderborg
Oliver Hendricks har siden 2010 været specialeansvarlig overlæge i reumatologi og klinisk lektor på forskningsenheden på Dansk Gigthospital, som ejes og drives af Gigtforeningen.
”Vi er meget begejstrede for, at Syddansk Universitet har valgt Oliver Hendricks som Dansk Gigthospitals nye professor. Han kommer til at spille en central rolle i realiseringen af de visioner, vi har for hospitalet i de kommende år, hvor vi vil udvikle positionen som spydspids inden for reumatologisk behandling og rehabilitering, patientinddragelse og tværfaglighed. Samtidig er Oliver umådelig afholdt af både kolleger og patienter. De beskriver ham som inddragende, nærværende – og stædig. Han giver aldrig op – uanset hvor kompliceret og vanskeligt et patientforløb han står over for,” siger Gigtforeningens direktør Mette Bryde Lind.
Oliver Hendricks er født og opvokset i Essen ti Tyskland og er uddannet læge fra Duisburg-Essen Universitet i Tyskland i 1996, men har haft hele sit arbejdsliv i Danmark. Siden 2005 har han forsket i reumatologi og immunologi ved SDU, IRS, senest i en kombineret overlæge- og lektorstilling. Hans forskning dækker kvantitative og kvalitative aspekter i grænselandet mellem reumatologien, immunologien og den kliniske mikrobiologi. Nøgleord er inflammatorisk reumatologi, biokemi, tidlig diagnostik, biologiske og yderligere innovative behandlingsstrategier, men også avanceret patientkommunikation og -uddannelse har hans store interesse. Som centerprojektleder har han været involveret i oprettelsen af den nationale reumatologiske biobank (DRB). Han er både formand for Dansk Reumatologisk Selskab og Skandinavisk Reumatologisk Selskab. Oliver Hendricks bor i Gråsten med sin hustru, Yasmin Hendricks, der arbejder som specialpsykolog.
Kontakter
Leder af SUND-Kommunikation Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk
Billeder
Information om Syddansk Universitet
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Fem kommuner i centrum for nyt EU-projekt om langsigtet kystnær klimatilpasning14.11.2024 08:40:49 CET | Pressemeddelelse
Opdateringen af DMI’s klimaatlas taler sit tydelige sprog. Selv hvis verden stoppede alle udledninger af drivhusgasser i dag, vil havvandstandsstigningerne fortsætte langt ind i det næste århundrede. Samtidig vil stormfloder, som den vi oplevede i oktober sidste år, ramme os langt oftere end i dag. Nu skal et nyt dansk-tyskt projekt undersøge, hvordan vi som samfund griber denne nye virkelighed an set fra et borgerperspektiv.
Hospital og universitet er rykket tættere sammen – og det nyder patienterne godt af11.11.2024 12:57:11 CET | Pressemeddelelse
En række sygeplejersker på Sjællands Universitetshospital er i gang med en universitetsuddannelse på SDU samtidig med, at de arbejder i egen afdeling. Det giver viden, og det giver nye aktiviteter, der kommer patienterne til gode.
Thomas Stauffer Larsen udnævnt til klinisk professor i hæmatologi5.11.2024 12:35:35 CET | Pressemeddelelse
Professoratet er nyoprettet og centreret omkring behandling af lymfekræft. Professorater er oprettet som en kombinationsstilling mellem Klinisk Institut, Syddansk Universitet og Hæmatologisk Afdeling på Odense Universitetshospital.
Henrik Frederiksen er udnævnt til klinisk professor i hæmatologi5.11.2024 12:35:12 CET | Pressemeddelelse
Professoratet indebærer, at Henrik Frederiksen skal være forskningsleder for det hæmatologiske område. Professoratet er oprettet som en kombinationsstilling mellem Klinisk Institut, Syddansk Universitet (SDU) og Hæmatologisk Afdeling på Odense Universitetshospital (OUH).
Danske forskere vil bruge robotteknologi og AI til diagnosticering og behandling af kræft4.11.2024 11:23:10 CET | Pressemeddelelse
Forskere fra bl.a. Syddansk Universitet arbejder på at bruge robotteknologi og kunstig intelligens til at diagnosticere og behandle en række kræftformer. Løsningen kan være klar allerede om få år.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum