Danske unge mener, det er for sent at redde klimaet – men de belønner virksomheder for grønne tiltag

Trods energiøer, brintfabrikker og genanvendelse af affald har mange danske unge mistet håbet på, at vi ved hjælp af grøn omstilling kan redde klimaet. Det viser Deloittes 9. årlige Millennial Survey, som undersøger millennial-generationen og generation z’s holdninger til verden, økonomi, virksomheder og trivsel.
Ifølge undersøgelsen mener 41 procent af de danske unge mellem 26 og 37, at den menneskeskabte globale opvarmning har skadet klimaet i en sådan grad, at det er for sent at rette op. Samtidigt falder andelen af millennials, der tror på, at grønne tiltag har en positiv effekt, markant, fra 34 procent sidste år til 21 procent i år.
”De unges manglende tro på, at vi kan vende udviklingen og gennemføre en effektiv grøn omstilling, som planeten gisper efter, er bekymrende. Det vidner om, hvor enorm klimaudfordringen er for hele vores samfund,” siger Camilla Kruse, people & purpose leader i Deloitte.
Unge ønsker den grønne kurs
Ifølge undersøgelsen fylder klimaforandringer og klodens velbefindende generelt meget hos danske millennials. Klimaforandringer er de unges største bekymring, efterfulgt af frygten for terrorisme og immigration, ligesom de unge først og fremmest ser på virksomhedernes miljøprofil, når de beslutter, hvorvidt de vil have noget med dem at gøre eller ej.
Således svarer 37 procent af de danske millennials, at de har indledt en relation til virksomheder, hvis produkter eller ydelser har en positiv miljøpåvirkning. Omvendt svarer næsten hver tredje, at de har vendt en virksomhed ryggen, såfremt deres miljøaftryk har været mere sort end grønt.
”Når det kommer til at tiltrække de største yngre talenter, så spiller bæredygtighed også en stadig større rolle. Der er god forretning i en bæredygtig strategi. Og vores undersøgelse understreger de unges krav om grønne produkter, og at hele samfundet slår helhjertet ind på en grøn kurs,” siger Camilla Kruse.
De unges tiltro til, at erhvervslivet har en positiv indflydelse på samfundet, har taget et dyk. Andelen falder til 47 procent i år fra 56 procent sidste år. Det store fald sker efter en lille stigning fra ’18 til ’19. Ifølge de danske millennials er det hovedsageligt NGO’erne, som påvirker samfundet positivt.
Deloittes danske millennial-undersøgelse er baseret på 300 interviews med millennials og den lidt yngre generation z. Undersøgelsen er en del af Deloittes globale Millennial Survey 2020 med 18.400 respondenter i 42 lande.
Nøgleord
Kontakter
Camilla Kruse, people & purpose leader, 30935385 / ckruse@deloitte.dk
Johannes Nørgaard, presseansvarlig, 60863444 / jonoergaard@deloitte.dk
Billeder

Links
Information om Deloitte
Følg pressemeddelelser fra Deloitte
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Deloitte
Deloitte fastslår: Medarbejderudvikling giver plus på bundlinjen28.3.2025 06:02:00 CET | Pressemeddelelse
Organisationer, der prioriterer personlig udvikling, kreativitet og fordybelse, klarer sig bedre økonomisk og skaber større værdi for samfundet. Det viser en ny, global undersøgelse fra Deloitte.
Virksomheders brug af AI i kraftig fremgang25.3.2025 06:10:00 CET | Pressemeddelelse
Selv om udbredelsen af generativ kunstig intelligens øges markant, er der stadig væsentlige barrierer på vejen, førend vi indfrier det fulde potentiale. En ny undersøgelse fra Deloitte indikerer samtidig, at adoptionen ikke helt kan følge med den teknologiske udvikling.
Deloitte udpeger fremtidens teknologiske tendenser: ”Alt er bundet op på AI"24.2.2025 06:10:00 CET | Pressemeddelelse
Hvilke teknologiske trends skal erhvervslivet og den offentlige sektor kende til for at få en strategisk fordel? Rådgivningsgigant og tech-partner Deloitte udpeger seks centrale tendenser med potentiale til at ændre måden, vi arbejder, interagerer og laver forretning på.
Danskernes skærmtid fortsætter op trods stigende bekymring om overforbrug4.2.2025 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
Deloitte præsenterer nye indsigter i danskernes digitale forbrugervaner. Over halvdelen angiver, at de oplever et overforbrug i deres dagligdag.
Danske topledere investerer heftigt i AI – men interesserer sig ikke synderligt for teknologien13.11.2024 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
Kun 38 procent af toplederne i danske virksomheder udtrykker høj interesse for generativ AI. Til sammenligning er interessen høj hos hele 63 procent af toplederne i resten af verden. Kløften kan sætte Danmark tilbage i AI-kapløbet, konkluderer Deloitte i ny undersøgelse.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum