Unge bidrager til spil om corona-krisen og mental sundhed

Del
Forskere bruger nyt corona-spil til at gå i dialog med unge om deres mentale sundhed under corona-nedlukningen. Spillet indgår som en del af et forskningsprojekt, hvor unge sammen med forskere og designere skal udvikle nye former for formidling om mental sundhed, data og teknologibrug.

Forskere og unge mødes i Herning den 30. juni 2020 De unge skal selv være med til at fortolke og arbejde videre med deres besvarelser ved et fagligt og akademisk program på Herning Gymnasium den 30. juni. Her mødes ca. 200 gymnasie- og HF-elever fra Region Midtjylland med forskerne for at diskutere forskellige udfordringer i forbindelse med coronakrisen og udvikle bud på råd og løsninger, der kan hjælpe andre unge. Samtidigt inviterer forskerne de unge med i en videreudvikling af corona-spillet. Et forløb der kommer til at involvere en række gymnasieklasser hen over efteråret 2020.
CoronaGoHome er en del af et større forskningsprojektet, der vil gentænke forskningskommunikation med unge om mental sundhed, sundhedsdata og teknologibrug. Partnere i projektet er Institut for Folkesundhed (Aarhus Universitet), Forskningsenheden for Almen Praksis, ScienceAtHome (Aarhus Universitet), Science Museerne ved Aarhus Universitet, The Animation Workshop/VIA University College, Akademiet for Talentfulde Unge|Midt og Aarhus Kommune.

Se i øvrigt vedføjede pdf med uddybende oplysninger og kontaktadresse.

Nøgleord

Kontakter

Jacob Sherson, professor MSO og leder af ScienceAtHome, Institut for Fysisk og Astronomi ved Aarhus Universitet, sherson@phys.au.dk, 28 77 57 65
Anne Harrits, leder af Akademiet for Talentfulde Unge|Midt, anne@atumidt.dk, 28 51 91 53

Vedhæftede filer

Information om Aarhus Universitet Natural Sciences

Aarhus Universitet Natural Sciences
Ny Munkegade 120
8000 Aarhus C

8715 0000https://nat.au.dk/

Unge elever og forskere fra Aarhus Universitet udvikler spil hvor du er ministeren, som skal tage beslutninger. Tirsdag den 30. juni evaluerer forskere og 200 elever spillet i Herning.

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Natural Sciences

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Natural Sciences

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye