
S.T.O.P.: Det handler ikke om normeringer, men om kompetencer

Travlhed og skiftende vikarer er en del af hverdagen på de fleste bosteder landet over. Men ikke alle beboere er lige gode til at håndtere uforudsigelighed i hverdagen, og det kan føre til konfliktfulde situationer for de ansatte.
Derfor er det alfa og omega, at pædagogikken går hånd i hånd med voldsforebyggende tiltag og konflikthåndtering. For netop den tilgang kan være med til at forhindre bostedsdrab, som det eksempelvis er set på bosteder som Lindegården og Blåkærgård.
Det mener Michael Neigaard, der siden 2005 har arbejdet med konflikt- og voldsforebyggende tiltag på bosteder og institutioner landet over som direktør for virksomheden S.T.O.P..
En tryggere hverdag
”Det drejer sig ikke kun om antallet af hænder, man har til at udføre opgaverne, men om de kompetencer, som medarbejderne har. Det oplever vi gang på gang hos S.T.O.P., når vi sender personale af sted. Her forhindrer vi gennem vores tilstedeværelse konfliktsituationer i at eskalere, mens det pædagogiske personale kan koncentrere sig om deres arbejde. Og det fungerer,” understreger Michael Neigaard.
En af dem, der har oplevet magtesløshed blive afløst af lettelse, efter S.T.O.P. blev involveret i en sag med en udadreagerende beboer på det bosted, hun arbejdede, er den 58-årige socialpædagog Gitte Strandgaard fra Malling.
”Jeg oplevede, at S.T.O.P. i samarbejde med personalet var med til at sikre en god og tryg hverdag for os alle. Og det fik mig til at reflektere over, hvem der egentligt skal passe på os, mens vi passer på borgerne,” siger Gitte Strandgaard, der nu håber på, at politikere såvel som lokale ledelser på bosteder landet over vil få øjnene op for initiativer som S.T.O.P.
Nøgleord
Kontakter
Direktør i S.T.O.P.
Michael Neigaard
Tlf.: 30 82 48 44
Mail: michael@s-t-o-p.nu
Socialpædagog og arbejdsmiljøkonsulent
Gitte Strandgaard
Tlf.: 28 51 21 08
Mail: gitte@miss-malling-mod-mobning.dk
Billeder



Links
Information om S.T.O.P. ApS - Pædagogisk Sikkerhed

Toldboden 3
8800 Viborg
- S.T.O.P. står for Sikkerhed, Tryghed, Omsorg og Pædagogik.
- Virksomheden har hovedsæde i Viborg, men leverer ydelser i form af rådgivning, kurser, vikarer og tryghedsskabende personale landet over.
- S.T.O.P. samarbejder med blandt andre regioner, kommuner samt private institutioner. Udgangspunktet i arbejdet er at skabe sikkerhed for personalet ved at forebygge og håndtere konfliktfulde situationer såsom vold og trusler hos borgere med en udadreagerende adfærd, så personalet får ro til at udføre deres arbejdsopgaver i en tryg hverdag.
- Virksomheden har tilknyttet omkring 90 medarbejdere på landsplan.
Følg pressemeddelelser fra S.T.O.P. ApS - Pædagogisk Sikkerhed
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra S.T.O.P. ApS - Pædagogisk Sikkerhed
Nyt mobilt botilbud skal skabe flere succeshistorier30.6.2020 14:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Den pædagogiske sikkerhedsvirksomhed, S.T.O.P A/S - Pædagogisk Sikkerhed®, lancerer nu et nyt mobilt botilbud, hvor tilrettelæggelsen af indsatsen tager udgangspunkt i KRAP® og Pædagogisk Sikkerhed®, hvor en motiverende indsats er i fokus, og dermed sikrer en langvarig succes for kommunerne og en tryg og stabil hverdag for borgeren.
Virtual Reality skal styrke personale i konflikthåndtering19.6.2020 14:40:00 CEST | Pressemeddelelse
Med ny og mere tilgængelig teknologi sætter den pædagogiske sikkerhedsvirksomhed, S.T.O.P. A/S nu gang i udviklingen af en lang række undervisningsforløb
Nyt samarbejde skaber øget sikkerhed og livskvalitet5.6.2020 15:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Den pædagogiske sikkerhedsvirksomhed, S.T.O.P. A/S, og PsykologCentret Viborg - Skive, har etableret et samarbejde om at udvikle nye specialindsatser til borgere som ikke kan finde sig til rette i nuværende tilbud.
Gandhi er i lære som fredsmægler5.9.2019 14:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Leonberger-hvalpen Gandhi spiller en nøglerolle i et nyt projekt, hvor målet er at afmontere potentielt voldelige situationer i pleje- og socialsektoren.
Plejepersonale skal rustes bedre til at håndtere konflikter med ældre med demens5.5.2018 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
For pårørende såvel som plejepersonale kan det være svært at tale om de adfærdsændringer hos mennesker med demens, der kan udmønte sig i verbale trusler og fysisk udadreagerende adfærd. Men ikke desto mindre er det en del af virkeligheden, når demens rammer.