Nyt samarbejde skaber øget sikkerhed og livskvalitet

Del
Den pædagogiske sikkerhedsvirksomhed, S.T.O.P. A/S, og PsykologCentret Viborg - Skive, har etableret et samarbejde om at udvikle nye specialindsatser til borgere som ikke kan finde sig til rette i nuværende tilbud.
Michael Neigaard og Lene Metner ser frem til det nye samarbejde.
Michael Neigaard og Lene Metner ser frem til det nye samarbejde.

Det er egentlig ret åbenlyse synergier, der ligger til grund for et nyt samarbejde mellem S.T.O.P A/S og PsykologCentret i Viborg - Skive, hvis værdier er grundlagt på et anerkendende og ressourcefokuseret fundament og med den kognitive tilgang som faglig ramme. Basis og ramme for kursusvirksomheden er det socialpædagogiske system, KRAP®, som er udviklet i PsykologCentret og står for Kognitiv, Ressourcefokuseret og Anerkendende Praksis. KRAP er fundament i PsykologCentrets mangeartede opgaver herunder også som VISO specialister. 

Psykolog Lene Metner, direktør og partner i PsykologCentret i Viborg - Skive, ser store perspektiver i det nye samarbejde med S.T.O.P, der igennem en årrække har markeret sig som både en effektiv problemløser, når opholdssteder og institutioner løber ind i udfordringer  med udadreagerende mestringsstrategier hos borgere, og endvidere som et unikt videncenter, der har fokus på at samle faglighed, viden og erfaringer i forhold til pædagogisk sikkerhed. 

- Vi mener, at S.T.O.P. har nogle gode holdninger og værdier i forhold til den måde arbejdet håndteres. Rent etisk er det et rigtigt godt match, siger Lene Metner. Hun påpeger, at arbejdet med KRAP, vil give fordele for både medarbejdere og borgere.

- Vi råder over en masse praksisnære metoder, der kan være med til at give medarbejderne indsigt i de mestringsstrategier, som den udadreagerende adfærd er udtryk for. Det vil være med til at give dem nogle flere værktøjer, der også er med til at skabe mere sikkerhed på arbejdspladsen, siger Lene Metner. 

Specialindsats

Det konkrete samarbejde udmøntes i første omgang i form af en kursusrække for lederne hos S.T.O.P. Her skal de have KRAP ind på rygraden og kunne videreformidle værktøjerne til alle medarbejderne i virksomheden. Dertil kommer en fremtidig vidensdeling, som skal give landets kommuner muligheden for at tilbyde en borger en stabiliserende specialindsats, som danner grundlaget for senere at matche det rette botilbud. 

Michael Neigaard ser frem til det nye samarbejde og tillader sig at klappe sig selv på skulderen over den anerkendelse, der ligger forud. Han har siden 2005 arbejdet på at udvikle Pædagogisk Sikkerhed®, der skaber sikkerhed og tryghed for personalet på Social- og Sundhedsområdet. 

- Hos S.T.O.P. arbejder vi kontinuerligt på at samle al den relevante viden på området. Med KRAP som en integreret del af vores faglighed kan vi fremover tage indsatserne  helt fra akutfasen og til udførelse af handleplanens indsatsmål og evaluering. Det er en klar fordel for borgeren, at vi nu kan tilbyde en komplet, stabiliserende indsats, siger Michael Neigaard.

Nøgleord

Kontakter

Direktør i S.T.O.P.
Michael Neigaard
Tlf.: 30 82 48 44
Mail: michael@s-t-o-p.nu


Direktør for Psykologcentret Viborg - Skive
Lene Metner
Tlf: 21 79 52 04
Mail: metner@krap.com

Billeder

Michael Neigaard og Lene Metner ser frem til det nye samarbejde.
Michael Neigaard og Lene Metner ser frem til det nye samarbejde.
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om S.T.O.P. ApS - Pædagogisk Sikkerhed

S.T.O.P. ApS - Pædagogisk Sikkerhed
S.T.O.P. ApS - Pædagogisk Sikkerhed
Toldboden 3
8800 Viborg

S.T.O.P. står for Sikkerhed, Tryghed, Omsorg og Pædagogik.

Virksomheden har hovedsæde i Viborg, men leverer ydelser i form af rådgivning, kurser, vikarer og tryghedsskabende personale landet over.

S.T.O.P. samarbejder med blandt andre regioner, kommuner samt private institutioner.

Udgangspunktet i arbejdet er at skabe sikkerhed for personalet ved at forebygge og håndtere konfliktfulde situationer såsom vold og trusler hos borgere med en udadreagerende adfærd, så personalet får ro til at udføre deres arbejdsopgaver i en tryg hverdag.

 

Følg pressemeddelelser fra S.T.O.P. ApS - Pædagogisk Sikkerhed

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra S.T.O.P. ApS - Pædagogisk Sikkerhed

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye