Erhvervslivet jubler: Aarhus Universitet åbner engelsksprogede it-uddannelser

Del

Tre nye, engelsksprogede bacheloruddannelser i IT skal fra 2025 tiltrække endnu flere studerende fra udlandet til Aarhus. Der er hårdt brug for arbejdskraft med stærke it-kompetencer, så nyheden vækker glæde i erhvervslivet.

Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund har netop godkendt tre nye it-uddannelser − Computer Science, Data Science og IT Product Development − på Aarhus Universitet. Nyheden vækker glæde i erhvervslivet, blandt andre hos Bankdata, der er ved at opføre et nyt hovedkvarter med plads til 600 medarbejdere i Lisbjerg ved Aarhus.

”Vi har allerede mange it-kandidater fra AU ansat, men vi har brug for mange flere. Vi kunne faktisk aftage hele årgange fra Datalogi, hvis vi var alene om konkurrencen. Derfor er det en rigtig god nyhed, at der nu bliver mulighed for at uddanne endnu flere studerende fra udlandet. Man kan roligt sige, at de falder på et tørt sted,” siger Esben Kolind Laustrup, direktør i Bankdata.

Aarhus Kommune arbejder målrettet på at trække flere internationale it-talenter til byen. Derfor er de tre nye it-uddannelser også en rigtig god nyhed på borgmesterkontoret.

”I Aarhus er jagten på internationalt talent vigtigere end nogensinde for at tackle nogle af vores tids største udfordringer: Virksomhedernes konkurrencekraft og vækst, hvor der er en enorm efterspørgsel på it-kompetencer f.eks. til kunstig intelligens og cybersikkerhed. Aarhus glæder sig til at tage imod de mange nye, udenlandske studerende,” siger borgmester Jacob Bundsgaard.

Samarbejde om de gode rammer

På Aarhus Universitet er der stor glæde over godkendelsen af de tre nye bacheloruddannelser.

”Vi er rigtigt glade for, at ministeren har givet grønt lys til de tre nye uddannelser. Vores it-uddannelser er internationalt anerkendt for et højt fagligt niveau, og vi har allerede meget stor international søgning til vores engelsksprogede kandidatuddannelser. Vi er derfor meget optimistiske omkring mulighederne for at uddanne endnu flere, når der også åbnes for internationalt bacheloroptag,” siger Kaj Grønbæk, institutleder på Institut for Datalogi, og fortæller, at mange udenlandske studerende bliver i Danmark og arbejder efter endt uddannelse:

”Sammen med kommunen og det lokale erhvervsliv vil vi sørge for både en god modtagelse af de nye studerende, men også at de bliver etablerede på arbejdsmarkedet. Vi har allerede god succes med fastholdelsen. Mere end to tredjedele af vores udenlandske kandidater er i arbejde i Danmark to år efter dimission, og det skyldes i stor grad, at det lokale erhvervsliv tilbyder dem studiejobs undervejs i uddannelsen.”

De første studerende på de nye uddannelser starter sommeren 2

Kontakter

Kaj Grønbæk, institutleder på Datalogi, der udbyder uddannelserne Computer Science og IT Product Development: kgronbak@cs.au.dk // 2149 5634

Jacob Schach Møller, institutleder på Matematik, der udbyder uddannelsen Data Science: jacob@math.au.dk // 6165 8791

Esben Kolind Laustrup, direktør i Bankdata: 3040 8888 // esl@bankdata.dk

Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus: Kontakt gennem pressekonsulent Lars Petersen, lp@aarhus.dk // 4185 4001

Rasmus Kerrn-Jespersen, kommunikationsrådgiver, Faculty of Natural Sciences, Aarhus Universitet: 3029 9056 // rkj@au.dk

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Natural Sciences

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Natural Sciences

Planters kommunikation med bakterier er afgørende for sundt mikrobiom og bæredygtig plantevækst15.5.2024 09:33:33 CEST | Pressemeddelelse

I et nyt tværfagligt studie har forskere opdaget, at kommunikationen mellem symbiotiske bakterier og bælgplanter spiller en afgørende rolle i opbygningen af et sundt mikrobiom omkring plantens rødder. Dette samarbejde understøtter ikke kun plantens næringsoptagelse, men påvirker også, hvilke bakterier der trives nær rødderne. Resultaterne, offentliggjort i Nature Communications, peger på betydningen af denne symbiose for bæredygtig plantevækst og landbrug.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye